rozdíl starší a novější verze

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

rozdíl starší a novější verze

Příspěvekod jednicka1111 » 09.02.2014 15:50

chci se zeptat,chci si koupit kia ceed samozřejmě v naftě a rozhoduji se jestli koupím starší verzi z roku 2012 a nebo v podstatě ten stejný ročník ale už ta nejnovější verze,muže někdo poradit jestli je tam nějaký rozdíl,podle mě má nová kia ceed hezčí exterier i interier,ale je to jenom muj názor,o motorech moc nevím,děkuji.
jednicka1111 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: rozdíl starší a novější verze

Příspěvekod William » 09.02.2014 19:42

Já měl ceed sw 2010 po fcl a ted mám novou sw a je to uplně jiná liga,přeskočilo to jednu generaci co se týče zpracování a použitých mat.,motory jsou stejné,ale důležitá je 6ti st. převodovka,která tomu dává jiný rozměr....
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod dong » 09.02.2014 21:11

Myslim, ze v motoru se odehraly zmeny s prichodem euro 5 (skok z 85 na 94kW) jinak jsou stejne.
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

Příspěvekod spd001 » 19.04.2014 19:18

stary ceed a novy ceed 2 maju rovnaky iba znak KIA podla toho co mi povedal znami v servise.podvozok, interier, exterier su uplne ine ci aj lepsie uvidim sam ked ta moja kia bude moja(zatial stoji na parkovisku v Ziline a caka na TAXI :D )
Svokra ma ceed po FL a ked bol novy sa mi zdal super no po dvoch rokoch ked som na nom jazdil cely den sa mi zdal taky tuhy co sa tyka podvozku a riadenia.Na novom som bol iba na skusobnej jazde no rozdiel som citil hned po nasadnuti kedze na skusobku som zamerne isiel na starom ceede( asi 60km k dealerovi)o jazdnych vlastnostiach ani nebudem hovorit, tak ako pisal William uplne ina liga
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Polsondeside » 19.03.2016 16:03

No projel jsem obě varianty a nakonec koupil tu starší po FL z důvodu velmi výhodné nabídky od soukromého prodejce.
Pokud by mě nelimitovala stránka financí a nemrzí mě dát 300 táců za auto pak se Ceed2 skutečně povedl.
Zvenku věc vkusu, pro mě jednoznačně hezčí design.
Interiér, jednoznačně krok vpřed ale tady pozor, i Ceed po FL má co nabídnout a žádný velký nedostaky tady nevidím, obojí má vkusný interiér oproti jiným značkám.
Motorizace, hodně podobné, jen jednoznačně rozdíl v nějakých kurvítkách, které u nové verzi hodně pomáhají řidiči v začátcích, auto mi prostě necuklo ikdybych chtěl a rozjezd byl za každé okolnosti plynulý což původní Ceed je opakem, ten neodpustí jedinou chybku a nezbývá než se s ním naučit.
Pokud by byl rozdíl cca 50 tisíc, není o čem uvažovat. Jestliže v mém případě činil rozdíl cca 150 tisíc, volil jsem starší verzi a vůbec nelituji.
Ale mě je kia sympatická a dělá velmi příjemná vozidla, jen škoda těch předražených náhradních dílů.....
Sportage 2016 IV 1.6 T-GDI GT-Line + packet TECH; 16 000Km
Nejezdím, nejezdím, taky to nehuntuju
Polsondeside Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
16000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod Rostouš » 14.07.2016 21:18

Ahoj, asi píšu pozdě,ale mám doma oba modely. 16 crdi SW jedna 2010 85kw 230 tis po spojce a po tlumičích. občas nejde centrál, jinak v poho. druhá 2013 94 kw 160 tis. v 85 tis čištěn DPF filtr. teď mě to čeká zas. jinak svezení v novější je komfortnější včetně výhody 6kv. obě jsou snížené a v novější to není tak znát.
Rostouš Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Zpět na ceed SW