Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod forrester » 05.04.2008 21:59

jakub - DOKTOR cee´dov :grin: :shifty:
Ceed EX CRDi predane
CEED crdi 2014
forrester Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jakub » 05.04.2008 22:19

@MAX
Je to v tom deníčku, dali novou převodovku.

@forrester
Sice nějaký ten titul mám, ale doktor určitě nejsem. :lol: Trik se šroubovákem se používal za dávných časů při domácích opravách.

Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod forrester » 05.04.2008 22:25

ja som este doteraz nepocul,mozno preto ze som z mladsich rocnikov ;) ale ako vidim ludska vynaliezavost nema hranic.
to musel pohlad na tych mechanikov ked zistili to iste :D
Ceed EX CRDi predane
CEED crdi 2014
forrester Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Jakub » 05.04.2008 22:30

Taky proto jsem to měl opravený tak rychle když zjistili, že pohádky mi moc vyprávět nemůžou. :grin:

@forrester
Já taky ještě žádná vykopávka nejsem ty jeden mladší ročníku. :grin:
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 06.04.2008 09:14

Jestli se můžu připojit i já se svými výhradami - i když zatím jen s minimálními zkušenostmi ... konkrétně ze zkušební jízdy se Ceed SW 1,6 CRDI, která na první pohled musí uchvátit každého.

1) hodně mizerné řazení 1. a 2. stupně při popojíždění - pomalá jízda
2) v určitých režimech škubající jinak výborný motor 1,6 CRDI
3) podivné zvuky v kufru při přejíždění nerovností - že by roletka? Plasty?
4) přepínání palubního počítače
5) ergonomie některých ovladačů
6) zavírání pátých dveří ... nutnost s nimi více bouchnout než by se mi líbilo.
7) absence "trojbliku" při ovládání směrových světel

I když jsem byl přesvědčován prodejcem o velmi důsledné kontrole všech montážních operací (ve fabrice je prý více kontrolorů než montážních dělníků) ... tak mě to ve kvalitou nějak moc nepřesvědčilo.
Prostě ... nic v životě není zadarmo a v současné době je KIA Ceed úměrná své ceně - i když musím přiznat, že má skvělou výbavu. Věřím, že za cca dva roky, až se vychytají všechny mušky (nebo alespoň většina z nich), tak by se dal změnit názor. Pouze můj názor ... :wink:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 06.04.2008 09:43

@jakub

No to me "pocvakavani" se zda nejde z prevodovky. Pripada mi to jako jejake drbani v kulise, ale nutno brat s rezervou. Ja se v autech vyznam do te urovne, ze vim kde mam doplnit ostrikovace a kde palivo :) Proste kdyz radim dvojku, tak to udela cvak, cvak, coz mi u jinych prevod. stupnu nedela.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Berka » 06.04.2008 09:57

delfin píše:@jakub

No to me "pocvakavani" se zda nejde z prevodovky. Pripada mi to jako jejake drbani v kulise, ale nutno brat s rezervou. Ja se v autech vyznam do te urovne, ze vim kde mam doplnit ostrikovace a kde palivo :) Proste kdyz radim dvojku, tak to udela cvak, cvak, coz mi u jinych prevod. stupnu nedela.

Měl jsem něco podobného http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=322&postdays=0&postorder=asc&start=30 , řazení zpátečky se po několika stovkách km zlepšilo, ale někdy se jí tam stejně nechce. Už mám naučený fígl že stačí pomaličku pouštět spojku a jak se pootočí kolečka v převodovce tak tam zpátečka padne jako po másle. To cvakání v kulise už taky není téměř znát. Zřejmě to chce jen zajet.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Příspěvekod brzda » 06.04.2008 16:41

Tak taky přidám svou troškou do mlýna:

1) lehké drnčení u spolujezdce v nízkých otáčkách nebo na rozbité cestě,jak je to čidlo na přístrojovce.
2) občas se při jízdě rozsvítí kontrolka bez.pásu řidiče.
3) řazení z 1 na 2+ zpátečka.
4) přejezdy příčných nerovnosti ( hlavně žel.přejezdy ) hlučnost přední nápravy.
5) jo a dneska když jsem byl protáhnout svého miláčka,tak při projíždění levých zatáček vyšší rychlosti se ozvalo 3x po sobě
pípnutí podobně,jako když není zapnutý pás......???? :scooter:

jinak jsem vcelku spokojen...
brzda Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Návštěvník » 07.04.2008 06:33

co mi vadi? takze ked som kupoval rio zzvazoval som medzi viacerymi znackami a modelmi....nakoniec som sa aj vdaka akcii na verziu sporty hlavne koli cene a ponukanej vybave aku neponukal nikto rozhodol pre rio sporty
po 11tich mesiacoch uzivania auticka a najazdenych km som si uz zvykol na tie kontrolky svetiel a ovladacov hmloviek ale to mi az tak nevadi....
mal som viacej aut ale zdalo sa mi ze napriklad fabia mala pohodlnejsie sedadla, dalej neustale vrzganie palubovky, celej nielen okolo radia ale tam najviac, a aj vrzgot plastov z celeho interieru, vyssia hlucnost vnutri v aute uz pri rychlostiach okolo 90km....asi nie moc kvalitna antena-lebo dost rusi prijem stanic a to dokonca tu v bratislave kde mi to s inymi znackami nerobilo.... a dost mi chyba ten palubny pocitac a to ze nie je ziadna moznost ako si doplnit vybavu tak ako je to napriklad aj u ceeda...ale aby som len nekritizoval, s autom som inak vcelku spokojny a urcite si ho necham po celu dobu leasingu :no:
zaverecne hodnotenie je take ze kiu by som si sice este kupil ale ceeda..
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Rcredbull » 07.04.2008 08:07

čo mi vadí
: :cry: ANTÉNA al lepšie povedané príjem , Ten buchot ked su na ceste kamienky -sila, akcelerácia /vo vyššých prevod.stupňoch/:huh: asi by to xcelo dusíík :D :D
Rcredbull Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (2)

Kia cee'd (2007)
118500 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod TWiDY » 07.04.2008 10:01

matoni píše:....asi nie moc kvalitna antena-lebo dost rusi prijem stanic a to dokonca tu v bratislave kde mi to s inymi znackami nerobilo.....

jj tak to je přesně i moje výhrada. U mého Ria jsem byl hodně zklamán silou příjmu rádia, kdy oproti mé staré Mazdě, kde jsem pražská rádia poslouchal až daleko za Kolín (cca 80-90 km od Prahy), s Riem se po výjezdu z Prahy už se nechytám. To nemluvím o tom, že i vlastní příjem v Praze je u některých pražských rádií hodně slabý, zvlášť pokud nevysílají ze Žižkova.
Co jsem se bavil v prodejcem je to všeobecná slabina KIA u všech modelů a zřejmě to nenapravili ani u ceedu.
Já to asi budu řešit montáží zesilovače antény, snad to pomůže.
39.000 km @ ---> ObrázekObrázek
TWiDY Muž
Přispěvatel fóra

Kia Rio II (2006)
50000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Tony » 07.04.2008 10:50

redbull píše:čo mi vadí
: :cry: ANTÉNA al lepšie povedané príjem , Ten buchot ked su na ceste kamienky -sila, akcelerácia /vo vyššých prevod.stupňoch/:huh: asi by to xcelo dusíík :D :D

kdyz ti chybi akcelerace a sila motoru tak proc sis kupoval 1,4? to jsi prece nemohl čekat zazraky ne?
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Rcredbull » 07.04.2008 13:05

Tony píše:

kdyz ti chybi akcelerace a sila motoru tak proc sis kupoval 1,4? to jsi prece nemohl čekat zazraky ne?

1.8 nebola :no:
Rcredbull Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (2)

Kia cee'd (2007)
118500 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Berka » 07.04.2008 13:09

redbull píše:
Tony píše:

1.8 nebola :no:

1.4 je málo, 1.8 nebyla, tak hádej co je mezi tím :?: :idea:
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tony » 07.04.2008 13:26

tuž jasně 1,6 nebo 2,0.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion