Telefonovanie cez BlueTooth

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Telefonovanie cez BlueTooth

Příspěvekod Stjopa » 12.11.2015 17:51

Dobry den :)
Dnes rano ked som startoval moju KIU Liu ma pri pripajani Mobilu k audiu napadla zvlastna myslienka ktoru by nebolo zle posunut vyrobcovi ako zlepsovak ;)
Urcite mnohí z Vas vyuzivaju vo svojich Laptopoch pripojenie na internet cez USB zariadenie podobne ako je ZTE MF637 ( nachadza sa v ňom SIMkarta). Kedze v nasich autach sa nachadza moznost pripojenia mobilov cez BlueTooth ci by sa nedalo samozrejme s instalovanym programikom pripojit do Mobilnej siete prave cez taketo USB zariadenie :? je to male a nehrozi vybitie baterie .... hlavne by sa skoncilo zabijanie sa ludi pri autohavarkach, casto byva prave telefonovanie touto NEZNAMOU pricinou havarie.... :huh:
Čo si o tom myslite ?
Naposledy upravil Stjopa dne 06.05.2017 08:31, celkově upraveno 1
Stjopa Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2014)
18500 km @ 5.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Telefonovanie cez BlueTooth

Příspěvekod Stjopa » 13.11.2015 12:02

Hmmmm ? :roll: To Vam je uplne jedno ? Suhlasite s tym aby sa vodiči za volantom zabavali s mobilmi? :shock: Som prekvapeny ze nikto nereaguje....
..................................................... v poriadku vsak aj MLČANIE je vyjadrenie nazoru :)
Stjopa Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2014)
18500 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 13.11.2015 12:54

Kategoricky s tym nesuhlasime!!!!
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod Berka » 13.11.2015 13:03

:D
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod crui5er » 13.11.2015 21:56

@Stjopa: Asi 3x jsem si přečetl ten tvůj zlepšovák a moc jsem nepochopil, jak jsi to vlastně myslel :) Možná by se hodil i nákres :)
crui5er Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod S.M-A-RT » 14.11.2015 15:35

Ani ja to poradne nechapu, znovuobjevujes telefon do auta nebo jsem to pochopil spatne? :-D
S.M-A-RT Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod spacirx » 15.11.2015 09:30

Taky nechápu a to sem to četl taky 3x
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod zaplosak » 15.11.2015 09:46

Stjopa píše:Dobry den :)
Dnes rano ked som startoval moju KIU Liu ma pri pripajani Mobilu k audiu napadla zvlastna myslienka ktoru by nebolo zle posunut vyrobcovi ako zlepsovak ;)
Urcite mnohí z Vas vyuzivaju vo svojich Laptopoch pripojenie na internet cez USB zariadenie podobne ako je ZTE MF637 ( nachadza sa v ňom SIMkarta). Kedze v nasich autach sa nachadza moznost pripojenia mobilov cez BlueTooth ci by sa nedalo samozrejme s instalovanym programikom pripojit do Mobilnej siete prave cez taketo USB zariadenie :? je to male a nehrozi vybitie baterie .... hlavne by sa skoncilo zabijanie sa ludi pri autohavarkach, casto byva prave telefonovanie touto NEZNAMOU pricinou havarie.... :huh:
Čo si o tom myslite ?

Nechápu - když píšeš že naše auta mají možnost připojení přes bluetoth pak se k telefonu připojí samo, stačí zapnout rádio a je to, nebo to myslíš jinak...?
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod mv12 » 15.11.2015 11:11

Já jsem to konečně po několikerém přečtení možná pochopil, ale vůbec nechápu, co by se tím dosáhlo. Je to nesmysl.
Asi navrhuje, že by do USB strčil nějaký USB přijímač signálu, který by v sobě měl SIMku a po připojení by to nahradilo mobil. Tak jako existují USB modemy do počítačů, tak tohle by mělo fungovat v autě a nebýt (jen) na internet, ale hlavně na telefonování přes palubní systém auta. Moc mi ale nedochází, co by na tom bylo bezpečnější. Navíc bych buď musel mít klonovanou simku, nebo jí přehazovat z mobilu. To by se určitě chytlo... Kromě toho, že nevidím žádný přínos oproti BT HF, tak proč by se to připojovalo přes USB? To je už lepší mít celý telefonní systém vč. příjmu internetu zabudovaný přímo v autě a jen tam strčit SIMku. A něco takového existuje...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod crui5er » 15.11.2015 12:26

Pochopil jsme to úplně stejně jako mv12, ale přišlo mi to jako totální nesmysl, takže jsem usoudil, že jsem to pochopil asi špatně :) Pro Stjopa... Pokud bych chtěl provozovat v autě kvalitní HF sadu, měla bych mít určitě externí mikrofon umístěný někde v prostorách u hlavy řidiče, dostupný ovládací panel a propojení s audiem automobilu. Tohle pouze USB modem nedokáže a navíc nevidím žádný přínos pro klasické BT HF sadě, spíše naopak. Navíc mnohem sofistikovanější systémy už dávno existují např. v Americe. Mají ale i své mouchy viz např. článek http://auto.idnes.cz/hackeri-unesli-jee ... tomoto_fdv
crui5er Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod spacirx » 15.11.2015 13:37

Vzhledem k tomu, že má Stjopa Fifu, tak právě nevím co řeší, nebo co mu chybí.
Telefon mám v bundě a nezajímá mě.
Písničky které chci poslouchat mám v aktivním playlistu.
Snad by mi mohlo chybět jen čtení sms... s tím, že bych dotyčnému pak případně odpověděl zavoláním pokud je to potřeba....
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod ladlen » 15.11.2015 18:39

Už ke´d tu píšete o telefonovaní cez blue tooth, tak ja má môj telefón spárovaný so sportage, ke´d nastúpim, tak sa sám pripojí, ke´d odídem, tak sa odpojí. Akurát sa mi v poslednej dobe viac ráz stalo, že sa mi odpojil sám počas jazdy. Je to normálne?
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion