Navigace model 2015

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Navigace model 2015

Příspěvekod jeff » 11.07.2017 11:37

Zdravím. Mám Ceed kombi ročník 2015. V červnu na 2 prohlídce mi nahráli nové mapy a potom se mi výrazně prodloužil čas
kdy navigace vyhledává trasu(klidně až 2 min). Má někdo podobnou zkušenost?
jeff Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2015)
17200 km @ 6.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Navigace model 2015

Příspěvekod only_one » 11.07.2017 15:01

podívej se do nastavení routování trasy, po novém sw to mohlo pozapínat/povypínat nějaké možnosti v lovení trasy a to může zdržovat
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod only_one » 11.07.2017 15:08

případně vyzkoušej ještě v menu reset do továrního nastavení
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod jeff » 12.07.2017 20:48

Dík za pomoc, nejsem zrovna technický typ, ale zkusím.
Ale potřeboval bych ještě poradit:
Když mám vypočítanou trasu "nejrychlejší" (nejkratší nevolím, protože při průjezdu městem to je schopno mně vláčet i těmi nejnesmyslnějšími uličkami) a chci změnit trasu tak, že vložím nový průjezdní bod, tak přesto, že tam vede hladký průjezd po hlavní, event. obchvat města, tak mne navigace dovede do centra, kam vůbec nepotřebuji a nechci. Dá se to někde v nastavení odstranit? Nebo jak nastavit takový hladký průjezd bez zakufrování do centra?
Díky za každou radu
jeff Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2015)
17200 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod only_one » 13.07.2017 11:15

podle mě nedá... ta navigace je v tomhle pravě naprosto k ničemu a naplánování trasy pokud chceš jinak než vybere 3 možnosti sama je naprd. Takže jedině si k tomu sednout a udělat trasu manuálně, ovšem podlední navi je omezená tuším na 5 průjezdů a nebo jsem to dořešil tak, že před každým průjezdným bodem načtu uloženou trasu znovu od dalšího bodu a pak to "relativně funguje" no a uplně nejlpší je to narvat do WAZE nebo do Googlemapy a jet podle ní v offline rezimu
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod jeff » 13.07.2017 14:09

Tak díky, tušil jsem. Na to, že celý blok navigace stojí 50 tisíc, jak mně řekli v servisu, když ho v záruce měnili, to je trochu bída. To jedno moje minulé MIO za 3 tis., staré 8 let, to umělo.
jeff Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2015)
17200 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod t0x!n » 13.07.2017 15:12

vsechno neni super jak vypada, kdyz potrebuju jet kratkou trasu a nevim nejakou ulici ve meste, tak si hodim interni navi, kazdopadne, kdyz jsem napr. ted jel brno - praha po okreskach, tak interni navi totalne na ***, resil jsem to google navi v tel. a bez problemu a to mam i sygica, waze ale ani jedno se mi nechtelo zapinat a "dlouze" nastavovat. V googlu jsem flaknul praha a jel jsem...
Ceed 2015 1.6 GDI TOP - bílá WD
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

Příspěvekod Chlebik » 14.07.2017 08:42

jeff píše:celý blok navigace stojí 50 tisíc .. minulé MIO za 3 tis. to umělo.

Je docela jedno kolik stojí železo - kdyby to mělo navíc super hi-fi obrazovku a stálo to 100 000 nebo to udělali jako low-cost řešení za 5 000, tak pořád v tom je jeden a ten samý software - s omezenými možnostmi, mizernými podklady a se špatným algoritmem :(

Z této navigace mám také rozporuplné pocity, používám ji stejně jako t0x!n - na orientační náhled nebo na rychlé donavigování na konkrétní ulici ve městě.

Za měsíc jdu na garančku, už se" těším" :D
Kia Cee'd SW CRDi 1.6 Exclusive 100 kW/136 PSH, r.v. 2015
Obrázek
Chlebik Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2016)
54000 km @ 5.3 l/100km

Příspěvekod only_one » 17.07.2017 08:40

Ten systém není celkově špatnej. Je odlazenej na stabilitu, blbuvzdornej, velmi rychlej, dalo by se říct ergonomicky použitelnej, což je duležitější jak nestabilní systém a je tedy funkční, neb tě ta navigace dovede na místo jak má, jen třeba jinou trasou. Proto když plánuješ dlouhou trasu je nutné občas zapřemejšlet a trochu si to ověřit :-). Další modely už mají carplay, takže se daleko lepe využije potencial tohoto zařízení, samozřejmě kdo chce konektivutu a megamaximálně využití multimédií a propojení, musí k jiné značce.. KIA/HYu v tomhle bude ještě pár let pozadu.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Zpět na ceed SW