Denne svietenie KIA CEED FL

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Re: Denne svietenie KIA CEED FL

Příspěvekod mv12 » 11.09.2014 20:24

Já tedy nejsem zastánce denního svícení, a to přesto, že jsem ve dne většinou svítil i v dobách, kdy denní svícení vůbec neexistovalo... Jenže tehdy to mělo smysl, protože jedno z mála svítících aut bylo na dálku mezi těmi neosvětlenými vidět. Teď, když svítí všichni, to trochu ztrácí efekt... a třeba za slunečného počasí, kdy člověk stěží pozná, zda auto vůbec svítí, to nemá už zhola žádný smysl. Takže ti srandisti s neviditelnými mini LED pásky někde pod autem, kteří svítí stylem chytré horákyně tj. svítím, i když to nikdo nevidí, to možná časem vrátí do stavu, že bude spousta aut v podstatě neosvětlených, jako v dobách, kdy se svítit nemuselo :D
Podle mě je důležité svítit hlavně, když je snížená viditelnost, za šera apod. Přínos vidím, i pokud se dost zatáhne obloha, kdy jsou auta, která svítí vidět z mnohem větší dálky. Jenže se asi spíš kontroluje denní svícení, než správné svícení v podvečer či z rána, nebo frajeřinky typu rozsvícených mlhovek... To vím mimochodem z vlastní zkušenosti, protože po převzetí nového Ceeda jsem sám asi dva týdny jezdil s rozsvícenýma mlhovkama a i když jsem potkal pár policajtů, nikdo to neřešil. Ne že bych tak jezdil úmyslně, ale jaksi jsem si nevšiml, že mi u prodejce zapnuli mlhovky, auto pro mě bylo nové a tak mi nějak dost pozdě došlo, že ta kontrolka bude asi opravdu od zaplých mlhovek :lol: Prostě jsem byl asi nějak mimo :D
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod spd001 » 12.09.2014 21:53

kori píše:No bratku to ti presne povedať neviem, aké diody, lebo som do toho jeleň, ale viem že sú od firmy Keetec a majú ich u nás vo firme Elit(predaj autosúčiastok) A oni ich majú aj na firemnej Kii ceed sw a odporúčali mi ich, tak som ich kúpil, ale dal som foto do albumu krabice od svetielok ;-)

@Kori tiez som mal na byvalom aute Keetec a pohoda.
@Cifo bud v pohode aj tak je denne svietenie iba o naplneni statnej kasi inak by to davno zrusili ako rakusani ktory zistili ze pocet nehod vobec neklesol
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod HonzaV » 07.12.2014 02:02

Zravím,tady je pěkné denní svícení na ceed před FL https://www.youtube.com/watch?v=NqmnE9vMxuI
https://www.youtube.com/watch?v=Yj1kkPSQNQg snad už to budou dělat i po FL.
HonzaV Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod souk69 » 07.12.2014 11:25

;) No možná to vypadá dobře, ale podle mých informací nemají tyto světla homologaci denního svícení tzn. DRL a lze je použít vlastně jen jako poziční světla. :yes: Pokud má někdo jiné info, nechám se poučít.
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod snike » 07.12.2014 12:57

@souk69: ... mas spravne info, tohle jsou opravdu jen pozicni svetla :)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod luboss » 07.12.2014 13:33

Na videu je moje auto :tongue: ... svetlá som už dávno predal, ale ako píšu chalani vyššie, tie ledky služili len ako parkovacie svetlá a ich intenzita bola velmi slabá
luboss Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Don juan » 21.07.2016 16:22

Don juan Neuvedeno
Nováček

Předchozí

Zpět na Elektronika