Žárovky OSRAM NightBreaker

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod snike » 20.12.2007 19:00

Kužel píše:
snike píše:Tak dneska jsem přijel z práce domů a zjistil jsem, že mi praskla v pravém světlometu první Osramka NB :-( Vydržela necelé dva měsíce, tak jsem zvědav jestli v dohledné době odejde i ta druhá, nebo jestli to byla jen náhoda. No aspoň jsem si zase procvičil výměnu žárovky spolu s demontáží světla ;-) Zítra musím někam zajet koupit novou Osram NB a zase jí tam dát :-)

H7 nebo H1? mně odešla H1.

Mně potkávací H7 :-(
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod vladislav » 20.12.2007 19:10

snike píše:
Kužel píše:
snike píše:Tak dneska jsem přijel z práce domů a zjistil jsem, že mi praskla v pravém světlometu první Osramka NB :-( Vydržela necelé dva měsíce, tak jsem zvědav jestli v dohledné době odejde i ta druhá, nebo jestli to byla jen náhoda. No aspoň jsem si zase procvičil výměnu žárovky spolu s demontáží světla ;-) Zítra musím někam zajet koupit novou Osram NB a zase jí tam dát :-)

H7 nebo H1? mně odešla H1.

Mně potkávací H7 :-(

No tak klucí nechte toho....začíná mi naskakovat husí kůže... :no:

:!: :x
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod snike » 17.01.2008 11:20

Včera mi praskla druhá Osram NB, tentokrát v levém světle. Jedna vydržela zhruba dva měsíce a tahle dva a půl, což není mnoho. Jak jste na tom s výdrží Osram NB vy? Začínám vážně uvažovat, že až za chvíli budu dávat novou, dám tam rovnou i odporové dráty, aby tak rychle nepraskaly.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Raven » 17.01.2008 15:54

snike píše:Včera mi praskla druhá Osram NB, tentokrát v levém světle. Jedna vydržela zhruba dva měsíce a tahle dva a půl, což není mnoho. Jak jste na tom s výdrží Osram NB vy? Začínám vážně uvažovat, že až za chvíli budu dávat novou, dám tam rovnou i odporové dráty, aby tak rychle nepraskaly.

To je celkem komicke. Takze ty si tam slozite das super svitive "Osram Night Breaker +90%" s nocnim videnim a vodotryskem a pak tak vlozis rezistor aby mene svitila??

P.S. tech +90% znamena co krome ceny?
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod vladislav » 17.01.2008 15:55

snike píše:Včera mi praskla druhá Osram NB, tentokrát v levém světle. Jedna vydržela zhruba dva měsíce a tahle dva a půl, což není mnoho. Jak jste na tom s výdrží Osram NB vy? Začínám vážně uvažovat, že až za chvíli budu dávat novou, dám tam rovnou i odporové dráty, aby tak rychle nepraskaly.

To je divné..aby to nebylo jako v mém minulém autě...ale Vlafi říkal,že žárovku ještě neměnil... :no: :no:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Jakub » 17.01.2008 16:00

Takže ty žárovky by se měly jmenovat spíš Night BreakDown. :lol:

Vzpomínám si na slovenský vtip, jak se ptají zákazníka, zda chce obyčejnou nebo OSRAM.: "Dajťe mi obyčajnú, já si ju OSRÁM sám." :lol:
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Raven » 17.01.2008 16:01

jakub píše:Takže ty žárovky by se měly jmenovat spíš Night BreakDown. :lol:

Vzpomínám si na slovenský vtip, jak se ptají zákazníka, zda chce obyčejnou nebo OSRAM.: "Dajťe mi obyčajnú, já si ju OSRÁM sám." :lol:

:lol: :lol:
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Motorsport » 17.01.2008 16:43

Všechny žárovky, kde výrobce uvádí +% svítivosti jsou přežhavené a tudíž dříve odcházejí. Většinou jsou to žárovky určené na trhy bez celodenního svícení. Existují žárovky se zvýšenou cvítivostí pro celodenní svícení, ale ty jsem viděl pouze v katalogu.....
Motorsport Neuvedeno
Prodejce příslušenství

Příspěvekod snike » 17.01.2008 17:47

Motorsport píše:Všechny žárovky, kde výrobce uvádí +% svítivosti jsou přežhavené a tudíž dříve odcházejí. Většinou jsou to žárovky určené na trhy bez celodenního svícení. Existují žárovky se zvýšenou cvítivostí pro celodenní svícení, ale ty jsem viděl pouze v katalogu.....

S tím souhlasím žárovky s větší svítivostí vydrží kratší dobu, ale tak to bývá se vším :( Na celodenní svícení je u Osramu žárovka Light@Day ;-)

@Raven: Odporový drát jsem měl už ve Fábii a pokles svítivosti je nepostřehnutelný :P :P :P
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Raven » 17.01.2008 18:59

snike píše:
Motorsport píše:Všechny žárovky, kde výrobce uvádí +% svítivosti jsou přežhavené a tudíž dříve odcházejí. Většinou jsou to žárovky určené na trhy bez celodenního svícení. Existují žárovky se zvýšenou cvítivostí pro celodenní svícení, ale ty jsem viděl pouze v katalogu.....

S tím souhlasím žárovky s větší svítivostí vydrží kratší dobu, ale tak to bývá se vším :( Na celodenní svícení je u Osramu žárovka Light@Day ;-)

@Raven: Odporový drát jsem měl už ve Fábii a pokles svítivosti je nepostřehnutelný :P :P :P

Tedy i jeho funkcnost, vliv.
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod thunder » 17.01.2008 23:49

jakub píše:Takže ty žárovky by se měly jmenovat spíš Night BreakDown. :lol:

:lol: ,tak tento som este nepocul...vtipalek 8-)
thunder Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Jakub » 18.01.2008 11:21

Tak trochu mi to téma připomíná známého, který si montoval světlo do kůlny a pak všude vychvaloval, jaké koupil levně v akci vynikající 60W žárovky. Tolik jasně bílého světla, jedna 60W žárovka osvětlí celou místnost. Až na to, že při zapojování si nedělal hlavu s barvami vodičů v rozvaděči a připojil to na dva náhodně vybrané. Takže do té žárovky pustil 400 voltů. Jak ta žárovka dopadla nevím, protože se jí z toho roztaveného světla nepodařilo vysekat... :lol:

Motorsport má pravdu, více světla se žárovky dostanete jen jejím přežhavením, což se ale musí zákonitě projevit na životnosti. :idea:
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

ŽÁROVKY

Příspěvekod Návštěvník » 19.01.2008 13:35

Nevíte někdo jestli je možné použít žárovky OSRAM NIGHT BREAKER které mají o 90procent
vyšší svítivost a 3X větší životnost ,místo klasiky H4 a H1 aniž by měla policie problémy
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod forrester » 19.01.2008 13:41

vsetky ziarovky sa riesia tu:
http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=57

a stymi osram NB by nemali byt problemy ak su schvalene na cestnu komunikaciu :kia:
Ceed EX CRDi predane
CEED crdi 2014
forrester Muž
Fanda vozů Kia

Re: ŽÁROVKY

Příspěvekod nocnik511 » 19.01.2008 13:44

Jarda Sanovec píše:Nevíte někdo jestli je možné použít žárovky OSRAM NIGHT BREAKER které mají o 90procent
vyšší svítivost a 3X větší životnost ,místo klasiky H4 a H1 aniž by měla policie problémy

kucí je máj v ceédech...když to tu prošmejdíš, tak se dozvíš, co potřebuješ
:kia: picanto 1.1 CRDi VGT LX+
Najeto 99.600 km
nocnik511 Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Picanto (2007)
115000 km @ 4.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion