Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 15:39

Anonym píše:jakoby foukání uvnitř.Je to jako by jste jeli s pootevřenýma dveřma.
toto iste mam aj ja na Riu. Robi to na zadnych dverach, neprijemne sa sedi vzadu. Robi to pri rychlostiach vyssich ako nejakych 60km/h. Tak asi s tym pojdem do servisu no, nech to nejak zatesnia lepsie.
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod bob17 » 02.01.2008 15:41

Kužel píše:
jakub píše:
bob17 píše:Nový zájemce o cee'da se při čtení tohoto tématu začíná děsit :shifty: :hurray: :hurray:

To bys pak ale nekoupil vůbec žádné auto. Ideální neexistuje. :help: Horory jsem slyšel i o "lepších" značkách.

Je to tak jak říká Jakub, v podstatě Anonym je perfekcionista.

Všiml jsem si a jsem za lidi jako Anonym rád - udržují mě při bdělosti :-)
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 16:05

Dík ,ale jak mě už Kužel zná i přesto jsem rád ,že KIU mám.Prostě jde si zvyknout na cokoliv.Pravda je že i na jiných autech najdeš dost ,když budeš hledat a ne jen jezdit a tankovat palivo.Ale jsem už takový.Snad mě neukamenujete na srazu.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 16:09

Anonym píše:Dík ,ale jak mě už Kužel zná i přesto jsem rád ,že KIU mám.Prostě jde si zvyknout na cokoliv.Pravda je že i na jiných autech najdeš dost ,když budeš hledat a ne jen jezdit a tankovat palivo.Ale jsem už takový.Snad mě neukamenujete na srazu.

[font=Century Gothic:4e63a8878b]Jak říkám perfekcionista![/font]
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod mony79 » 02.01.2008 16:20

Tak i já se přidám, ale většina "závad či nedostatků" už tady byla popsána:
1. ostřikovače mi taky stříkají cca 3 cm nad i při stání
2. hlučnost kamínků v blatnících :roll:
3. svítivost světel - taky se mi zdá, že by mohly svítit víc :)
4. větší "špinění" karoserie a dveří - vůbec auta jako celku (v tomhle počasí) :blink:
5. blinkry - musí se vypínat, pokud úhel zatáčení není hodně velký (ale na tohle jsem zvyklá, ale pokud někdo na toto zvyklý není, tak by bylo vhodné přidat na zvuku blinkru, protože ten kdo není zvyklý jej vypnout a bude mít puštěnou muziku - a nemusí ji mít puštěnou moc nahlas - tak je neslyší)
6. uvítala bych mít elektricky ovládané sedačky - aspoň u vyšších výbav. Cena auta není zase tak zanedbatelná a tak si myslím, že tohle by již mohlo být v takovémhle autě samozřejmostí - jasně že bez připlatku
7. řazení zpátečky - občas trochu drhne - i když dodržuji "návod", tak občas tam prostě nejde. Bojím se dne, kdy budu muset řadit hodně rychle a ono to nepůjde (tohle se mi už několikrát stalo, když jsem musela odcouvat před bláznem, který mě neviděl a couval si jako kdybych tam nebyla)
To bude asi zatím vše. Sváry a nastříkání barvou jsem zatím tak důkladně nezkoumala. Ale vůbec se Anonymovi nedivím, že si vše prohlédl a snaží se to řešit. Auto nebylo za hubičku a předpokládám, že na něj ani on ani ostatní nevyhráli peníze v loterii a bude jemu i nám sloužit několik let a tak je nejlepší začít se vším včas. Samozřejmě, že tohle je jen můj názor a nechci se tím nikoho dotknout. :wink:
mony79 Žena
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 16:32

Kužel píše:
Anonym píše:Dík ,ale jak mě už Kužel zná i přesto jsem rád ,že KIU mám.Prostě jde si zvyknout na cokoliv.Pravda je že i na jiných autech najdeš dost ,když budeš hledat a ne jen jezdit a tankovat palivo.Ale jsem už takový.Snad mě neukamenujete na srazu.

[font=Century Gothic:2daef71169]Jak říkám perfekcionista![/font]

[font=Century Gothic:2daef71169]Ostřikovače stříkají na téměř celé sklo v klidu, při 50Km/H asi do půlky okna, kapota nesedí u masky to vím a nesedí u žádného cee´da co jsem viděl dle mne maska měla být výš a více vepředu, dveře by mohli více doléhat na těsnění zamáčkne se asi o milimetr či dva, motor také slyším ve vyších otáčkách ale to je přirozené.[/font]
Návštěvník

km @ l/100km

Re: Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Příspěvekod vladislav » 02.01.2008 17:06

petr29 píše:
vladislav píše:Pojdme se rozepsat co vám na vašem miláčkovi vadí a co by se dalo zlepšit...nic není na 100% :no: :no: :no: Každý at nepíše svůj názor bez obav kritiky druhých členů fora.. :twisted:

Tak mě osobně vadí na mém miláčkovi...

1. Hlučnost sněhu a nebo kamínků odlétujících od kol v blatnících....působí to domem hodně laciného vozu

2.Výkon auta je vykoupený dost velkou spotřebou....pokud chci jet více dynamicky,zdá se mi ta spotřeba dost velká na obsah 1.4 l

3.Ovládání palubního počítače....na páčkách u volantu by to bylo více praktičtější...i nějaké funkce bych nahradil jinými..

4.Hodně se špiní karoserie v zimě jak boky tak i zadní dveře...

Jako s celkem jsem s autem zatím spokojený ..uvidíme jak dál... :-o :-o

Mám stejné poznatky jako Vladislav,jen bych přidal nevypínání levého blinkru a občasné potíže se zařazením zpátečky.Jinak detailní prohlídku laku a karosrie s lupou jsem nedělal,protože co oko nevidí,srdce nebolí. :)

Mám stejný názor na věc jako petr 29...koukal jsem dneska na tu kapotu...Kužel má pravdu :wink: nesedí to přesně asi nikomu :no: :no: Myslím ,že to seřídit úplně přesně nepůjde a ani nemám po předchozích zkušenostech se servisem různých značek chut to nechat jakkoliv zatím opravovat....čím mín se mi do auta budou ..hrabat....tím lépe ....zatím mi to nijak nevadí a záruka je dlouhá....Jinak chci upozornit ty co si teprve jdou auto koupit.....dejte si pozor na víčko od nádrže...mě vykukuje z karoserie.....a jak jsem koukal na nová auta v prodejně je to dost častý jev.....oprava podle servisu není na půl hodiny...tak jsem to odložil na servisní prohlídku..musí se prý sundavat cely podběh v zadním blatníku... :help: :help: Obrázek

Jinak ta steklá barva a prohnutý sloupek je snad na každém autě. Je to zevnitř od skla na sloupku.....přesně jak píše Anonym....on mě na to také upozornil...Taky se divím,že se to pořád vyrábí dál... :sad: :sad:Obrázek
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 17:24

vladislav píše:
petr29 píše:
vladislav píše:Pojdme se rozepsat co vám na vašem miláčkovi vadí a co by se dalo zlepšit...nic není na 100% :no: :no: :no: Každý at nepíše svůj názor bez obav kritiky druhých členů fora.. :twisted:

Tak mě osobně vadí na mém miláčkovi...

1. Hlučnost sněhu a nebo kamínků odlétujících od kol v blatnících....působí to domem hodně laciného vozu

2.Výkon auta je vykoupený dost velkou spotřebou....pokud chci jet více dynamicky,zdá se mi ta spotřeba dost velká na obsah 1.4 l

3.Ovládání palubního počítače....na páčkách u volantu by to bylo více praktičtější...i nějaké funkce bych nahradil jinými..

4.Hodně se špiní karoserie v zimě jak boky tak i zadní dveře...

Jako s celkem jsem s autem zatím spokojený ..uvidíme jak dál... :-o :-o

Mám stejné poznatky jako Vladislav,jen bych přidal nevypínání levého blinkru a občasné potíže se zařazením zpátečky.Jinak detailní prohlídku laku a karosrie s lupou jsem nedělal,protože co oko nevidí,srdce nebolí. :)

Mám stejný názor na věc jako petr 29...koukal jsem dneska na tu kapotu...Kužel má pravdu :wink: nesedí to přesně asi nikomu :no: :no: Myslím ,že to seřídit úplně přesně nepůjde a ani nemám po předchozích zkušenostech se servisem různých značek chut to nechat jakkoliv zatím opravovat....čím mín se mi do auta budou ..hrabat....tím lépe ....zatím mi to nijak nevadí a záruka je dlouhá....Jinak chci upozornit ty co si teprve jdou auto koupit.....dejte si pozor na víčko od nádrže...mě vykukuje z karoserie.....a jak jsem koukal na nová auta v prodejně je to dost častý jev.....oprava podle servisu není na půl hodiny...tak jsem to odložil na servisní prohlídku..musí se prý sundavat cely podběh v zadním blatníku... :help: :help: Obrázek

[font=Century Gothic:eb3d0b92e8]Já nebudu čekat ani na garančku protože kvůli tomu že mně nesedí kapota tak mám i motor a vrchní plastové kryty od soli, víčko též vyčuhuje.[/font]
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod mony79 » 02.01.2008 17:28

Ještě jeden poznatek: na zavírání zadních dveří je potřeba trochu větší síly. Nejsem zvyklá s dveřmi "mlátit", ale u kufru se mi to zdá nezbytné, protože jinak se pořádně nezavře. Máte tu samou zkušenost?
mony79 Žena
Uživatel fóra

Příspěvekod Marek_Km » 02.01.2008 18:23

Mony píše:Ještě jeden poznatek: na zavírání zadních dveří je potřeba trochu větší síly. Nejsem zvyklá s dveřmi "mlátit", ale u kufru se mi to zdá nezbytné, protože jinak se pořádně nezavře. Máte tu samou zkušenost?

Přesně, musí se s tím silou bouchnout, pokud se používá k tomu určené vnitřní madlo. Taky mě to bylo ze začátku proti srsti s tím tak švihat, ale jinak se to zavřít nedá. No a to víko nad motorem mi nelícuje, všiml jsem si toho nedávno, moc nejezdím, mám do práce ještě pořád Favíka a na Cídkovi jenom asi 500, ale až budu mít na to čas, tak se na všechno pořádně mrknu.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 18:27

Mony píše:Ještě jeden poznatek: na zavírání zadních dveří je potřeba trochu větší síly. Nejsem zvyklá s dveřmi "mlátit", ale u kufru se mi to zdá nezbytné, protože jinak se pořádně nezavře. Máte tu samou zkušenost?

Taky s tím musím zatím řezat ale zkoušel jsem to u Kužela a ten mně uklidnil že mu to šlo taky ztuha ale jak se těsnění trošku omačká tak by to mělo jít tak lehce jako jemu. Snad :D :D :D
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod pepa » 02.01.2008 20:10

bob17 píše:Nový zájemce o cee'da se při čtení tohoto tématu začíná děsit :shifty: :hurray: :hurray:

Taky se začínám děsit :shock: , ale snad to ještě rozchodím. :)

Jinak s tím profukováním u dveří : u :kia: Clarus to měl můj šéf. V Koreji asi na těsnění šetří, u jiných aut si leckde můžete přečíst o trojitém těsnění dveří apod.
K hlučnému otloukání kamínků v podbězích předních kol: Izolaci měla kdysi dávno jako první u nás myslím Fabia I, vzpomínám si na to v prvním srovnávacím testu z r.2000 v MF Dnes s konkurenty psali, že speciální izolaci měla oproti konkurenci (Punto, Corsa, Clio atd.) jako první a u dalších generací aut to asi bude standard. Asi není. :shifty:
pepa Neuvedeno
Nováček

Hyundai i30 (2008)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod max » 02.01.2008 20:11

Nevím jak ostatní, ale já s vnitřním hlukem nemám žádný problém. Jsem spokojen a doufám že takových je tady více. Jak již jsem napsal, měl jsem dříve Fabii a srovnání vnitřního hluku oproti Cee´du je opravdu někde jinde. Pěkně tichý, samozřejmě záleží na kvalitě vozovky. Těsnění u dveří dle mého pohledu, plní to co má bez komplikací. Otázka slícování karoserie: I já mám trošičku pravou stranu přední karoserie(kapoty) u světla húře (pokud to ak mohu nazvat) slícovanou. Nejdená se však o nějaké doslova drastické vychýlení. Pokud budu koukat na auto s jistou lupou, tak dle mého pohledu neprojde žádné auto doslova perfektně. Každé auto má nějaké malé nedostatky, ať už je to otázka slícování (dle testu Cee´d prošel ve srování s ostatní konkurencí slušně respektive stejně kvalitně).Každá automobilka má nějakou procentuální výrobní toleranci. Podívejme se na auto jako na celek, podívejte se kolik za auto zaplatíte peněz, jaký má parametry motor oproti konkurenci a jakou záruku a pak upřímně zhodnoťte veškeré pro a proti.

Samozřejmě chápu, že jsme v KIA klubu respektive ve fóru a že řešíme veškerá pro a proti a jelikož pro někoho zaláskované růžové brýle pomalu odcházejí, tak začíná řešit věci typu, co by mohlo být lépe uděláno atd. I já jsem člověk co koukám na neduhy, ale použiji tady již několikrát psanou větu: Jsem s autem jako celkem spokojen.
MAX
max Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 20:27

Kužel píše:

[font=Century Gothic:8eef38ae26]Já nebudu čekat ani na garančku protože kvůli tomu že mně nesedí kapota tak mám i motor a vrchní plastové kryty od soli, víčko též vyčuhuje.[/font]

Taky mam motor od soli, ale nemyslim, ze by to bylo tim, ze nesedi kapota... Do motoru se prasi zespodu a s tim nic neudelas (konkretne od remenic -pekne to tam rozprasuji)

Mony píše:
Ještě jeden poznatek: na zavírání zadních dveří je potřeba trochu větší síly. Nejsem zvyklá s dveřmi "mlátit", ale u kufru se mi to zdá nezbytné, protože jinak se pořádně nezavře. Máte tu samou zkušenost?

Jsem na tom stejne... Nechtic jsem se o tom zminil, kdyz jsem byl v servisu s tempomatem (obcas nejde aretovat rychlost - vysledek ze servisu, nepodarilo se jim situaci nasimulovat, ha ha ha) a velmi ochotne mi pry dvere zestelovali. Sice sly zavirat lehceji, ale tim se rovnez povolily a pri prejezdech nerovnosti to bylo slyset (bylo slyset obcas cvaknuti). Pak jsem se podival cim to stelovali a zjistil jsem, ze mam trochu nasikmo zamek... Povolil jsem ho a zjistil ze tam neni moc vule (je na trech sroubech a byl posunut prave na strane kde je jeden), tak jsem jej vyrovnal (dal nazpet) a dotahl. Stelovat by se to melo kotvou pod plastovou listu ve dne kufru... jenomze to by ten kryt museli sundat, pac se k te kotve neda dostat. Jeste ze to neudelali, nejsem priznivcem sundavani plastu, pak vetsinou zacnou vrzat a znam pristup servisu - kdyz to nejde silou, pujde to silou jeste vetsi... a ja si uz se servisovanim vrzajicich plastu uzil dost u minuleho auta, spousta casu nervu a najezdenych kilometru do servisu (byl jsem nekolikrat ve trech ruznych a nakonec jsem to vzdal a opravil jsem si to sam)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod max » 02.01.2008 20:53

Nevím jak u kufru SW ale u krátkého Cee´da s kufrem nemusím bouchat pomalu vůbec. Zaklapne bez problému.

Ohledně znečištění: Neřeklbych že je to kapotou. U mého předešlého vozu, byl vnitřek také znečištěn.

Každopádně jsem zvědav na reakci servisu, až tam někdo přijede s přední kapotou.
MAX
max Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion