Zdravím všechny, mám takový dotaz.
Jsem majitel 1,5 rok starého Ceeda SW ve výbavě TOP. Aktuálně najeto 62k km. Tato výbava zahrnuje i automatické přepínání světel pro denní svícení. Již od začátku jsem z toho trochu rozpačitý, protože senzor je dost na hulváta a kolikrát nechával svítit jen LEDky, ikdyž už bylo celkekm šero - ale vypozoroval jsem, že to je standard pro všechny ceedy, které tuto funkci mají.
O to větší překvapení mě čekalo včera. Slunné odpoledne, kolem 18. hodiny si to takhle valím po dálnici. Slunko svítilo přímo čelně na auto (jel jsem na západ). O to větší bylo překvapení, když jsem zjistil, že mám světla rozsvícená. Přepl jsem tedy na potkávací a zpět do režimu auto. Chvilku bylo vše v pořádku, ale pak, při předjíždění kamionu, když se auto dostalo do stínu, opět rozsvítilo potkávačky. To se opakovalo celou cca hodinovou cestu. Sluníčko, vyplo se, vjel jsem do stínu, světla se zapla.
Nedávno jsem byl na garančce, ale toto se projevilo až teď...cca 3 týdny po ní. Nestalo se někomu něco podobného, nebo není náhodou možné, že došlo k nahrání nového SW, který by upravil citlivost snímače? (bohužel do opačného extrému).
Ještě mě napadla jedna varianta, ikdyž trošku scifi. kouřím elektronickou cigaretu a vim, že se díky tomu občas udělá takový matný film na oknech. Není možné, že by došlo ke znečisštění snímače, který by pak propouštěl méně světla?
A ještě dota na závěr. Kde přesně najdu senzor pro přepínání deního svícení? Je to ten vedle zrcátka naokně, nebo ten na vrchu polubky, který má zepředu červenou diodu? Nikde jsem nenašel konkrétní info a když jsem volal do servisu, tak nevěděli (?! WTF ?!).
Díky moc za jakoukoliv radu, doporučení, odpověď...