Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Jenda1 » 21.01.2009 23:13

Zatím si ještě zvykám tak nemůžu posoudit co mi chybí jsou mlhovky já je chtěl ale řekli mi že mi je namontují za dvanáct litrů tak to je na mně moc neví někdo prosím kde by se daly sehnat levněji? :?
Jenda1 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1)
13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1)
21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Rio III (2016)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Tony » 21.01.2009 23:42

Jenda píše:Zatím si ještě zvykám tak nemůžu posoudit co mi chybí jsou mlhovky já je chtěl ale řekli mi že mi je namontují za dvanáct litrů tak to je na mně moc neví někdo prosím kde by se daly sehnat levněji? :?

zkus z nějaké havárky. jeden tady prodává: http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=1854&postdays=0&postorder=asc&start=0
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 22.01.2009 18:08

@Jenda: nejdřív si ujasni, jak moc je potřebuješ. Vím, že na ně někteří nedají dopustit, ale já za rok a něco použil snad 10x, když to přeženu. To spíš pravidelně potkávám ty, kterým to svítí, i když nemá, jen pro parádu... Sorry za OT.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod AllInOne » 22.01.2009 18:33

NEvím no, já mlhovky taky tak moc nepoužívám, párkrát do roka, vždy, když je třeba. ALe zase vem si že když ti odejde třeba žárovka ve světle a nemáš zrovna náhradní (chyba) a není nikde poblíž benzínka, zapneš mlhovky, aby ti svítila pravá i levá strana. Ale kdo je připraven, není překvapen :shifty:)
AllInOne Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2008)
53000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Aifell » 07.02.2009 19:28

Akorád zvažuji, že si nechám deaktivovat automatické zamykání dveří za jízdy, chtěl bych to mít jako má třeba octávia, kdy si dveře zamykáš sám jen když chceš. Několikrát se mi už stalo, že jsem mimo nastartované vozidlo a chtěl jsem v rychlosti něco vzít ze zadní sedačky a dveře zamčené ... Ani raději nedomýšlet, že by se mi třeba prcek začal vzadu dusit a já musel obíhat celé auto ... Né pokaždé myslím na tuto funkci a i často chce nikdo nasednout a já jsem zamčený než si to uvědomím, když mě dotyčný začne silou tahat za kliku ... Uvažoval o tomto také někdo?
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Axel » 07.02.2009 19:34

aifell píše:Akorád zvažuji, že si nechám deaktivovat automatické zamykání dveří za jízdy, chtěl bych to mít jako má třeba octávia, kdy si dveře zamykáš sám jen když chceš. Několikrát se mi už stalo, že jsem mimo nastartované vozidlo a chtěl jsem v rychlosti něco vzít ze zadní sedačky a dveře zamčené ... Ani raději nedomýšlet, že by se mi třeba prcek začal vzadu dusit a já musel obíhat celé auto ... Né pokaždé myslím na tuto funkci a i často chce nikdo nasednout a já jsem zamčený než si to uvědomím, když mě dotyčný začne silou tahat za kliku ... Uvažoval o tomto také někdo?

Nevím co je na tom pravd, ale mě v prodejně při přebírání vozu bylo řečeno že si můžu nastavit rychlost kdy chci aby se mi dveře zamkly. Pamatuju si to proto, že mi hned hlavou blesklo, že kdybych tu funkci chtěl vypnout nastavím si třeba 160Km/h

A taky to je možná řešený přes pojistkovou skříní....
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod petr29 » 07.02.2009 19:36

Taky se mi občas stane,že někoho vezu a zapomenu odemknout včas a dotyčný se mi pokouší urvat kličku otevírání dveří. :idea:
petr29 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Aifell » 07.02.2009 19:43

petr29 píše:Taky se mi občas stane,že někoho vezu a zapomenu odemknout včas a dotyčný se mi pokouší urvat kličku otevírání dveří. :idea:

jj klička zevnitř je trošku víc v pohodě, protože jak dotyčný zatáhne podruhé tak si otevře. Horší je to zvenku tam prostě tahá jak blázen a nic, samozřejmě že to tak má být a je to dobré, když si to zamknu samovolně. Já jen bych to chtěl zamykat sám ... A proto se ptám, jestli si to nechal někdo vypnout.
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod snike » 07.02.2009 19:43

Axel píše:Nevím co je na tom pravd, ale mě v prodejně při přebírání vozu bylo řečeno že si můžu nastavit rychlost kdy chci aby se mi dveře zamkly. Pamatuju si to proto, že mi hned hlavou blesklo, že kdybych tu funkci chtěl vypnout nastavím si třeba 160Km/h

Řekli ti to správně ;-) U auta je nastaveno zamknutí při překročení rychlosti 40 km/hod a já si nechal nastavit na rychlost 20 km/hod. Jinak to nejde vypnout přes pojistkovou skřín, ale nastavením řidící jednotky ;-)

Příručka vozidla strana 3-11 Obrázek
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Axel » 07.02.2009 19:50

snike píše:
Axel píše:Nevím co je na tom pravd, ale mě v prodejně při přebírání vozu bylo řečeno že si můžu nastavit rychlost kdy chci aby se mi dveře zamkly. Pamatuju si to proto, že mi hned hlavou blesklo, že kdybych tu funkci chtěl vypnout nastavím si třeba 160Km/h

Řekli ti to správně ;-) U auta je nastaveno zamknutí při překročení rychlosti 40 km/hod a já si nechal nastavit na rychlost 20 km/hod. Jinak to nejde vypnout přes pojistkovou skřín, ale nastavením řidící jednotky ;-)

Příručka vozidla strana 3-11 Obrázek

Aj aj, měl bych si tu příručku přečíst asi celou, čet jsem jen pro mě důležitý věci (sice to byla skoro půlka, ale tohle mi uniklo) :)
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Aifell » 07.02.2009 19:59

@snike: Zdravím, prosímtě když si to dle výrobce nechám deaktivovat tak doufám, že to bude dále funkční, když si to já sám zmáčknu. nerad bych si to nechal deaktivovat a jakoby uplně vypnout, že pak tlačítko zamykání nebude fungovat. chci si jen deaktivovat automatycké zamykání stím, že si to chci zamykat sám. Nevíš prosímtě kolik toto stojí a jak dlouho to trvá v servisu?
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod snike » 07.02.2009 20:02

aifell píše:@snike: Zdravím, prosímtě když si to dle výrobce nechám deaktivovat tak doufám, že to bude dále funkční, když si to já sám zmáčknu. nerad bych si to nechal deaktivovat a jakoby uplně vypnout, že pak tlačítko zamykání nebude fungovat. chci si jen deaktivovat automatycké zamykání stím, že si to chci zamykat sám. Nevíš prosímtě kolik toto stojí a jak dlouho to trvá v servisu?

Zamykání tlačítkem na palubce určitě zůstane funkční ;-) Je to o tom napojit se do řidící jednotky BCM a tam změnit nastavení, měli by ti to udělat na počkání, ale jestli si za to něco řeknou a kolik ti nepovím. Ochotnější servis by to měl udělat zadarmo ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod papra » 07.02.2009 22:26

Přikláním se k názoru zamykat jen ručně :huh: kolikrát se mi stalo,že někdo cváká páčkou já mačkám knoflík a nějak se nám nedaří otevřít :D a taky by bylo dobrý zlepšení,kdyby páčky ve vnitřku vozu byli večer lépe vidět :huh:
papra Muž
Uživatel fóra

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Tony » 08.02.2009 00:12

papra píše:Přikláním se k názoru zamykat jen ručně :huh: kolikrát se mi stalo,že někdo cváká páčkou já mačkám knoflík a nějak se nám nedaří otevřít :D a taky by bylo dobrý zlepšení,kdyby páčky ve vnitřku vozu byli večer lépe vidět :huh:

nebo taky řešení nechat lidi ať si otevřou sami a nemačkat to tlačítko ;) jinak kliky když jsou stříbrné tak jdou vidět dobře i v noci
je ale pravda že zevnitř by to mohlo být na jedno zatažení za kliku i když je zamknuto. na jiných autech to tak je tak nevím přoč tady je to takové složité...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod snike » 08.02.2009 00:23

Tony píše:nebo taky řešení nechat lidi ať si otevřou sami a nemačkat to tlačítko ;) jinak kliky když jsou stříbrné tak jdou vidět dobře i v noci
je ale pravda že zevnitř by to mohlo být na jedno zatažení za kliku i když je zamknuto. na jiných autech to tak je tak nevím přoč tady je to takové složité...

Škodovka to taky má na druhé zatáhnutí a stejně na tom bude i celý koncern VW ;-) Jen s tím rozdílem, že když takto prvním zatáhnutím odemkneš dveře řidiče, tak se ti odemknou všechny dveře. Myslím, že se najdou i další značky, které otevřou dveře na druhé zatáhnutí, dle mne je to zabezpečení před náhodným o otevřením dveří ;-) Zas takové debílky z inženýrů :kia: dělat nemusíme ;-)
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion