Kuny a jíní škůdci...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Kosťa » 19.04.2009 17:16

Zdravím,
vidím, že kryt je hezký, ale jestliže zůstala někde, kdekoli díra nebo prostor, kterým dokáže kočka prostrčit hlavu, tak musím s lítostí konstatovat, že je to vlastně tím pádem na nic. Tedy aspoň proti kočkám a kunám. Asi to dost zlepší čistotu motoru, ale i to se musí vyzkoušet až v praxi. Je mi líto že to píši, ale milované kočičky jsou děsně vlezlý příšerky.
Kosťa
Kosťa Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
20000 km @ 7.0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mbiron » 19.04.2009 17:21

Koupit KUNOSPRAY ten vazne funguje, od te doby v praci kuna chodi obloukem, vybira si nenastrikana auta.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 19.04.2009 17:35

Kosťa píše:Zdravím,
vidím, že kryt je hezký, ale jestliže zůstala někde, kdekoli díra nebo prostor, kterým dokáže kočka prostrčit hlavu, tak musím s lítostí konstatovat, že je to vlastně tím pádem na nic. Tedy aspoň proti kočkám a kunám. Asi to dost zlepší čistotu motoru, ale i to se musí vyzkoušet až v praxi. Je mi líto že to píši, ale milované kočičky jsou děsně vlezlý příšerky.
Kosťa

Ty díry co zustali by bohužel nešli zakrýt ani originálním krytem (kdyby se nějakej vyráběl) jelikož tam prostě nejní kat co pripevnit.
Blackdeath.p Muž
Moderátor

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Axel » 21.04.2009 21:17

Tak jsem do auta zabudoval elektronický plašič a na baráku máme taky jeden do 250m čtverečních, ale bohužel na mile kočičky to nezabírá (ale to jen když jsem u přítelkyně a jedu na tu rušičku co mám v autě, doma co máme na baráku zabíra asi na kočky-je holt lepší, hlavně v tom, že mění frekvenci), ale podle stop už mě navštěvujou jenom kočky. A místo spreje na kuny jsem ještě zkusil pitralon tak uvidím jestli jim ta vůně bude vadit

@Blackdeath.P
Krit je ok, určitě až se dostanu ke schématu nechám si ho udělat a ty místa pod narazníkem zabedním nějákým pletivem a bude....

Tak všem zdar v boji proti 4 nohým potvůrkám :)
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

skúsenosť s potkanom

Příspěvekod jan.holubcik » 24.04.2009 17:15

Ahojte,

mal som tak nepríjemnú skúsenosť s potkanom na svojej starej vectre B caravan - potkany si urobili hniezdo v ľavom prednom blatníku, nanosili všetko možné, obžrali všetko možné a vozili sa so mnou do práce každý deň, zistil som to až keď mi prestala ísť smerovka (opravil som a myslel si že to je všetko). Potom však po nejakej dobe som tankoval na pumpe a umýval predné sklo - voda natiekla na obnažené vodiče, auto skoro začalo horieť, elektroinštaláciu mi obhorelo tak, že nebolo možné ju opraviť a novú mi po extra zľavách ponúkali za cca 75.000Sk. Tento rok som musel auto (v hodnote ešte cca 100-150tis.Sk - bolo vo vynikajúcom stave) zošrotovať pre kolegu (zisk 25.000Sk)

Chcem tým len povedať, že môže sa to stať hocikomu a preto dobrý plašič je veľkou výhodou. Dobrý by mal mať zmenu aj frekvencie aj hlasitosti pískania.

Na nete som našiel takéto ešte, nemáte s nimi skúsenosti?

http://www.evv.cz/zbozi.php?co=detail&kod=3100000170

http://www.auto77.cz/view_product_detail.php?cat_id=894&id=KU012V

Chcem si zakúpiť do svojej novej Kie CEED_SW a neviem sa rozhodnúť.

Ďakujem za radu alebo skúsenosti.
jan.holubcik Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

funkčnost plašičky

Příspěvekod pershin » 24.04.2009 22:10

nemáte někdo zkušenosti s touto plašičkou?&viewd=1&lang=cz" class="postlink">hobbycar Píšou ,že vyluzuje zvuk na hranici slyšitelnosti a když ji ráno vypínám tak řve jak blázen.Když ji zapínám ,tak v ní jako by tak jemně chrčí.Nevím jestli funguje správně.
pershin Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
3000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 04.05.2009 15:00

Tak dobrý den v partě "okousaných". Dnes jsem před blížící se cestou do Němec chtěl zkontrolovat náplně v motoru a otevřel jsem motor..... já ty svině zabiju !!!!!!! Dva měsíce starý auto a tohle mě fakt se**. Tak prosím o zkušenosti,jak se vám to podařilo vyřešit. Četl jsem tady spray, psí chlupy,lidské vlasy,rušičky,ale co opravdu funguje? Už jsem koupil spray,ale to co nastříkám je dost lepkavý,nevím nevím jak to bude vypadat po pár kilometrech v prachu,stříkáte tím jen hadice,nebo to stříkáte celý a nemůže to chytit bod výfuku (nestříkejte na horké předměty) a co ty chlupy,funguje to? Přivítám i odkaz na VYZKOUŠENOU plašičku. Předem moc děkuji
Koupil jsem tento spray v Auto Kelly http://www.motipdupli.cz/Article.asp?nDepartmentID=510&nArticleID=352&nLanguageID=1
Mirek
Obrázek Obrázek

No a než stihl někdo reagovat,objevil jsem nějaké nabídky na netu,rozhoduji se mezi dvěma typy,jestli na 12V,tedy autobaterii, nebo na 9V sice na článek,ale zase se nemusí nic montovat a připojovat.
Co doporučujete z těchto dvou :
http://www.evv.cz/zbozi.php?co=detail&kod=3100000170

http://www.evv.cz/zbozi.php?co=detail&kod=3100000235

Předem moc děkuji za rady a doporučení Mirek Obrázek
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Stefi » 04.05.2009 18:31

Vidím, že téma je jak nekonečný příběh, setkal jsem se i s tvojim přípravkem a to v době když jsem nemohl sehnat stávající, mám jej od svého prodejce ;-) a asi funguje, navštěvy jsem nepostřehnul Obrázek , posiluji to ještě trvale zapojeným plašičem kun .Obrázek ..
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Axel » 04.05.2009 19:00

@Mirek28

tak te tu vitam i kdyz velmi nerad (postihl nas podobny osud, akorat me tam nechali rozkousanou lambda sondu), ja mam tu rusicku a misto spreje na to urceny, pouzivam pitralon, mamka to nekde cetla na foru zahradkaru a prej to docela dobre ucinkuje a zatim je klid a aby to nebylo malo tak jsem koupil rusicku i na dum kde nejcasteji stojim (je lepsi v tom ze meni frekvenci)

Ale popravde ten pitralon spis pouzivam proti kockam, protoze na ty ta rusicka nefunguje, ale ten ,,krasny,, smrad jo...

A jinak uz mam vykres od Blackdeath.P (timto mu oficialne dekuji :) )a tenhle tyden budu hledat nekoho kdo mi to udela i kdyz nevim kdo :( , ale jestli se nezadari, tak si koupim plech a udelam si to sam :) sice prace bude, ale za ten pocit bezpeci to stoji...

Takze na zaver: urcite tu rusicku (mel jsem sice potom dve navstevy, ale to byly kocky na ktery zatim plati ten pitralon) a ten kryt - to je asi nejvetsi jistota
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Axel Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 04.05.2009 19:10

@ Axel

díky za politování,poslal jsem ti SZ

Tímto se i veřejně ptám kolegy Blackdeath.P, jestli je jeho výkres na kryt motoru možno získat,nebo je to tajné.
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Dajek » 04.05.2009 19:13

@Mirek28
ten výkres najdeš na 7mé stránce téhle diskuze zhruba uprostřed ;-)
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Axel » 04.05.2009 19:18

Ano to jsem zapomel napsat, ale diky Dajekovi uz to vis (ale nevim jestli tam jsou zakotovany pozice der na srouby)

Jo a radši kontaktuj Blackdeath.P, protože mi nedal povoleni to sirit dal :) a preci jen je to jeho dilo...

POZOR!!! tento kryt je přizpůsoben motoru 1,4 a nemusí padnout na jiné kubatury
Fandím:
Moto GP

Formule F1
Axel Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 04.05.2009 19:40

Již jsem mu poslal SZ a uvidíme.

Mám 1.4,tak s tím problém nebude,spíš výrobou.
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Axel » 04.05.2009 19:44

Tak dá se to udělat i doma, ale jestli to má mít nějákou úroveň tak to musí být strojně :) , já se ptal kamaráda a u nich si v podniku účtujou 450Kč za hodinu, tak jsem se jen zasmál a dal si s ním pivo :D . Mám ještě dva známý u kterých bych to mohl nechat udělat, tak uvidím...

edit: tak jsem byl nafotit ty plašičky - jsou v mé galerii a stejně mi tam ta kočka zase vlezla, takže kryt, kryt, kryt...
Fandím:
Moto GP

Formule F1
Axel Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 04.05.2009 21:17

Cau hoši mě ta výroba krytu stála 300 Kč bez dph. komplet.

nechá se to podle toho dwg výkresu poslat na laserovou rezačku a oni to bez větších problémů vyříznou a hoděj do zinku.

Dělali mi to zde http://www.gah.cz/
Blackdeath.p Muž
Moderátor

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion