Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Tony » 23.11.2008 18:04

Stefi píše::help: co mi vadí....: - teď asi ty stěrače, v spodní části není dobrý odvod ja vody, tak sněhu, u coupe tam šel průduchama vzduch od motoru a nenamralo to tam,
- po dešti , sněžení a následujícím mrazu jsem musel zrcátka rozvinout násilím, motůrek neměl šasnci
- další věci jsou uvedeny přede mnou

jak rozvinout?
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod andyf » 24.11.2008 17:07

mbiron píše:Co mi docela vadi je predni sterac u ridice, nevim jak vam ale me pri setreni zustava pokazde v zornem poli mokry flek uz od prvniho setreni co jsem auto prevzal.

Dalsi docela podstatna vec neni sice zavada ale vyhled z vozu, pres sloupek A toho opravdu moc videt neni a do toho to mohutne zrcatko ktere ten nevyhled jeste podporuje, sice je paradne videt v zrcatkach ale na ukor vyhledu vpred.

Presne tak, Me to tam zustava taky, podle me jsou spatne natoceny, cestou TAM to setre dobre cestou ZPET to vyrobi ten flek, az pojedeu na garancnku, zeptam se, jestli to nejsde postelovat.

A ty zrcatka je taky pravda, ty mohly byt niz, spolu s pomerne velkou necistotou mezi steracem a sloupkem tvori velkou prekazku v zornem poli.

A jeste abych dodal, ted v zime se hrozne spini otvirani kufru, ale nevim, jak bych toto odstranil...
Kia cee'd SW (2008) - 2.0L / nafta / 103kW / D4EA
andyf Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2008)
104000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod roman mikus » 24.11.2008 17:20

ano, aj moj kufor...vlastne cely zadok...vyzera ako prasa:D

andyf píše:
mbiron píše:Co mi docela vadi je predni sterac u ridice, nevim jak vam ale me pri setreni zustava pokazde v zornem poli mokry flek uz od prvniho setreni co jsem auto prevzal.

Dalsi docela podstatna vec neni sice zavada ale vyhled z vozu, pres sloupek A toho opravdu moc videt neni a do toho to mohutne zrcatko ktere ten nevyhled jeste podporuje, sice je paradne videt v zrcatkach ale na ukor vyhledu vpred.

Presne tak, Me to tam zustava taky, podle me jsou spatne natoceny, cestou TAM to setre dobre cestou ZPET to vyrobi ten flek, az pojedeu na garancnku, zeptam se, jestli to nejsde postelovat.

A ty zrcatka je taky pravda, ty mohly byt niz, spolu s pomerne velkou necistotou mezi steracem a sloupkem tvori velkou prekazku v zornem poli.

A jeste abych dodal, ted v zime se hrozne spini otvirani kufru, ale nevim, jak bych toto odstranil...
roman mikus Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
32 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod mbiron » 25.11.2008 04:06

Tak tomu se nevyhne pomalu zadne auto pokud to neni sedan, ten jediny se spini malo ale taky spini. Jedina rada - casteji do mycky.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Stefi » 25.11.2008 07:31

Tony píše:
Stefi píše::help: co mi vadí....: - teď asi ty stěrače, v spodní části není dobrý odvod ja vody, tak sněhu, u coupe tam šel průduchama vzduch od motoru a nenamralo to tam,
- po dešti , sněžení a následujícím mrazu jsem musel zrcátka rozvinout násilím, motůrek neměl šasnci
- další věci jsou uvedeny přede mnou

jak rozvinout?

Tony to mám ještě z dob dávno minulých, technika po zaujetí post. provádela rozvinutí do polohy pracovní, tak, tady je to obráceně sklopené zrcátka v parkovací poloze musí přejít do pracovní abych viděl a ony mrchy nic, motorek neměl sílu, tak jsem u levého otevřel okno a po opětovném zmáčknutí knoflíku jsem jej tam potlačil rukou, pravé se snad podá, (když roztaje) zůstalo v mezi poloze :x :evil:
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod bob17 » 25.11.2008 09:18

Tak tohodle jsem se přesně bál, když jsem si přiobjednal el. sklápění zrcátek. Bude lepší v zimě sklápění moc nepoužívat (ještě, že to jde tlačítkem a ne automaticky), protože bych ten motorek takhle brzo spálil.
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Baggio » 25.11.2008 11:52

Gumové těsnění kolem dveří by mohlo být lepší,
Baggio Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Tony » 25.11.2008 13:53

no právě proto sem se na to ptal? když máte totiž elektrické sklápění zrcátek tak tím manuálním sklopením resp. odklopením ten motor můžete odjebat.

teda ale to bych nevěřil že to bude až tak akční že s tím nepůjde pohnout v zimě... a elektricky naklápět v mrazu někdo zkoušel? já si je jednou nastavil a tím to pro mě haslo :-D
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod mbiron » 25.11.2008 15:15

Tony píše:no právě proto sem se na to ptal? když máte totiž elektrické sklápění zrcátek tak tím manuálním sklopením resp. odklopením ten motor můžete odjebat.

teda ale to bych nevěřil že to bude až tak akční že s tím nepůjde pohnout v zimě... a elektricky naklápět v mrazu někdo zkoušel? já si je jednou nastavil a tím to pro mě haslo :-D

Proto jsem ani zrcatka v elektrice nechtel a povazuji to za zbytecnost. jak jsem poprve nastavil zrcatka v salonu tak jsou stale nastavena, jedine zrcatko ktere stelujeme je to vnitrni protoze pritelkyne je mensi a soupe si sedacku vic dopredu. Navic svagrova ma el.zrcatka a je to jen pro zlost uz jsem ji to dvakrat opravoval a potreti uz nemel silu a zrcatko jednou pro vzdy zafixoval a od te doby ma klid. Urcite je to fajn si se zrcatkem pohnout ale reknete - jak casto to delate?
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod bob17 » 25.11.2008 15:57

Trochu se tu asi míchají dvě věci: el. sklápění zrcátek, tedy celého tělesa zrcátka (především při parkování) a el. nastavování zrcátek, tj. samotných skel. To sklápění celého tělesa zrcátka je výborná věc, ale je tam ten problém se zamrzáním. Nastavování se skutečně provádí většinou jen jednou, i když už několikrát jsem si při specifických situacích při parkování trochu přešteloval to pravé.
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod roman mikus » 25.11.2008 17:29

zrkadla sklapam vzdy, ked sa pohybujem na parkovisku...takze minimalne 4x denne:D kvoli podmienkam pred nasim domom elektricke sklapanie velmi ocenujem.

mbiron píše:
Tony píše:no právě proto sem se na to ptal? když máte totiž elektrické sklápění zrcátek tak tím manuálním sklopením resp. odklopením ten motor můžete odjebat.

Proto jsem ani zrcatka v elektrice nechtel a povazuji to za zbytecnost. jak jsem poprve nastavil zrcatka v salonu tak jsou stale nastavena, jedine zrcatko ktere stelujeme je to vnitrni protoze pritelkyne je mensi a soupe si sedacku vic dopredu. Navic svagrova ma el.zrcatka a je to jen pro zlost uz jsem ji to dvakrat opravoval a potreti uz nemel silu a zrcatko jednou pro vzdy zafixoval a od te doby ma klid. Urcite je to fajn si se zrcatkem pohnout ale reknete - jak casto to delate?
roman mikus Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
32 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod Tony » 25.11.2008 19:13

mbiron asi myslel ovladani zrcatek obecne. ono je to uz standart ve vsech autech, teda pokud to neni socialni vybava :D . jo ty sklapeni jsou dobre. ja to delam rucne. jak ja kupoval tak to jeste nebylo. kdyby bylo tak bych to asi koupil. ale jak rikam prekvapilo me ze to zamrzava... a taky nesmi se to delat rucne pokud to mate elektricke!!!
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Beda » 25.11.2008 19:43

Automaticke sklapeni se doporucuje na zimu vypinat, ted to zrovna resil znamej u Peugeotu 407. Jinak musim pochvalit cerny lemy zrcatek, protoze zrovna nedavno mi nejspis nejaky tesne projizdejici auto ohlo zrcatko na druhou stranu a neni na nem jediny skrabanec :shifty: byt tam barva, tak je to asi videt :idea:

Kdyz uz je to tema o zlepsovani, tak si musim postezovat na jejich dodavatele skel, v zivote se mi takhle nepovedlo poskrabat si predni okno plastovou skrabkou. Skrabance jsou viditelny i bez toho aniz by na okno pod urcitym uhlem svitilo slunce. Prijde mi, ze je nejak blbe tvrzeny, protoze v porovnani s Felinou, je todle okno des a to Felina zazila vice skrabani nez muj Ceedacek. Ironie je, ze okno skrabu skrabkou, kterou jsem dostal v jednom darkovem/servisnim balicku primo od :kia: Jeste, ze to okno mam pojisteny i tak tam mam jednu vetsi diru a dve mensi od kamenu, takze pristi leto asi pujde na vymenu ... neminim delat sponzora pojistovne pro nic za nic :!:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod mbiron » 26.11.2008 01:50

S tou tuhosti okna to je docela zvlastni, ja pouzivam mosaznou skrabku a zadne problemy s poskrabanim okna nemam - zatim. Jinak pokud je to jen trochu mozne nechavam auto rozmrazit ventilatorem a neskrabu vubec. Dalsi vec ktera me trochu zklamala je ucinnost vetraku a topeni to za fabii dosti pokulhava tam po mar minutach bylo totalne zamrzle okno rozmrazene. tady to je jen max 20 cm od spodni hrany a zbytek nic moc.
mbiron Muž
KIA Family

Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Co zmenit-vylepsit

Příspěvekod hyundaiman » 30.12.2008 13:16

Fuu to by toho bolo

1. zmena podsvietenia -> bielo modra by sekla
2. hlucnost elektrickeho riadenia (asi len moje auto)
3. ostrekovace (pokial vie KIA uz zlepsila-> zvysili tlak a zmensili priemer hadiciek, nastavenie nie je dost)-> chyba dizajnu
4. hlucnost z dizloveho motoru
5. no pipanie pasov by som vyhodil uplne nie este pridaval dozadu
hyundaiman Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion