Nefunkční ISG

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Nefunkční ISG

Příspěvekod ghost13469 » 01.09.2016 22:34

Dobrý večer bando. Prosím vás o radu a předem se omlouvám jestli se tu toto téma již řešilo. Já nic nenašel.
Před týdnem jsem koupil velice pěkný Ceed Kombi, r.2010 po FL, naftu 1.6 84Kw a její součástí by nejspíš měl být i systém Start-Stop. Soudím tak podle tlačítka ISG OFF které mám vedle trimru regulace podsvícení palubky. Systém mi však nefunguje. Tlačítko ISG svítí a i po zmáčknutí se nic neděje. V manuálu jsem vyčetl že pokud toto tlačítko stále svítí a ani po zmáčknutí se nic nestane, měl bych navštívit servis. Má s tím někdo zkušenosti ? Nemůže být třeba problém v tom že je tato funkce po předchozím majiteli zakázána na jednotce ? Díky za rady...
ghost13469 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Nefunkční ISG

Příspěvekod meni » 01.09.2016 23:59

Aby ti motor zhasl, tak musi byt splneno spousta podminek. Za prve musis mit vyrazeno na neutral a nestat na spojce a musis stat na miste maximalne popojizdet maximalne rychlosti chuze. Dale musi byt motor zahraty. Se studenym motorem k aktivaci start-stopu nedojde. A dale nesmi byt odber proudu nad nejakou urovni, napr zaple radio a pustena klimatizace. Protoze po case by jsi nejspis nenastartoval a tak motor bude bezet dale.
Jestli chces vyzkouset ze start-stop funguje, tak jezdi nejakych 10 minut, to uz budes mit jistotu ze motor bude mit normalni provozni teplotu, vypni klimatizaci a nekde zastav, vyrad a zustan stat na brzde.
meni Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
75000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod ghost13469 » 02.09.2016 13:38

Tohle všechno uz mam odzkouseno. Vim ze to nefunguje. Spis by mne zajimala odpoved na to, jestli je mozne ze mam tuto funkci zakazanou na jednotce...
ghost13469 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod only_one » 02.09.2016 14:07

tak prvně . buď rád že to nemaká :-) nicméně, 1) je možné, že někdo už měl tolik rozumu a nechat to buď vypnout, i když mam pocit že to nejde softem, spíš bych to tipnul na nějaké relátko hezky šoupnuté pod tlačítko, které samo vypne systém po nastartování :-)

NO a nebo máš prostě zdecimovanou baterku a nedosahuješ parametrů na aktivaci toho nesmyslu..

Každopádně bych to neřešil a jásal že to nejde :-)
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod elkan » 02.09.2016 20:06

Tipoval bych to na starší baterku, jak není slušně nabitá, tak isg nefunguje. Já když jezdím několik dní jen po městě krátké trasy, tak mi taky nefunguje. Nevím, jak je to u staršího modelu, ale u mě se kontrolka isg off rozsvítí když to ručně vypnu, nebo když nejsou splněny podmínky. Takže by ti ta kontrolka asi neměla svítit pořád. V tom případě by to mohlo mít poruchu. Jinak já jsem ze isg rád, a mrzelo by mě, kdyby to nechodilo.
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod mv12 » 03.09.2016 09:07

Může být, ale ani bych se vůbec nedivil, jestli to předchozí majitel třeba za pomoci relátka upravil, aby se to vždy samo vyplo a nemusel to pořád donekonečna vypínat ručně ;)
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Zpět na ceed