Spotřebu Rapidu ve městě neznám. Může to být výhoda, ale Rapid je dle mého názoru fakticky o třídu nebo minimálně půl třídy níž... To jen marketing a cenová politika Škodovky se ho snaží cpát do nižší střední třídy tj. do party se Ceedem, i30, Golfem, Focusem a spol. kam patří spíš Octavia. Nic proti Škodovce, když se jim to daří, tak proč ne? Jenže třídu neurčuje jen velikost kufru a cena auta

Měl jsem taky Spaceback na chvilku ve výběru, než jsem jej na živo prolezl a zjistil, že je to v podstatě jen trochu prodloužená úzká Fabia. Moc výhod jsem tam oproti Ceedu neviděl. Vzpomínám si jen na lepší a zábavnější řízení. Víc mě už nenapadá... Je tam i víc místa pro kolena vzadu, ale to je dost pofidérní výhoda, protože i v Ceedu jsou kolena celkem v pohodě a hlavně Rapid je auto úzké a tak hodně zaostává v místě na šířku. Netvrdím, že Ceed je jasná volba, ale pokud někdo chce auto nižší střední třídy, pak nechápu proč Rapid, když je tu plno lepších a na rozdíl od Rapidu plnohodnotných alternativ.