GT Line pouze s 1.0TGDI, vyplatí se?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: GT Line pouze s 1.0TGDI, vyplatí se?

Příspěvekod mv12 » 05.10.2016 17:22

Ono asi jak kdo, měl jsem půjčené auto, se kterým jezdil prodejce domů a svítilo mu tam 6,3 :D
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jan Perník » 05.10.2016 17:31

To si přece mohl kdykoliv vyresetovat. Já si to taky honem vyresetoval před vrácením, aby se na mě nedívali blbě, že mám 9,5 :D Myslím že když jsem si ho půjčoval, bylo tam kolem 8 a režim sport, ale s tímhle autem to jde fakt lehce.
Jan Perník Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod only_one » 05.10.2016 17:44

vybav si ovál jako Kiu a ono tě to u ceny pak rychle přejde :-)
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod seltino » 05.10.2016 17:49

pokud nejsou prachy na 1.6T-GDI tak za mě jednoznačně 1.6GDI, to 1.0T-GDI je parodie na motor, byť chápu že GT-line vypadá o dost lépe, nicméně vzhled se časem okouká a pak začně člověku víc vadit že to prd pojede a pokud budeš chtít ať to jede budeš tomu muset hrozně nakládat a pak to bude žrát i trávu kolem cesty. Ber 1.6tku je to mnohem lepší volba.
seltino Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd GT II (2013)
65600 km @ 8.8 l/100km

Příspěvekod only_one » 05.10.2016 18:13

ten litr nejede uplně špatně. Ani není uplně nenasytnej
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
koukněte na sprit..

Problém je (když pomineme odpor k tříválcům z různých důvodů - at už z předsvědčení nebo nedůvěře, která zatím je neopodstatněná ) je tedy problém v charakteristice motoru. Né každému vyhovuje to zatahování turbíčka a změny točivého momentu který nastupuje velmi divoce.

Gdi 1,6tka je taková vychovanější, lineárnějším, předvídatelnější. A má teda podstatě lepší zvuk :-)

Ale zase litřík je lehoučkej. Fakt citelně i proti Gdi to je znát, a je takovej točivější. Někomu to může hodně vyhovovat. Nedivil bych se, kdyby v serpentýnách byl ten litřík svižnější jak Gdi
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Jan Perník » 07.10.2016 03:53

Stav je aktuálně takový, že jsem si dnes vypůjčil testovací 1.6GDI TOP. To je to, které mám nabídnuté za 365. Akorát jsem přesvědčený, že to auto mělo 5000km, tak nevím jestli mi půjčili jiné, ale stejný model, nebo se pletu - každopádně to co teď vozím má najeto jen 500km, pokud teda to spodní číslo na monochroma displeji je tento údaj, což asi je..
A tak za 365 s 500km by to bylo docela fajn, že?
Ten šedý interiér přežiju, ty světla jsou taky asi v pohodě, monochroma displej taky..
S autem jsme se zatím jeli projet po 18h z prázdného města/předměstí asi 20km na jídlo a zatím z toho motoru mám pocit, že není tak neposedný jako 1.0TGDI, což je ale spíš výhodou. Auto sice nevyletí tak prudce když na to dupnu, ale celkově je kultivovanější. Jinak spotřeba kolem 7 (6,8-7.5)
Když jsem chtěl jet klidně, přepnul na Comfort, po nové cestě ve městě, auto bylo dost tiché a příjemné. Motor není tak hlučný jako u 1.0TGDI, ale 1.0TGDI subjektivně zní líp.
Nechápu to svícení interiéru, jestli to mám nějak blbě kalibrované, nebo to tak je - ale když snížím podsvícení na minimum, budíky už jsou vidět docela blbě, ale navigace pořád svítí dost..takže musím uspávat.
S těma režimama se celkově ještě učím, moc necítím ty změny.. akorát teda (samozřejmě je to o tom že to auto zatím neumím řídit), když zařadím vyšší stupeň na Sport, trochu mi auto škubne jako bych podřazoval, i když zkouším řadit ve všech možných otáčkách. Na Comfort mi to nedělá, podle mě to teda je nesmysl, ale fakt jsem to zkoušel a zdá se mi to tak..

Přes víkend zkusíme jestli to zvládneme s tím klasickým nastavením podvozku..
A asi budeme řešit tu 1.6GDI jak jste mi radili, akorát tu bílou fakt nechci.. takže si jednak nechám nacenit skladovku která není na značkách a pokud ten rozdíl bude velký, mám předběžně kolem 20-25tisíc naceněný Wrapstyle. Je to sice raketa, ale pokud bude skladovka za víc než 390 (vystavenou ji mají vystavenou už prý s malou slevou za 415), tak mít originální barvu dle výběru a navíc chráněný lak pod tím je velmi lákavé. Těch 20-25 mi příjde ještě OK, uvidím jaký bude vzorník barev, třeba na matnou a tak to možná bude vyšší..
A zajímavé je, nikde na internetu jsem nenašel Ceed s polepem, nemáte někdo, nebo fotku, s barvami pro inspiraci? :)
Jinak viděl jsem tu téma na problémy s červenou barvou, prý je to asi dost tenká vrstva a občas jsou problémy a někteří tady reklamovali, občas i neúspěšně skrz různé výmluvy, to je další plus pro wrap.

Jo a připadá mi že mi hrozně málo večer svítí dálkové, jen o trochu víc než potkávací. To je ale nesmysl, ten GT Line 1.0TGDI má stejné dálkové, ne?
Jan Perník Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod elkan » 07.10.2016 08:05

Přepínání comfort a sport nemá, teda aspoň u mě, nic společnýho s nastavením podvozku. To už bys chtěl moc......je to akorát změna posilovače řízení. Já teda při přepínání nic výrazně nepoznal, comfort je dobrý do města na parkování, ale stejně tam necháš ten normál, a nebudeš to řešit......
Světla se mi taky zdají trochu slabší, hlavně dálkový, ale dá se....jinak výbava top je povedená, je tam prakticky všechno, i vyhřívaný volant, to docela využívám.
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod only_one » 07.10.2016 08:32

Ceed nemá a asi jen tak mít nikdy nebude aktivní podvozek :-) měníš pouze odpor elektro motůrků na řízení. Prostě tři nastavení tuhosti volantu - Nic víc

Folie dobrý, ale nejsou věčný, pozor na to. Kvalitní dají tak 3-4 roky a pak to je bída.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Jan Perník » 07.10.2016 10:56

Já myslel podvozek v porovnání s GT Line, asi to vyznělo že to beru v návaznosti na režimy, to určitě ne :)
Vyhřívaný volant jsem dnes využil a super! Akorát jsem trochu zápolil s topením, AC jsem vypnul, nechal stupně, ale nějak to teda netopilo, spíš jen když zapnu jednotlivé topící body... ale to je jen má neznalost :D
Zkoušel jsem různé styly plynu, zkoušel jsem to vytáhnout na 3ku až do omezovače jak si někdo hodně chválil a je to fakt zajímavý motor, myslím že si ho nechám. Auto má fakt najeto jen 500km, je to předváděčka, k odběru za 365 v prosinci.
A ty folie 20-22,5 a mám se stavit osobně na vzory a individuální domluvu.. ty 3 roky mě trochu odrazují, doufal jsem třeba v 5. Co pak, bude se to odloupávat?
As bych si rovnou nechal udělat folie na ty černé lesklé plasty u navigace, nevím ted přesně kde všude jsou, ale už ted je mi jasné, že to bude strašná leštěnka a známý co měl takhle na autě polep černá matná + karbon zrcátka a interiér, tam to vypadalo fakt skvěle.
Já jsem zvědavý na vzorník, zatím mě láká nějaká limetková zelená, červená, nebo třeba fialová. Tomu sportovnímu zjevu Ceeda to hodně přidá, i když to není GT Line :)
Jan Perník Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod elkan » 07.10.2016 12:33

Nevim jak ostatní, ale já si na ty leskle černý plasty nemůžu stěžovat, je na tom vidět prach, ale jen to přejedu suchým hadříkem, a je to jak nový. Žádný extra leštění se nekoná.
Ani volant neni nějak ošahaný, i na něm ta černá lesklá stále vypadá dobře. Měl jsem z toho strach, ale pohoda. Čím míň chemie na údržbu interiéru, tím lépe....palubku jsem vzal přípravkem na ošetření palubních desek, a od té doby se nemůže zbavirt šmouhanců....palubka se ošetřuje špatně.
Interiér s tou lesklou černou a chromem vypadá fakt dobře, a moc se mi líbí.
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod only_one » 09.10.2016 10:05

když nebudeš jezdit v zimě a do myčky s foliema tak to bude vpohodě :-D

Prblém je, že ty spoje a ukončení nevydrží, hlavně u blatníků a kde to je namáhané vodou bordelem a pod. Udělají se kapsičky a pak se tam drží bordel a šíří se to, kraje se pomaličku ohybaji. V místech kde pak auto normálně nemá problém po dvou letech začlo reznout.. S poje blatník a práh..

O barevné stálosti si myslím své i profi 3D foliích. Kdo stojí venku na sluníčku a jezdí denně tam to prostě znát je a bude.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Roman-Zilina » 09.10.2016 10:58

Ty vole, to su ceny. Ja sa z toho normalne po .... Hlavne, ze to vyrabame v ZA a cenu su u nas podstatne vyssie!
Osobne by som isiel do 1.6 motora. Tie malolitrazne h... neznasam, jedina klasicku atmosferu.
Sucasnost: :kia: Rio III 1.25 CVVT, 62,5 kW
Minulost: :kia: Sephia 1.5, 59 kW
Roman-Zilina Muž
Fanda vozů Kia

Kia Rio III (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Jan Perník » 09.10.2016 13:49

Já mám fakt asi maximální slevy, k té GT Line mi i říkal že ji údajně koupil v nákupce za 400 a ted je s 18tkm za 380, resp. mi to ještě stáhnul na 370/380 se zimníma.... na tu stříbrnou za 370 - že to prý koupili s dotací když byl v centrále výprodej, ale i tak mi to dorovnal.
Jojo, ta 1.6GDI už je asi (bohužel, vzhledem ke všemu kromě motoru) jasná volba, akorát si po víkendu nechám nacenit tu červenou skladovku a nejsem si jistý, jestli si přát příliš vysokou cenu nebo naopak, resp. jestli těším na možnost originální barevné fólie, nebo naopak.
Já teda na to takové ohlasy zatím nečetl, teda pokud je to provedeno profi firmou a kvalitnímku foliema, ne Lojzou v garáži za 10tisíc. Asi to budu muset případně risknout.
Jan Perník Neuvedeno
Uživatel fóra

Předchozí

Zpět na ceed SW