dolití oleje do převodovky

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

dolití oleje do převodovky

Příspěvekod dyrsa » 02.01.2012 21:58

Zdar chlapi,mám problém vyteklo mi trochu oleje s převodovky,nevíte kde se dolejvá olej do převodovky,Cee'd 2008,1.4,80kw.Díky
dyrsa Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: dolití oleje do převodovky

Příspěvekod vasatkoj » 02.01.2012 23:29

Jak se Ti to povedlo? Osobně bych tam nic nedolíval a zajel do servisu to zkontrolovat, to není normální...
Johny

Kia Sportage 1.6 MHEV DCT Exclusive 4x2
Kia Ceed SW 1.6 CVVT Comfort Plus MY 2010, 12/2010
vasatkoj Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod dyrsa » 03.01.2012 11:48

měnil jsem si čepy a povylezla mi poloosa s převodovky
dyrsa Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Milan 5555 » 29.01.2012 13:20

dyrsa píše:Zdar chlapi,mám problém vyteklo mi trochu oleje s převodovky,nevíte kde se dolejvá olej do převodovky,Cee'd 2008,1.4,80kw.Díky

Ahoj, priamo cez kontrolný otvor spredu (pomocou striekačky, alebo lievika z kadičkou), alebo odmontovať kontrolný otvor, odmontovať a vybrať náhon tachometra, a cez tento otvor naliať olej do prevodovky, kým nebude vytekať olej z kontrolného otvoru.
Milan 5555 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Berka » 06.01.2013 19:10

Během 5. servisní prohlídky jsem žádal výměnu oleje v převodovce a musím říct že jsem silně zklamán. Nejprve mi servis rozčílil do nepříčetna, protože podle mého osobního názoru mi mechanik olej v převodovce nevyměnil, přestože tak tvrdil a byl naúčtován. Poznal jsem to podle výpustního šroubu který nejevil absolutně žádnou stopu po povolení, dokonce měl na sobě za těch 5 let patinu která se dala utřít dotykem ruky. Kolem hliníkového těsnění byl bílý prášek z hliníkové oxidace, který také odpadl jakmile jsem se ho něčím dotkl, takže bylo evidentní že na výpustní šroub nemohl nikdo nikdy sáhnout. Jakmile jsem to zjistil, jel jsem do servisu a chtěl jsem vědět jakým způsobem se mění olej v převodovce. Jakmile mi začal mechanik popisovat pohádku o výpustním šroubu, nechal jsem okamžitě převézt auto na zvedák. Když sundal spodní plastový kryt tak jsem měl co dělat abych ho něčím nepraštil a "trošku" zvýšeným hlasem jsem mu oznámil že takhle rozhodně nemůže vypadat výpustní šroub který měl nedávno vyndaný a oznámil jsem mu že ten olej bude okamžitě vyměněn. Olej bez diskuze vyměnil. Během čekání na auto se do toho vložil majitel servisu, který evidentně poznal moji náladu a také mi hlavně slyšel. Odběhl do dílny a po několika minutách se vrátil s tím, že olej co vypouštějí vypadá jako nový a tudíž byl asi vyměněn, ale že každopádně se provede výměna znovu. Olej si prý nechá poslat na rozbor aby věděl zda mechanik podváděl nebo ne. Za "druhou" výměnu jsem nic neplatil. Ani jsem to neměl v plánu. Majiteli asi nedošlo že v převodovce olej nečerná jako v motoru.
Tak a teď ta druhá věc. Od té druhé výměny jde za studena hůře řadit jednička a dvojka. Po ohřátí je vše v pořádku. Tak jsem hledal jaký olej do převodovky patří a našel jsem, že za peníze které mi servis původně účtoval, olej takových parametrů nelze koupit ani kdyby měli rafinerku za rohem. Prostě si myslím že olej který používají má jinou viskozitu a je mnohem levnější a horší. Do servisu s tím už nejedu, musel bych někoho zabít a amnestie už proběhla. Nechám znovu na své náklady vyměnit olej jinde, tentokrát za správný. To zhoršení řazení mi opět jen utvrzuje v tom že původně olej nikdo nevyměnil. Navíc když dnes pohlédnu na výpustní šroub tak je tam 100% rozdíl. Je čistý, nese stopy po nářadí, těsnění a okolí výpustního otvoru je čisté po utření od starého oleje. Prostě věci které neobejdete.
Nečekal jsem, že servis se kterým jsem měl celkem korektní vztahy mi takhle nase.. Pokud majitel servisu splní co říkal o rozboru oleje, tak doufám že se ozve. Celkem se těším na výsledek, ale obávám se že bude navenek krýt selhání servisu a vyřídí vše jen interně.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Polsondeside » 21.11.2016 15:17

Ahoj, a kde že tedy najdu ten otvor, kde olej zkontroluji a doplním? a Kolik že ho tam má být pokud mě zajímá doplnění?
Sportage 2016 IV 1.6 T-GDI GT-Line + packet TECH; 16 000Km
Nejezdím, nejezdím, taky to nehuntuju
Polsondeside Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
16000 km @ 8 l/100km

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí