Rad by som Vas poprosil o radu, nie som autickar, takze sorry ak nieco napisem zle ale snad ma pochopite.
Nepreslo mi auto na EK s tym ze je slaby tlak vo vyfukovom potrubi (nevedeli namerat Lambda sondou), kedze nieje EK, tak ani STK.
Bral som auto hned do servisu (KIA, Panonska, BA), nech sa na mne policajti neodbavuju a dnes mi volali ze je vyfuk popraskany. Ale az za pletencom a bude ho treba vymenit. Vraj sa nedaju zohnat "neznackove" nahradne diely a vyfuk ma bude stat ~600EUR. Povodne mi hovorili ze asi ten 'pletenec' a to by vyslo cca ~150EUR
Auto idem predavat a preto chcem dat vsetko do poriadku, ale za rozumnu cenu, a tych 600EUR (+urcite bude nejaka robota) sa mi zda velmi velka investicia pred predajom.
Potreboval by som vediet:
(1) aky diel to presne je. neviem najst zoznam nahradnych dielov a chcem skusit pohladat ci nieco nenajdem aj mimo Slovenska. a zatial co som pozeral tak nikde v online katalogoch nevidim 'vyfuk' ako diel, len uchyty, lambda sondy a pletence..
(2) neviete niekto ked sa skusit popytat, popripade neviete ci niekto nepredava auto na nahradne diely?
(3) mali ste niekto podobny problem? neviete ci sa to neda aj opravit/zazvarat (ja viem ze to zalezi na tom prasknuti, ale aspon nejaky odbornejsi nazor by som uvital)
(4) niekedy v Maji som bol na rocne prehliadke, a pravidelne raz do roka (na jar) chodim do toho servisu. Mohli si to nevsimnut uz predtym, alebo zanedbali nieco pri prehliadke? od poslednej kontroly je to cca 3-4mesiace, a kedze mam sluzobne auto, Kia viac menej stala na mieste (2-3 do mesiaca sla zena do obchodu). Mohlo sa stat ze niekde zavadila, tazko povedat, ale sa mi nezda ze by za ten cas nieco na vyfuku praslo az tak ze ho treba cely vymenit.
Cee'd SW, 2.0 CVVT (benzin), r.v.2009, do 60.000km (cca 40T po meste/BA, 20T dlhe trasy)
za kazdu radu/nazor dopredu dakujem