svítí kontrolka ABS a ruční brzdy

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

svítí kontrolka ABS a ruční brzdy

Příspěvekod švícko » 16.04.2016 17:23

ahoj lidi prosím o radu, rozsvítily se mi najednou kontrolky ABS a Ruční brzdy a řízení je najednou strašně citlivé.Poradíte na co mrknout než budu volat do servisu.Zkontroloval jsem hladinu brzdové kapaliny a je přesně mezi Max a Min.Destičky tak 5 mm.Děkuji za každou radu.
Model Kia Ceed SW 1,6 CRDi 2011 najeto 90000km
švícko Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: svítí kontrolka ABS a ruční brzdy

Příspěvekod Berka » 16.04.2016 20:40

Tohle spíš vypadá na nějaký problém v kabeláži- oxidace kontaktů v nějaké hlavní svorkovnici, špatná kostra atd. Je to moc závad najednou, což je nepravděpodobné aby skutečně nastaly.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod švícko » 20.04.2016 22:10

tak závada po týdnu při jízdě najednou zhasla,řízení je zase v normálu tak jsem zvjedavej co bude dál :?
švícko Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vilda82 » 10.08.2016 21:50

Zdravím. Mám stejný/podobný problém. Většinou po dešti se mi rozsvítí kontrolka ABS a sdružená kontrolka na brzdy a řízení je přecitlivělé.
Pokud je pár dní sucho tak kontrolky sami zhasnou a je klid.
Už jsem zkoušel vyčistit a prostříkat dva kostřící body umístěné v motorovém prostoru na podběhu u řidiče. Ještě tam jsou dva kostřící body o něco níže, ale jsou špatně dostupné a ty jsem se nedostal. Taky jsem prostříkal konektor co vede do řídící jednotky ABS. Ale problém stále přetrvává.
Měli jste někdo stejný problém a vyřešili ho?
Navíc je zajímavé, že při napojení na diagnostiku nejsou v paměti závad žádné záznamy.
A tady vzniká další zajímavý problém. Při napojení na diagnostiku (Bosch a Texa) se nelze vůbec spojit s řídící jednotkou ABS - jakoby tam vůbec nebyla. Jednotku ABS diagnostika najde pouze když je nastaveno vozidlo Huyndai i30 se stejným motorem.
Fiat Stilo 1.6i r.v. 2001 -> Audi A4 1.8T r.v. 1998 -> Kia Cee'd SW 1.6 CRDi 85 kW r.v. 2011 (snad bude chvíli klid ...a nebude)
vilda82 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod only_one » 18.08.2016 14:17

tohle bude vadné čidlo ABS
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vilda82 » 20.08.2016 07:32

Myslíš ten snímač otáček u kola?
Fiat Stilo 1.6i r.v. 2001 -> Audi A4 1.8T r.v. 1998 -> Kia Cee'd SW 1.6 CRDi 85 kW r.v. 2011 (snad bude chvíli klid ...a nebude)
vilda82 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod only_one » 20.08.2016 16:31

Jj přesně ten
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Zpět na ceed SW