Ahojte,
ja mam 1.6 CRDi a rovnako ako hadam vsetci, mam nadrz o velkosti 53l podla knihy.
Jazdim mesacne 2000km a moja skusenost je takato:
Stale tankujem do automatickeho vypnutia pistole. Pri spotrebe 5L/100km mi to ukazuje dojazd 100km ked idem tankovat a natankujem priblizne 42-43 litrov.
Cize my v nadrzi ostalo cca 10 litrov. To mi nikdy nejako nesedi s dojazdom co mi ukazejume palubny pocitac a ani s dojazdom podla aplikacie v mobile. Pokial dobre pocitam, tak by som mal este prejst cca 170-200km a nie len 100.
Tuto skusenost mam uz 10 mesiacov. mne z toho vyplyva, ze sice nadrz moze mat 53L, ale nejako sa tam asi pocita, respektive je to novrhnute tak, aby sme nevyjazdili nadrz do prazdna a stale tam ostala nejaka bezpecnostna rezerva.
Par krat som pri spotrebe 5l/100km siel tankovat ked mi prave zasvietila kontrolka s dojazdom 70km a natankoval som 45 litrov. Cize v nadrzi som este mal priblizne 8 litrov, co by mal byt dojazd nad 120km.
Matematika nepusti a pri 5l spotrebe, dotankovani 42-43L = 10L bolo este v nadrzi, mi nemoze pocitac ukazat dojazd 100km.

a podobne.