Obávám se, že případné "vychytávání much", se nikde nedozvíš. Navíc to se děje i průběžně mimo modelové roky (takže můžeš čekat donekonečna...). Smysl čekat by mělo po uvedení nového modelu do výroby, ale Ceed II je tu od r. 2012, takže většinu problémů s kvalitou či nedokonalostí některých dílů (kterou je

ochotna řešit) by měl mít vychytánu. A nějaká větší vylepšování vlastností auta a nebo dokonce změny konstrukčního řešení se s pravděpodobností hraničící s jistotou dít nebudou. Na to byl určen facelift (a ani ten nějak zcela zásadní změny nepřinesl - pominu-li kontroverzní nový 1.0 turbomotor). Pokud někdy byly zveřejněny změny mezi běžnými modelovými roky, byly to úpravy ve výbavě (změny balíčků a variant výbavy) a cenách, což je jen marketingové rozhodnutí dovozce, které se ale taky může stát kdykoli v průběhu roku. Nebo si změnu vyžádá změna předpisů, většinou v rámci "ekologie", jako bylo povinné doplnění senzorů tlaku v pneumatikách do MY2015. A zrovna této změně jsem se s radostí vyhnul...
Pokud ti vyhovuje výbava a cena (nedokážu posoudit, nevím, jak se aktuální cenové nabídky pohybují) a myslíš, že auto MY 2017 bys kupoval nejspíš dráž, nevidím vůbec důvod, proč čekat... MY2016 vs MY2017 by pro mě nebyl argument. Jediný důvod proč počkat na konec roku nebo začátek dalšího by pro mě byl, že bych chtěl vsadit na to, že koncem roku by mohla být šance získat lepší cenu (někdy prodejci potřebují splnit prodejní cíle a tak jsou ochotņější ke slevám) a nebo bych chtěl mít auto uvedené do provozu až v r. 2017, což by byla výhoda při jeho dalším prodeji.