Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 00:01

Beda píše:Co se tyka ostrikovacu, tak je to jasne dano rychlosti vozu :idea: Jsou asi stelovane pri minimalni a nebo zadne rychlosti tak, aby vam nestrikali pres vuz a krasne do stredu okna. Casto prave jsou videt jine vozy, kde jim strikaji ostrikovace pres, ale toto se stava vetsinou pri nizke rychlosti a nebo kdyz vuz stoji :???: Chtelo by je to jen trochu zvednout, ale pak se nesmite rozcilovat, ze vam budou trochu strikat pres auto, kdyz je pouzijete pri minimalni rychlosti a nebo zastavenem vozu :-|

Ja myslim ze je to OK. Totiz pri zastavenym aute strikaji tak nejak skoro na cely okno. Kdyz jedete, strikaji sice niz, jak proud vzduchu vodu srazi, ale sterac se zvedne az za nejakou chvili, a to se stihne ta voda zase tlakem vzduchu "vytlacit" i na horni cast skla, ne? :-) Daleko vic me se*e, kdyz nekdo zacne v kolone aut strikat na sklo a pohodi tim jeste dalsi dve auta za sebou, nemluve o kolemjdouci mamince s kocarkem... ;-)
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 02:47

Tak boužel mě stříkají při stojícím vozidle tak 3cm nad okraj spodku čelního skla.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 02.01.2008 09:51

Anonym píše:Tak boužel mě stříkají při stojícím vozidle tak 3cm nad okraj spodku čelního skla.

Tak to by si trocha seřízení zasloužili ;-) Já si na ostřikovače nestěžuji, v klidu mi stříkají tak do 3/4 skla :-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Berka » 02.01.2008 10:57

Anonym píše:Tak mě vadí to co jsem zjistil dnes, že mi nesedí přední kapota.
Pak má u mě velké mínus zadní sloupek,překáží dost při vyjíždění apod.
Dále mi vadí že některé části nejsou dostříknuty tak jak mají být ,ačkoliv je lak chrání-vnitřek v motorovém prostoru konce blatníku uvnitř apod.
Dále mi vadí u 1,6CRDI že u nového auto si zaškube motor.
Občas problém s blinkrem.
Světla také nic moc,např. s Fabií se to nedá vůbec srovnat a to je ostuda jelikož dobrá světla znamenají bezpečnost při jízdě.
A samozřejmě rádio.Věčně to šumí a kolísá.takže raději hraji CD,MP3.
Samozřejmě to není zase tak velký problém ale když člověk čte jak KIA vše kontroluje a má nejmodernější linku,je zarážející, že na každém autě co jsem viděl je na stejných místech steklá barva a nebo přestříkán prohnutý plech viz sloupky okolo předního okna.
A pak kvalita spojú např.u rámu oken ve dceřích.
Možná někdo řekne že jsem puntičkář ale bohužel od auta za půl mega, bych čekal kvalitnější provedení.
Připadá mi to jako že KIA chce rychle dohnat ztrátu a tak chrlí jak již bylo řečeno na lince i tři druhy aut.A to si myslím není dobré.
Pak mi vadí i plast co je na prahu u dveří který vůbec nesedí a tak se krásně pod ním zadržuje bordel apod.
Takže ano,auto se mi líbí,ale kdybych já osobně věděl co a jak možná bych ještě přemýšlel jestli do toho jít nebo ne a nebo ještě počkat jak se to vše vyvine.
Samozřejmě souhlasím i stím co napsal Vladislav.

Můžu se zeptat trochu jinak? Na co se mám zaměřit při přebírání auta. Za několik dnů bych si měl jít konečně pro auto a zarážím mi že se dá na novém autě této třídy najít steklá barva a nebo nějaký prohnutý plech. Jediného čeho jsem si na jedné SW předváděčce všiml, bylo že neseděli páté dveře u střechy. Na pravé straně byli asi o 5 mm pod úrovní střechy.
Co se týká spotřeby u 1.4 tak tam je to asi jasné. Nemůže nikdo čekat že motor s tak výborným výkonem bude jezdit za hubičku. Navíc všeobecně malé motory ve skutečnosti žerou víc protože aby rozhýbali auto potřebují trošku víc šlapat na plyn.
Ten problém s hlučností bych vyřešil vyndáním plastových podběhů a nalepením nějaké izolace na vnitřní stranu (ta co není vidět). Možná by to vyřešil i nástřik vnější strany nějakou barvou na bázi asfaltu či gumy. Něco podobného se přeci používalo na nástřik podlah a podběhů u starších aut.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Martin » 02.01.2008 11:07

Berka píše:
Anonym píše:Tak mě vadí to co jsem zjistil dnes, že mi nesedí přední kapota.
Pak má u mě velké mínus zadní sloupek,překáží dost při vyjíždění apod.
Dále mi vadí že některé části nejsou dostříknuty tak jak mají být ,ačkoliv je lak chrání-vnitřek v motorovém prostoru konce blatníku uvnitř apod.
Dále mi vadí u 1,6CRDI že u nového auto si zaškube motor.
Občas problém s blinkrem.
Světla také nic moc,např. s Fabií se to nedá vůbec srovnat a to je ostuda jelikož dobrá světla znamenají bezpečnost při jízdě.
A samozřejmě rádio.Věčně to šumí a kolísá.takže raději hraji CD,MP3.
Samozřejmě to není zase tak velký problém ale když člověk čte jak KIA vše kontroluje a má nejmodernější linku,je zarážející, že na každém autě co jsem viděl je na stejných místech steklá barva a nebo přestříkán prohnutý plech viz sloupky okolo předního okna.
A pak kvalita spojú např.u rámu oken ve dceřích.
Možná někdo řekne že jsem puntičkář ale bohužel od auta za půl mega, bych čekal kvalitnější provedení.
Připadá mi to jako že KIA chce rychle dohnat ztrátu a tak chrlí jak již bylo řečeno na lince i tři druhy aut.A to si myslím není dobré.
Pak mi vadí i plast co je na prahu u dveří který vůbec nesedí a tak se krásně pod ním zadržuje bordel apod.
Takže ano,auto se mi líbí,ale kdybych já osobně věděl co a jak možná bych ještě přemýšlel jestli do toho jít nebo ne a nebo ještě počkat jak se to vše vyvine.
Samozřejmě souhlasím i stím co napsal Vladislav.

Můžu se zeptat trochu jinak? Na co se mám zaměřit při přebírání auta. Za několik dnů bych si měl jít konečně pro auto a zarážím mi že se dá na novém autě této třídy najít steklá barva a nebo nějaký prohnutý plech. Jediného čeho jsem si na jedné SW předváděčce všiml, bylo že neseděli páté dveře u střechy. Na pravé straně byli asi o 5 mm pod úrovní střechy.
Co se týká spotřeby u 1.4 tak tam je to asi jasné. Nemůže nikdo čekat že motor s tak výborným výkonem bude jezdit za hubičku. Navíc všeobecně malé motory ve skutečnosti žerou víc protože aby rozhýbali auto potřebují trošku víc šlapat na plyn.
Ten problém s hlučností bych vyřešil vyndáním plastových podběhů a nalepením nějaké izolace na vnitřní stranu (ta co není vidět). Možná by to vyřešil i nástřik vnější strany nějakou barvou na bázi asfaltu či gumy. Něco podobného se přeci používalo na nástřik podlah a podběhů u starších aut.

Tady to najdeš

http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=132&highlight=hledat+p%C5%99i+p%C5%99eb%C3%BDr%C3%A1n%C3%AD+auta
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Re: Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Příspěvekod petr29 » 02.01.2008 11:23

vladislav píše:Pojdme se rozepsat co vám na vašem miláčkovi vadí a co by se dalo zlepšit...nic není na 100% :no: :no: :no: Každý at nepíše svůj názor bez obav kritiky druhých členů fora.. :twisted:

Tak mě osobně vadí na mém miláčkovi...

1. Hlučnost sněhu a nebo kamínků odlétujících od kol v blatnících....působí to domem hodně laciného vozu

2.Výkon auta je vykoupený dost velkou spotřebou....pokud chci jet více dynamicky,zdá se mi ta spotřeba dost velká na obsah 1.4 l

3.Ovládání palubního počítače....na páčkách u volantu by to bylo více praktičtější...i nějaké funkce bych nahradil jinými..

4.Hodně se špiní karoserie v zimě jak boky tak i zadní dveře...

Jako s celkem jsem s autem zatím spokojený ..uvidíme jak dál... :-o :-o

Mám stejné poznatky jako Vladislav,jen bych přidal nevypínání levého blinkru a občasné potíže se zařazením zpátečky.Jinak detailní prohlídku laku a karosrie s lupou jsem nedělal,protože co oko nevidí,srdce nebolí. :)
petr29 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 11:33

Beru auto jako celek a takto mi zatim vyhovuje a nema vcelku vyhrad. Par veci se ale najde:
1. Spineni karoserie je fakt a to mi vadi, nemam jinou moznost myti nez na mycce.
2. Zvuky, ktere vydava roleta zavazadloveho prostoru, plus dalsi zvuky z te same cati. Bud to jsou ty plastove prihradky, nebo plasty patych dveri a taky podezrivam uchyty pasu v C sloupcich. Na tech pazvucich rolety se pracuje, pac me to desne s..e
3. Hluk od kol, asi spatne odhlucneni podbehu a zejmena zadni naprava dela kraval pri prejezdech nerovnosti...

Neco by se asi jeste naslo, ale nic neni dokonale a tohle auto rozhodne neni :D. Jako celek se mi libi a jsem s nim spokojen.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 12:51

Anonym píše:Tak boužel mě stříkají při stojícím vozidle tak 3cm nad okraj spodku čelního skla.

Aha, tak to fakt chce postelovat. Mne strikaji asi do 3/4 skla (mysleno odspodu).
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 14:30

Tak jen tak pro zajímavost.Byl jsem v servisu a ukazoval jim kapotu ,osřikovače a radio.Při té příležitosti ,jsem řekl at se svezou jestli se mi ten hluk z venku zdá či nikoliv.Výsledek v úterý ráno jde auto na reklamaci.Bylo mi řečeno že budou volat do Prahy jestli to uznají jako reklamaci.Údajně by se muselo měnit těsnění kolem dvěří ale myslím že to nepomůže.Jedině co udělal že, spustil okénko a zkusil přihnout dveře což se běžně dělalo u starých aut.Výsledek o něco lepší ale nic moc.Seděl jsem na místě spolujezdce a to stejné.Jak to dopadne dám vědět.Co se týká přední kapoty uznal že to je na seřízení,zkoušel jsem jejich předváděčku a KIA Pro Ceed a tam to sedělo pevně ale u všech aut to nelícuje na pravé straně.jedna strana úplně na fest zamáčklá do světel a druhá nesedí a má to vůli.Ostříkovače taky na úterý blbě se to tam asi bude seřizovat jsou schované pod kapotou.No a radio prý zkusí taky domluvit.Když mi ohýbal dveře tak mě mrazilo jak to praskalo ale nepomohlo to.Takže budu čekat do úterka co a jak.Ju a nechal jsem tam napsat i to škubání motoru i když poslední dobou jsem to už moc neregistroval,stalo se mi to jen jednou.
Na té přední kapotě koukal na zámek a až seřídí ty dorazy ačkoliv mě se to nepovedlo tak asi ten zámek půjde níž.Jen mě zaráží ta kvalita když to je skoro na každém voze.Jen doufám že to uznají jako reklamaci a že odstraní to jakoby foukání uvnitř.Je to jako by jste jeli s pootevřenýma dveřma.Navíc jsem zjistil na sloupku mezi dveřma že je taková prohlubeň a na rohu dveří je to těsnění jen pro parádu,tak snad tam nebudou něco vlepovat.Jinak KIa Pro má sloupek bez té prohlubně.Což opět může být ten problém kudy mi to fouká.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Beda » 02.01.2008 14:59

@Anonym
mas vzdy krasny roman 8-) ale vzdy mi tam chybi nejake fotky :photo: protoze, kdyz clovek nestoji u vozu, tak si tezko predstavi, kam se ma podivat a co prekontrolovat :no: urcite by to uvital nejen novy zajemce o cee'da, ale i soucasny vlastnik ;)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod bob17 » 02.01.2008 15:20

Beda píše:@Anonym
mas vzdy krasny roman 8-) ale vzdy mi tam chybi nejake fotky :photo: protoze, kdyz clovek nestoji u vozu, tak si tezko predstavi, kam se ma podivat a co prekontrolovat :no: urcite by to uvital nejen novy zajemce o cee'da, ale i soucasny vlastnik ;)

Nový zájemce o cee'da se při čtení tohoto tématu začíná děsit :shifty: :hurray: :hurray:
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Jakub » 02.01.2008 15:24

bob17 píše:Nový zájemce o cee'da se při čtení tohoto tématu začíná děsit :shifty: :hurray: :hurray:

To bys pak ale nekoupil vůbec žádné auto. Ideální neexistuje. :help: Horory jsem slyšel i o "lepších" značkách.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 15:28

jakub píše:
bob17 píše:Nový zájemce o cee'da se při čtení tohoto tématu začíná děsit :shifty: :hurray: :hurray:

To bys pak ale nekoupil vůbec žádné auto. Ideální neexistuje. :help: Horory jsem slyšel i o "lepších" značkách.

Je to tak jak říká Jakub, v podstatě Anonym je perfekcionista.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 15:31

Beda píše:@Anonym

Tak o těch sloupkách se tu už psalo,a o té kapotě už se taky tady ví.Sice je pravda že fotka by mohla být ale jak chceš nafotit že mi blbě stříkají ostřikovače,že mi to netěsní a že mi např.kolísá radio.To jako fakt nevím,nic ve zlém..To že to je na sloupku to si fakt málokdo všimne a ani mě to už nepřijde.Ale bohužel v práci musím dělat přesně a tak si docela všímám dost i maličkostí.No a o motoru už se tady taky ví..Dokonce co se týká sloupku už tu byla fotka kde šipkou bylo naznačeno kde to je,jelikož se to dá těžko nafotit a bylo to i potvrzeno.
Takže pokud něco opět najdu zkusím nafotit ale to není má parketa.Ale myslím že když to tady napíšu většinou to kluci najdou jako našli že kapota na pravé straně nelícuje.ALe já jí mám ujetou na obou stranách a všiml jsem si toho teprve ted i když jsem si ho na soloně sám připravoval.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod bob17 » 02.01.2008 15:34

jakub píše:

Já vím. Původně jsem chtěl koupit Pažouta 307, ale slyšel jsem tolik špatných referencí (čti nadávek), že jsem hledal dál a našel cee'da. Teď mám zcela bezproblémovou Felicii, za celých osm let jí pouze jednou upadl výfuk, jinak vůbec nic a je to s ní naprosto bez starostí. Tak mám asi štěstí a jsem zhýčkaný.
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion