hovorime tu o 137Nm a nie o 300..
uz aj tento starsi co som mal mal na dialnici co robit pri 4000rpm aby udrzal rychlost do kopca...
je mozne ze v Hyundai je to naladene inak - to nevylucujem. Ja len vychadzam z toho co mi povedal aj predajca - ze je to novy motor a ze sa to má správať lepšie - teda citelne lepšie = urcite to nebude rozdiel co som videl na krivkach 1.4 - 4000-4200RPM lebo podla toho je tam rozdiel NULA. a ak aj je, tak je taky maly ze ho neucitim.
Skoda ze predvadzacka nebola vo verzii 1.4 ale vzhladom na to ze predajcu poznam tak mu verim ze tam rozdiel je.
Myslis ze by bolo veľmi divné keby to kia nemala na stranke ? ... a co ak montuju oba modely ? a just na slovensku je to tento model motora ? (teda chlap mi povedal ze to bude 100% slovenská výroba - Žilina)
okrem toho :
https://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_i30sa uvadza ze 2015 "facelift engines" facelift dostala Hyundai spolu s Kiou - nezda sa mi to nepravdepodobné...
okrem toho vidim ze si skepticky, lebo mas rovnaky motor ako som mal ja

no nič, dosť bolo polemiky, na druhy tyžden pride kia, hodim sem model motora a mozme rozoberat že čo a ako...