Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 23:06

bob17 píše:
Anonym píše:
bob17 píše:
Anonym píše:...Ano kdo měl s prominutím Felicii pro toho to bude auto super,tím nikoho nechci urazit...

Kdepak, vůbec si to neberu osobně :D

Děkuji,prostě chci jen poukázat na to,že to může klamat a tím si člověk neuvědomí ty nedostatky které tu jsou.Rád budu věřit že se k tomu KIA postaví čelem,ale přiznávám, že už jsem tak trochu nedůvěřivý, ale jsem za to rád, jelikož se mi to občas vyplatí.A občas se mi vyplatí že se nenechám jen tak odstrčit.

Já tomu rozumím. Občas jezdím na služebky, a to s lepšími auty, takže možnost srovnání mám. Ale taky je to ještě za jiné peníze. Tohle s cee'dem je mrzuté, na zkušební jízdě jsem opravdu nezaznamenal nic, co by mi vadilo. Drobné mušky, které přijdou za běžného provozu, jsem očekával, ale tady to začíná vypadat na pěkné masařky :no:

Neztrácej odvahu,jak říkají kluci jinak je to auto super.každé má své chyby a až se tohle vychytá budeme se mít. Ber mě,měl jsem zkušenost se starou KII a přesto jsem si ji zase koupil.
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

výkon motoru

Příspěvekod ivošek » 02.01.2008 23:09

bob17 píše:Dobré téma i pro nás, co se teprve chystáme objednávat. Při zkušební jízdě mi akorát vadil výhled dozadu při parkování, pohled do vnitřního zrcátka byl jak pohled do tunelu. S tím budu zápasit.
Pravda, že tak pečlivou kontrolu kvality provedení, jakou dělal Anonym, jsem nedělal. Nevím, jestli to platí obecně nebo si mám s kontrolou počkat až na svůj kousek.
Uvidíme, jestli KIA přijde s novým rokem s nějakými změnami, ale na to je asi ještě brzo. Prodejce mi říkal akorát o nějakém plánovaném mírném navýšení výkonu motoru 1.6 CRDi, cca o 3 kW. Jinak nic.

Zdravím bobe
Informace o vyšším výkonu je taková, že po seriovém uvedení pro_cee'du se i do ostatních 5DV a SW začal montovat motor 1,6 CVVT s výkonem 92,6kW při 6 300 otáčkách (původně měl tento motor 89,7kW při 6 200). U dieselové 1,6 o zvýšení výkonu nevím?
ivošek Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 23:09

Anonym píše:
bob17 píše:
Anonym píše:
bob17 píše:
Anonym píše:...Ano kdo měl s prominutím Felicii pro toho to bude auto super,tím nikoho nechci urazit...

Děkuji,prostě chci jen poukázat na to,že to může klamat a tím si člověk neuvědomí ty nedostatky které tu jsou.Rád budu věřit že se k tomu KIA postaví čelem,ale přiznávám, že už jsem tak trochu nedůvěřivý, ale jsem za to rád, jelikož se mi to občas vyplatí.A občas se mi vyplatí že se nenechám jen tak odstrčit.

Já tomu rozumím. Občas jezdím na služebky, a to s lepšími auty, takže možnost srovnání mám. Ale taky je to ještě za jiné peníze. Tohle s cee'dem je mrzuté, na zkušební jízdě jsem opravdu nezaznamenal nic, co by mi vadilo. Drobné mušky, které přijdou za běžného provozu, jsem očekával, ale tady to začíná vypadat na pěkné masařky :no:

Neztrácej odvahu,jak říkají kluci jinak je to auto super.každé má své chyby a až se tohle vychytá budeme se mít. Ber mě,měl jsem zkušenost se starou KII a přesto jsem si ji zase koupil.

říkám mu to furt ale je to marný je to marný je to marný :D :D :D
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod bob17 » 02.01.2008 23:34

Michal píše:
Anonym píše:
bob17 píše:
Anonym píše:
bob17 píše:

říkám mu to furt ale je to marný je to marný je to marný :D :D :D

No já totiž taky všechno pořád analyzuju a rozebírám a váhám... Těch aut jsem loni probral víc.
No nakonec do toho stejně asi půjdu. A kdyžtak si to pak s vámi na nějakém srazu vyříkám :D
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod vladislav » 02.01.2008 23:55

Kužel píše:Grafix: Bohužel je zastříkán z vrchu je to evidentně vidět. Neříkám že zůstane čistý, to nejde.

Toho zastříkání motoru z vrchu sem si taky všimnul už dříve,ale teprve ted mi to dává souvislost s tou kapotou...zítra jdu do servisu maji tam asi 5 nových Ceedů tak je všechny vyzkouším pokud se týká té kapoty .už jsem to tu psal měl jsem 307 ,která se mi neskutečně rozbíjela pod rukama ...prodal jsem ji po 1,5 roce ztratil jsem na ní přes 150 tisic...a také pro to ,že jsem měl půl roku před koncem záruky...a viděl jsem to hodně špatně s poruchovostí ,která mi bránila normálně užívat toto auto...a mohu s klidným svědomím říci..pokud bych si kupoval nové auto tak si znovu koupím Ceeda už proto,že ta záruka je tam v mém případě minimálně 5 let!!!!!Zatím co řeším nějaké vady na autě tak s těma mohu jezdit bez problémů dál jako by nic...Toto auto je v poměru cena,výbava,záruka..... to nejlepší co si dnes můžem u nás v republice koupit a to je bez jakýchkoliv debat...to musí uznat každý....rozumně smýšlející člověk.... :yes: :yes:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod max » 02.01.2008 23:59

Anonym: Neříkám že Cee´d jako auto nemá nějakou tu mušku ale i já mohu porovnávat a zrovna Fabii jsem měl 7let (130tisíc km) . Koupil jsem si jí jako novinku a po 900km mi přestalo chodit el.stahování levého okna, při druhé garančce mi bylo vyměněno těsnění pod ventil. výkem. Prý špatně zvolený materiál. Servis ani nic neřekl, kdybych se nepodíval do předávacího papíru, kde to bylo jen nápsáno. V 50tisících mi odešlo servořízení, stabilizátory na přední nápravě, ve 100tisících přední ložiska v kolech, po 6letech mi začal rezivět přední blatník. Podtrženo a sečteno, každé auto má své pro a proti.

O hlučnosti v interieru vozu u Cee´da jsem už napsal dost a zrovna porovnání s Fabii si myslím že Ceee´d jednoznačně vede (v tom že je tišší). Nevím zdali nemáš s těsněním nějakou výrobní vadu, ale já jsem spokojen. Ano- vždy je to o subjektivním dojmu.

Souhlasím s tebou, že některé věci jsou nestandardní a že se někde šetřilo viz lakování skrytých částí karoserie, sváry na rámu dveří, ale toto řešení používá i Hyundai.

Samozřejmě, že pokud budeme chtít vyřešit nějaký problém se zárukou, tak se k Tobě přidám.
MAX
max Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod snike » 03.01.2008 08:36

Na každém autě si člověk najde nějakou tu drobnost, kterou by rád zlepšil či změnil ;-) Takových věcí jsem mohl spoustu najít na své předchozí Fábii a samozřejmě je mohu najít i na Cee´dovi, ale jsou to jen drobnosti, tak proč si tím mám zatěžkávat hlavu ;-) Když vám řeknu, že podobné povzdechy slyším od kamaráda na jeho Audi S8 5,2 V10 v ceně zhruba 5.000.000,-, tak jen nevěřícně kroutím hlavou a říkám si, že S8 za ty peníze musí být dokonalá. A stejně tak a za to mne prosím nekamenujte, kroutím nevěřícně hlavou i nad "nedostatky" o kterých tady někteří píší ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 03.01.2008 09:38

snike píše:Na každém autě si člověk najde nějakou tu drobnost, kterou by rád zlepšil či změnil ;-) Takových věcí jsem mohl spoustu najít na své předchozí Fábii a samozřejmě je mohu najít i na Cee´dovi, ale jsou to jen drobnosti, tak proč si tím mám zatěžkávat hlavu ;-) Když vám řeknu, že podobné povzdechy slyším od kamaráda na jeho Audi S8 5,2 V10 v ceně zhruba 5.000.000,-, tak jen nevěřícně kroutím hlavou a říkám si, že S8 za ty peníze musí být dokonalá. A stejně tak a za to mne prosím nekamenujte, kroutím nevěřícně hlavou i nad "nedostatky" o kterých tady někteří píší ;-)

Já s tebou souhlasím co jsi napsal....nikdo tě tu kamenovat nebude....já bych tě bránil :yes: :yes: Myslím,že některé věci ani nejsou nedostatky..jen takové malé mušky..ale každý člověk má právo na svůj názor na věc a zatím na tomto foru se to řeší v duchu přátelském a to je dobře....Myslím,že hlavní nápln tohoto fora je si navzájem pomáhat a to se tu dáří zatím na jedničku...a na tom máš velkou zásluhu i ty.. ;-)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Jakub » 03.01.2008 10:53

vladislav píše:
Kužel píše:Grafix: Bohužel je zastříkán z vrchu je to evidentně vidět. Neříkám že zůstane čistý, to nejde.

Toho zastříkání motoru z vrchu sem si taky všimnul už dříve,ale teprve ted mi to dává souvislost s tou kapotou...zítra jdu do servisu maji tam asi 5 nových Ceedů tak je všechny vyzkouším pokud se týká té kapoty .už jsem to tu psal měl jsem 307 ,která se mi neskutečně rozbíjela pod rukama ...prodal jsem ji po 1,5 roce ztratil jsem na ní přes 150 tisic...a také pro to ,že jsem měl půl roku před koncem záruky...a viděl jsem to hodně špatně s poruchovostí ,která mi bránila normálně užívat toto auto...a mohu s klidným svědomím říci..pokud bych si kupoval nové auto tak si znovu koupím Ceeda už proto,že ta záruka je tam v mém případě minimálně 5 let!!!!!Zatím co řeším nějaké vady na autě tak s těma mohu jezdit bez problémů dál jako by nic...Toto auto je v poměru cena,výbava,záruka..... to nejlepší co si dnes můžem u nás v republice koupit a to je bez jakýchkoliv debat...to musí uznat každý....rozumně smýšlející člověk.... :yes: :yes:

Jenom jestli to zastříkání není tím, že to každou chvíli někde osolíte.... :lol: :lol: A pak to svádíte na kapotu. :blink:
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod vladislav » 03.01.2008 10:55

jakub píše:
vladislav píše:

Jenom jestli to zastříkání není tím, že to každou chvíli někde osolíte.... :lol: :lol: A pak to svádíte na kapotu. :blink:

Ty to bude tím.... :yes: :yes: Musím honem rychle zavolat do servisu,protože právě ted mi tam to víko seřizují... :help: :help: :help:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Martin » 03.01.2008 11:02

Trochu mě zaráží kvalita svárů na dveřích. Zašpinění motoru jsem si taky všimnul a hned jsem pošteloval dosedací gumy na kapotě a myslím že je to lepší.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Jakub » 03.01.2008 11:07

Martin píše:Trochu mě zaráží kvalita svárů na dveřích. Zašpinění motoru jsem si taky všimnul a hned jsem pošteloval dosedací gumy na kapotě a myslím že je to lepší.

Ty sváry úplně odstranit nejdou, to by ty dveře nedržely pohromadě. Musela by se změnit výrobní technologie (rám dveří z jednoho kusu). S tím špiněním, znám auta kde je to mnohem horší. Já mám motor pořád čistý, dá se na něm obědvat.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Martin » 03.01.2008 11:12

jakub píše:
Martin píše:Trochu mě zaráží kvalita svárů na dveřích. Zašpinění motoru jsem si taky všimnul a hned jsem pošteloval dosedací gumy na kapotě a myslím že je to lepší.

Ty sváry úplně odstranit nejdou, to by ty dveře nedržely pohromadě. Musela by se změnit výrobní technologie (rám dveří z jednoho kusu). S tím špiněním, znám auta kde je to mnohem horší. Já mám motor pořád čistý, dá se na něm obědvat.

To se asi měnit nebude, ale mohli by být hezčí.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod snike » 03.01.2008 11:45

To zašpinění motoru bude taky záležet na tom, jestli je motor zespodu zakrytován ;-) Já třeba nějaké větší špinění svého motoru jsem zatím nepostřehl. Koukal jsem, že u mého 1,6 CRDi je spodní plastový kryt motoru, ale nevím jak je to u jiných motorů ???
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 03.01.2008 11:51

snike píše:To zašpinění motoru bude taky záležet na tom, jestli je motor zespodu zakrytován ;-) Já třeba nějaké větší špinění svého motoru jsem zatím nepostřehl. Koukal jsem, že u mého 1,6 CRDi je spodní plastový kryt motoru, ale nevím jak je to u jiných motorů ???

U 1.4l není kryt motoru odspodu ,ale mám to zašpiněné na víku zespodu upředu a tam se nemůže nic dostat odspodu...ale není to zase tak hrozné...možná je to tou sportovní maskou....ale dá se s tím žít bez problémů... :shifty: :shifty:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion