Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
no podle manuálu nejsem moudrý, atomatika má označení "auto", kdežto já tam mám hodnotu ...=/=...´nebo něco takého, co označuje nějaký cyklus, jenž si nastavím v pravidelných intervalech sám. Je to samozřejmě hned první poloha nahoru z vypnutého stavu...výbava active plus, ale to asi nemá nic společného. V této souvislosti se zeptám, lze sehnat nové originální stěrače nebo originál gumičky? (Ne přes Kia servis a jejich cenovou politiku)
Pokud napáčce nemáš polohu s nápisem AUTO, tak automatické cyklování nemáš... Pak budeš mít toto:
"Šipka dolu":Pokud chcete jeden stírací cyklus, posuňte tuto páku do této polohy a uvolněte ji. Stěrače budou pracovat nepřetržitě, pokud páčku přidržíte vtéto poloze. O : Stěrače jsou vypnuté --- : Stěrače pracují přerušovaně ve stejných časových intervalech. Používejte tento režim v mlze nebo lehkém dešti. Pro změnu nastavení rychlosti otočte spínačem kontroly rychlosti. 1 :Normální rychlost stěračů 2 :Vysoká rychlost stěračů
Takže v té poloze --- by to mělo stírat přerušovaně a rychlost by měla jít regulovat tím prstencem na páčce stěračů v návodě označeným písmenem B...
Ohledně výměny stěračů tu prohledej fórum, už se to někde určitě řešilo. Já zatím neměnil...
Gumicky bych nemenil. Jen cele sterace! Protoze budou vykloktane, a drive nebo pozdeji vypadnou. Nevim jak a kde maji cenovou politiku, ale pokud si poridim nove auto, tak se smirim i s tou cenou. Jestli mam usetrit dve nebo tri stovky, tak bych to neresil. Musi se brat, jak cca dlouho vydrzi a cena. Pokud vydrzi cca dve sezony cena 1000,- priklad. Tak je to super! Zalezi samozrejme zima. Cyklovace auto dobry, ale malo vody, niceni steracu a skrabani skla. Me zkusenosti!
Jen taková poznámka....... To už se za chvíli asi vytratí uloha řidiče to je samej senzor, světla, stěrače , tlak v pneu , a to bych mohl pokračovat. Co je to za řidiče, když neumí zapnout stěrače, nebo občas zkontrolovat tlak v pneu atd. Pak se každej spoléhá na senzory ale ony se mohou porouchat a co potom??