Z toho co jsem patral se na Ceed daji v pohode namontovat disky az do 19" bez uprav podbehu, blatniku aj., ma to ovsem svoje omezeni a to jak v ET, tak naslednych pneu, vetsinou u tech 18" je na ne treba dat pneu 205/40 R18, mam totiz moznost koupit zminene disky z verze GT, ktere se mi opravdu libi, dal jsem si i tu praci a napsal primo do Kie, jejich odpovedi jsou opravdu hodne pomocne skole, presvedcuji me jak ty alu nejdou na auto namontovat, proste volovina.
Takze bych aspon potreboval zjistit, jestli nekdo tyto disky z verze GT ma a kdo je jejich vyrobce (bude z vnitrni strany disku), napsal bych si tak primo vyrobci, jestli by z nej neco nevypadlo.
Nize prikladam komunikaci s importerem, fakt hodne vyzivne

Dobrý den,
tak jak kolegové v minulé odpovědi napsali, tak není možné standartní verzi modelu Kia Cee´d osadit disky z verze GT.
Pokud potřebujete zapsat jiný rozměr pneumatik, je nutné mít od nás potvrzení, že vůz je homologován pro daný rozměr pneumatik.
S přáním hezkého dne,
Komu: KMCZ Kia Info
Předmět: Re: dotaz ke kompatibilitě ALU disků na vůz Ceed VIN: xxx
Dobrý den,
bohužel se Vaši kolegové pletou, samozřejmě vím, že rozměr disků je jiný jak "klasických" disků z výroby: (16x6,5 ET50 - vyrábí je značka Ronal - Made in Czech Republic, mám 2 sady těchto disků), proto jsem se taky ptal na "dokumenty" k zápisu alternativního rozměru, jelikož rozměr disků A2F40AC550 (určitě je pro Vás bude také vyrábět nějaký výrobce a nebudou pocházet z Vaší produkce) je přesně: 18x7,5 ET55 (čím vyšší ET, tím více je disk "zapuštěn" do podběhu - což je ze zákona nutné z důvodu, jelikož disk s pneu nesmí "vystupovat" z vozidla).
Když je možno zakoupit "neoriginální" disky ve velikostech až: 19x8 ET50, případně 18x8 ET až 45 a na voze není třeba jakékoli úpravy ("roztahování" blatníků aj.) a k takovým diskům dostanu od prodejce i typový list, na základě něho se poté disky zapíšou na příslušném úřadě bez problému, tak zcela jistě i disky výše lze na vůz osadit bez problému, Vaše vyjádření tedy neplatí: "I kdyby se fyzicky vešly (což nemáme ověřené, nicméně kvůli jinému ET se pravděpodobně nevejdou)".
Takže jak píši výše a je zcela jasné, že disky se na vůz namontovat bez problému dají (mj. platforma Ceed vs. Ceed GT se jistě neliší velikostí podběhů, na které by disky tedy nešli namontovat - je to stále stejné vozidlo), je možno od Vás dodat typový list pro disky označené u Vás kódem A2F40AC550 na vůz Ceed JD MY2015?
Případně mi aspoň sdělit výrobce tohoto modelu disků, kterému bych si mohl napsat o typový list.
Děkuji za Vaši ochotu.
KMCZ Kia Info <kia-info@kia.cz> napsal(a):
Dobrý den,
kolegové z technického oddělení nám zaslali následující informaci.
GT disky A2F40AC550 jsou jiných rozměrů než "klasické" disky a jejich použití není možné. I kdyby se fyzicky vešly (což nemáme ověřené, nicméně kvůli jinému ET se pravděpodobně nevejdou), je nemožné zapsat zmíněné disky do Technického průkazu.
S přáním hezkého dne,
Komu: KMCZ Kia Info
Předmět: dotaz ke kompatibilitě ALU disků na vůz Ceed VIN: xxx
Dobrý den, měl bych dotaz k vozidlu Ceed, VIN: xxx
Je možnost na tento vůz namontovat ALU disky z verze GT, konkrétně tyto pod kódem: A2F40AC550, jedná se mi o kompatibilitu, zda-li verze GT nemá např. upraveny blatníky díky vetším rozměrům disků.
Dále bych navázal, pokud by šlo, je možné od Vás získat "doklady" pro zápis těchto disků do technického průkazu?
Děkuji.