piest má mazací, stierací a tesniaci krúžok

Nole píše:to žralok
som sa trošku v tom povrtal a zisťoval
pri motoroch G4FC (čo sú 1,6 CVVT) bola motorizácia výkonu stanovená na 90/93/97 KW alebo 122/132/136 koní pre závod![]()
![]()
hm, tvoj výkon by zodpovedal pre 1,6 LPG alebo 1,6 CRDI (tam je zhodne 85KW)
v každom prípade hamletovská otázka: buď se soudruzi z AT odrbali pri zápise, alebo žebyvaši?
![]()
![]()
Nole píše:čo sa týka hladiny oleja u motorov GDI, tak predpis od výrobcu je 4,0 litra a presne toľko aj automat na linke dávkuje.
je to 100%, pretože sa to pravidelne kontroluje
u motorov 1,6 GDI to je 4,9 litra (len pre porovnanie)
no ak je hladina oleja v aute nad hornou ryskou, ako to píšeš, že je to vo viacerých typoch motorov určite z tohona tvári nemám a na budúci týždeň skúsim tieto veci preveriť a dám vám vedieť
Nole píše:Olejové trysky sú výlučne na mazanie piestov, chladenie je cez vodný plášť bloku valcov, chladiacou kvapalinou.
Nole píše:A kde si na ne pozeral?
Tá tryska má priemer okolo 2 mm, takže by asi moc neochladenie. Ja tvrdím, že je to kvôli mazanie a ak tam má olej aj funkciu mazania, tak prioritná funkcia oleja je mazať.
Nole píše:Čo sa týka oleja, tak ja osobne by som olej menil max.po 15000 km. Ja osobne mením prvý olej po 1500 km. By ste sa divili, koľko bordelu tam bolo. Ale to je len môj názor. Takže tak
Zpět na Motory / Pohonné ústrojí
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé