zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti nebo tipy s ochranou nábojů-dosedacích ploch kol? U staršího auta jsem to vždy štříknul silikonovým olejem příp. slabou vrstvou vazelíny..Avšak odborné "rady" praví níčím neošetřovat styčné plochy (což mi zas přijde jako kravina, nejednou jsem se sestkal s přirezlým diskem po zimě..), případně použít vosk na dutiny (to mi taky přijde s podivem)? Čím to matláte zejm. na zimu vy?
Díky L.

Takže jsem namazal jen ten středový náboj vazelinou a od té doby je to zatím úplně bez problému. Dosedací plochy nemažu ani jsem nikdy nemazal a problém jsem s tím nikdy neměl. Mazával jsem občas šrouby. Ty odborné rady jsem taky viděl a díky tomu už je ale taky nemažu. Jak se to osvědčí nebo neosvědčí, to nevím, protože jsem s tím přestal až na Ceedovi a ten má ty šrouby pokovený a zatím bez rzi, takže těžko říct, jak to bude možné nemazat, až (pokud) někdy časem začnout taky reznout...
 Takže jsem namazal jen ten středový náboj vazelinou a od té doby je to zatím úplně bez problému. Dosedací plochy nemažu ani jsem nikdy nemazal a problém jsem s tím nikdy neměl. Mazával jsem občas šrouby. Ty odborné rady jsem taky viděl a díky tomu už je ale taky nemažu. Jak se to osvědčí nebo neosvědčí, to nevím, protože jsem s tím přestal až na Ceedovi a ten má ty šrouby pokovený a zatím bez rzi, takže těžko říct, jak to bude možné nemazat, až (pokud) někdy časem začnout taky reznout...

Tak bych se rád znovu tomuhle vyvaroval
  Tak bych se rád znovu tomuhle vyvaroval