od Berka » 05.02.2017 14:54
Většina firem nabízí opětovné přehrátí softwaru po takové aktualizaci zdarma nebo za nějaký poplatek.
To že nebude znát rozdíl, toho se obávám nejvíc. Placebo efekt bývá mnohdy velice účinný, navíc v kombinaci s faktem, že člověk si nechce připustit že naletěl reklamním trikům a někomu zaplatil za nic. Bohužel, jediná kontrola je na válcové zkušebně, ale ne u té samé firmy která úpravu provedla. Graf výkonu už mám z loňska, takže pokud bych nechal auto změřit u jiné firmy než která to čipovala a řekl jim že se jedná auto bez úprav, snad bych mohl dostat pravdivé výsledky, které jednoduše porovnám. Ideální by bylo měření ve stejné firmě kde minule, ale to mám trochu z ruky.
Nejvíc mi zaujala nabídka firem: PowerTec (Kladno), Dieseltechnik (Kladno), Camp Performance (Praha). Ne vždy mají v katalogu vozů uveden ceed, ale mají tento motor uveden třeba u Hyundai i30, nebo Kia Sportage, takže předpokládám že tam není žádný rozdíl. Na všechny tyto firmy najdete spoustu dobrých a několik špatných recenzí. Jenže to je snad u každého. Bohužel BSR, kde bych si byl kvalitou zcela jistý, tento motor nedělá.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno