GT Line pouze s 1.0TGDI, vyplatí se?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

GT Line pouze s 1.0TGDI, vyplatí se?

Příspěvekod Jan Perník » 03.10.2016 14:20

Zdravím,
moje první testované auto a taky zatím favorit je nový Ceed, původně jsme zásadně odporovali kombikům, ale Ceed v červené opravdu není tak zlý.
Původně jsem si chtěl na víkend půjčit Ceeda SW v TOPce s 1.6GDI, překvapil mě běžný displej u budíků, myslel jsem že už je tam ten barevný superior s navigací. Další s čím jsem si nerozuměl, byl motor.. neumím s tím jezdit, jasně že je to asi tím, ale bylo to při krátkém popojíždění v garážích, v kolonách, při rozjezdech a podobně hrozně ukuckané a zdechlé. Bílá barva tomu moc nepřidala, když mi to navíc ani neumyli :lol: .
A vzpomněl jsem si na jednu věc - když jsem auto přebíral, šel jsem kolem GT Linu, kterým dle svých slov aktuálně jezdí obchodník.
- :thu: červená
- :thu: superior či jak se ten barevný displej u budíků jmenuje
- :thu: prý turbomotor, prý že je živější
- :thu: prý nemá autostop
- :thu: GT bodykit

Tak jsem narychlo auta vyměnil a měl na víkend GT Line.
Auto se nám na první pohled líbilo mnohem víc, šedý interiér v TOPce nebyl nic extra, ta černá v GT Linu, včetně stropu, to je ale fakt bomba!
Přední LEDky taky super, auto vypadá jak díky bodykitu, tak díky červené o třídu líp.

A teď ta horší část: TEN MOTOR. Já nevím, asi jsem té 1.6GDI dal málo prostoru, protože všichni si ji mnohem víc chválí, naopak to 1.0TGDI dostává všude hrozné kapky.. já už si za těch 200km pomalu zvykám a to auto mě docela baví, zvuk od kol je dost slyšet v obou verzích, hlučnější motor 1.0TGDI by mi vadil, kdyby nezněl docela dobře, takhle to snesu..
Ale tak nějak se mi zdá, že tomu autu se nechce 80km/h+... do té rychlosti samozřejmě pohoda, díky turbu, potom už je to ale takové zdechlé a na plný plyn po rovince mi dost trvá dostat se na víc než 110km/h..
Když to srovnám.
Úsek na kterém jsem na plný plyn stihl z PICANTA 1.0 44kw 2005 vytáhnout tak 100km/h, tady vytáhnu tak 110km/h.. a to jako nemluvím o moc klidné jízdě, ale plný plyn..
zajímalo by mě hlavně to, jestli je to tím, že s tím autem ještě moc neumím, nejsem úplně zžitý s tou 6st převodovkou a jejím zpřevodováním -// nebo jestli to tak prostě je, že ta 1.0TGDI i v téhle silnější 88kw verzi prostě nepojede a mám raději sáhnout po verzi, kde je 1.6GDI.

Problém totiž je, že GT Line se s 1.6GDI nedělá. A přestože i do jiného modelu by šel dát ten příplatkový displej a GT Line kit oželím, ale moc bych chtěl GT Line podvozek a interiér. :help: :help:
Nabídky mám:
Ceed SW 1.6GDI TOP bílá s navi i winter, 5tkm, 6,5roku záruka - 365tkč s DPH
http://www.kia.com/cz/ojete/cs/used/201 ... 3AGL175637
Ceed SW 1.0TGDI GT Line červená s navi i winter, 18tkm, (záruku ještě nevím, hádám 6let) - 380tkč s DPH
http://www.kia.com/cz/ojete/cs/used/201 ... AAGL154435

A kdybych si udělal výlet, v Budejovickém AUTO FUTURE mají aktuálně:
Ceed SW 1.0TGDI GT Line stříbrná s navi i winter, 5tkm, 7let záruka, 370tkč s DPH.
http://www.tipcars.com/kia-ceed/kia-ceed-10890332.html

Což zní asi nejlíp, ale raději bych zůstal u místního dealera, který je náš známý.
Kolik myslíte že by byla adekvátni cena na tu červenou GT Linu s 18tkm se kterou tam jezdili obchodníci, oproti té v podstatě výstavní s 5tkm a o 10tisíc nižší cenou?
Netuším jestli 365, nebo 360, nebo tak nějak? Nevím na kolik je tak adekvátní cenit těch 13tkm, příjde mi to ale víc než dost na to, abych to přehlídnul a ještě připlatil 10tisíc.. že ta levnější má příplatkovou metalízu je fakt navyšující původní cenu, osobně je mi to ale fuk, červenou bych možná i radši.

Jinak já vím že ty ceny jsou asi i tak suprové, první dealer je dobrý známý, jsou tam asi dobré slevy..to druhé je z netu, ale už jsem tam volal a byli velmi ochotní a vše se zdá být taky na super úrovni.
Předem moc díky za rady a tipy!
PS: V souvislosti řeším i mediální systém a jeho podporu smartphonů, protože dvojčata na H už to mají a Kia to oznámila všude, jen ne u Ceedů: viewtopic.php?f=19&t=6420&p=124202#p124202
Naposledy upravil Jan Perník dne 03.10.2016 15:11, celkově upraveno 3
Jan Perník Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: GT Line pouze s 1.0TGDI, vyplatí se?

Příspěvekod Mirse » 03.10.2016 14:46

Já nechci být špatným prorokem ale nevím jestli ti v tomto někdo poradí - obě verze tu mají své příznivce i odpůrce ... Já bych kupříkladu v tomto případě jednoznačně šel po motoru 1.6 GDI i za cenu méně komfortnější výbavy ale uvidíš sám, co napíše další v pořadí - bude to úplně naopak :D :D :D
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Jan Perník » 03.10.2016 14:58

Taky by mě zajímalo jestli už někdo rozluštil tu záhadu s MY2016 a MY2017, jaké jsou výhody - protože buďto vezmu skladovku třeba hned, nebo si nechám vyrobit, ale budu muset počkat než dojde a potom, až to nechá 6měsíců a 5000km na značkách, abych mohl mít maximální slevu.

Jinak na spotřebu nehraju, znám pravdu o TGDI a nedělám si iluze. Za víkend průměrná spotřeba 9l/100km. 65/35 okresky/město :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Jan Perník Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod elkan » 03.10.2016 15:23

Fakt to bere 9l/100? Mám Gdi, a to teda nevim, jak bych musel jet, abych měl 9l spotřebu. S gdi bys takovou jízdu dal tak maximálně v reálu 6,5l/100.
Měl by sis tu gdi půjčit na delší dobu, vyzkoušet všechny režimy jízdy, a zkusit na to šlápnout. Dá se s tím jezdit klidná jízda kolem 2000 otáček, a když to vytočíš, tak to ochotně jede i velmi svižně. Nemůžu posuzovat, v 1,0 jsem nejel, co je lepší.......
Jestli tomu rozumím, musel bys nový auto nechat v autosalonu jezdit jako předváděčku, a teprve potom si ho vzít? To bych určitě nedělal......něco takovýho mi taky nabízeli, ale sám prodejce mě od toho varoval, že s tím jezdí kde kdo, zkouší co to dá, a ty první tisíce km jsou důležitý, jak se k tomu chováš kvůli zajetí....
To bych si vzal radši skladovku, vyjde to levněji, a můžeš odjet s novým autem.....ten pocit ti nic nenahradí.
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Jan Perník » 03.10.2016 15:34

No já se pohybuju aktuálně jenom v předváděčkách, skladovky jsou cenově trochu jinde.
Jakože známý mi to spíš podal tak, že to dá zaměstnanci, aby s tím třeba jezdil domů..
ostatně nevím jestli to tak je od začátku, ale ten červený GT Line za 380tisíc aktuálně jezdí obchodník, takže to asi není běžná předváděčka..

Možná je těch 9l/100 nesmysl, nějak jsem blbnul s nastavením a nastavoval jsem aby se spotřeba resetovala po vypnutí motoru, ale jsem si jistý že se to neděje, možná je tam potřeba nějaká prodleva nebo nevím, zkusím na to ještě přijít.
Jan Perník Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Hanter » 03.10.2016 16:58

Aby som ta neznechutil: jeden moj zakaznik si tu 1,0 Turbo kupil. Sli sme sa previezť,po meste to ako tak ťahalo,ale na dialnici to už bolo nemasne a neslane a ten zvuk... :thd: spotrebu si tiež velmi nechvalil,po meste v auguste s tým na dlhšich trasach robi na vidieku aj cez sedem-sedem a pol litra...na jazde je poznať že je to malo litražny trojvalec....
EE,mna osobne to neoslovilo,myslim že Gdi je ovela lepšia volba. Osobne som človek ktorý výbavu prakticky nerieši a motor má ako prioritu..
Kia CEED SW 1,6 GDI X.EDITION
Hanter Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod only_one » 03.10.2016 17:21

Tak já jsem takhle přesně spadnul do CRDi, chtěl jsem GTline podvozek, protože to je jedna z nejpovedenějších věcí, co v Ceedovi je.Verze Comfort je proti tomu jako houapcí kačenka. Ale 3válce fakt ne... rozhodně né od Kii, protože oni se to teprve učí a zatím to je tak na lepší trojku... rozhodně to není nic povedeného.

ROzdíl v MY16/17 budou minimální, sem tam se změní nějakej detailíček, ale neočekává se nic zásadního.

No jinak kdyby byl 1,6Gdi v GT linu, asi by jim naftu už nikdo nekupoval.. kdybych mohl z Eura ten motor vyškubnout, hned bych to udělal a vyměnit :-D 1,6Gdi je v dnešní době skoro zázrak

Jinak ISG - start stop už má u kii uplně všechno. 1,0Tgdi dokonce uplně od začátku standardně, už ho mají i nafty i 1,6Gdi.. no ale řešení je otázka 150kč :-)
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod MM_SVK » 04.10.2016 08:06

mam mesiac nove 1.6gdi gold. 1400km. Spokojnost zatial. Jedine vady co som nasiel: pri stiahnutom okne vodica klepe okno pri vacsich nerovnostiach na ceste, klimatizacia vydava obcas srkavy zvuk pri jazde nad 90km/h
Moje predosle auto bol VW golf gti edi 35/ 235 koni,nie je to idealne na porovnanie v pripade sviznosti a rychlosti,ale nejak to prezijem tu 1.6 :D
Moj nazor; 1.0turbo? si robis srandu....
Kia Ceed SW 1.6 GDI Gold (2016) / Kia Sorento 2.2 CRDi Platinum (2016) / Kia Sorento 2.2 CRDi GT-Line (2019)
MM_SVK Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod t0x!n » 05.10.2016 11:24

Nevim s tema cenama bych to nevidel tak zle u novych kusu, staci hledat a "smlouvat", kdyz jsem kupoval, tak byla i jednu chvili v hledacku SW verze (pak jsem od toho upustil, nelibi se mi a primarne kombika nepotrebuju), kazdopadne jsem mel domluvenou 1.6 GDI v TOPu v SW (+- stejny jak verze EURO2016) za 390, nova nejezdena, misto toho jsem bral to stejny v hatchu za 375t, takze jezdeny predvadecky s cenou nizsi 10-25t mi opravdu neprijdou jako super cena ;)
Ceed 2015 1.6 GDI TOP - bílá WD
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

Příspěvekod Jan Perník » 05.10.2016 11:27

Ten 1.6GDI TOP jsem měl nabídnutý s 5000km za 365 no, ten byl předváděčka, ale je bílý, od toho dávám ruce pryč. Ted mi naceňují tu GT Line. Ty km by mohly docela srazit cenu.. navíc beru jako plus že to nebyla předváděčka, ale měl to zaměstnanec jako služebák.
Jan Perník Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod melonsvk » 05.10.2016 12:39

navíc beru jako plus že to nebyla předváděčka, ale měl to zaměstnanec jako služebák.

To mi pripomenulo ten vtip: Vies ktore auto je najrychlejsie? Sluzobne. :lol: Pochybujem ze sa nejak obtazoval jazdit opatrne so studenym motorom a moc tomu nenakladat. Samozrejme kazdy clovek je iny, ale ja by som sa o sluzobne urcite nestaral tak, ako o vlastne. :D
Kia Rio 1.4 CVVT (2013)
Kia Cee'd 1.6 CRDi DCT (2016)
Kia Optima 1.7 CRDi DCT (2016)
Ford Kuga 1.5 EB 8AT (2024)
melonsvk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Optima IV (2016)
80000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Jan Perník » 05.10.2016 12:42

Tak pochopitelně to není výhra, ale pořád je to určitě lepší než ty předváděčky, se kterýma lítá kde kdo a testuje co to auto zvládne.
Jan Perník Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod only_one » 05.10.2016 14:40

:-) lepe zajeté než předváděčka není :-D zajetá už po 150km
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod t0x!n » 05.10.2016 15:19

asi tak, dostaval jsem "nahradni" auto, ceed 600km na pp, koukam na spotrebu 8,9, rikam si kua normalne mi sviti 6,4-7 a to jezdim dost svizne, hlavne rozjezdy, nekdo tomu asi pekne daval kotel, kdyz je na pp 8,9 realna je tak 9,4 :D
Ceed 2015 1.6 GDI TOP - bílá WD
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

Příspěvekod Jan Perník » 05.10.2016 17:17

Nechal jsem si u dealera nacenit tu GT Line a domluvím si na víkend 1.6GDI v TOPce, i přestože se mi teda proti GT Line moc nelíbí ten šedý interiér, monochroma displej, podvozek, ..
Kdybych tak sehnal velmi rychle Exclusive s tím Tech a Winter packetem, kde je navigace, barevný displej, v 1.6GDI a červené barvě .... tak do 400 v novotě, to by bylo možná ideální!
Ale to by asi muselo jít do výroby, ještě by mě lákala ta velká sleva za půl roku na značkách na předváděčce.. ve finále bych měl dle doby výroby třeba i za rok a jestli do té doby výjde facelift který elektronikou (smart funkce) dotáhne i30, což v příštím faceliftu určitě bude... to bych si asi trhal vlasy.
Přestává mě to bavit, asi půjdu projet Focusa s Ecoboostem a bude vymalováno :P
Jan Perník Neuvedeno
Uživatel fóra

Další

Zpět na ceed SW