Pánové jsou to "jen" auta, tak si to moc neberte

Já třeba jsem rád, že tu zazní i jiný názor od někoho, kdo auto opravdu zkusil a nesedlo mu a docela by mne zajímalo, co přesně způsobilo ten pocit a co mu vadí. Berte to jako něčí poctivý názor nad kterým je možné se zamyslet a nemá cenu se tu dohadovat, že "já" mám jiný. Pokud auto koupil, ujel s ním tolik km a teď se ho chce zbavit, což bude asi znamenat i finanční ztrátu, tak to nedělá jen pro zábavu a hanění značky

(a nemám žádný důvod si myslet, že si to vše vymyslel...). I když s tím nemusím souhlasit, tak si vážím názoru někoho, kdo popisuje svou reálnou zkušenost, než výkřiků nějakého yeti či jiného hatera...
robovenga: dokázal bys prosím nějak lépe a přesněji popsat, co ti nesedí, pokud to vůbec lze?
Sportage jsem si projel jen na krátké testovací jízdě, takže nedokázu soudit a spíš by mne zajímal podobný negativní názor a zkušenost se Ceedem, ale i tak to je zajímavé... Já jezdil dlouho služební Octavie a Fabie a i z testovacích jízd Rapid vs. Ceed musím říct, že jsem měl možná podobný pocit a to z radosti z řízení. Testovaný Rapidmě prostě bavil řídit. Ceed mi nevadil a nevadí, ale ten pocit se nedostavil. Přitom podvozek má mnohem lepší jak Rapid a zpětná vazba od kol do volantu zase o tolik u Rapida lepší nebyla, abych měl daný pocit. Nepřišel jsem úplně na to, čím to je. Podle mě je Ceed rozhodně lepší auto jak Rapid v mnoha ohledech, ale v zábavnosti řízení ztrácí... Někde jsem teď četl test nové i30, kde psali, že udělali mj. strmější řízení a hned je z toho lepší zábava za volantem, takže třeba to bude i tím...
Co se týká Sportage vs. Yeti, ono menší auta jsou vždy o něco mrštnější, což taky může hrát pocitově dost roli.