Aký motorový olej používate do Soulu? A je možné meniť olej doma alebo iba servisne.
milan1

| Důležité upozornění | 
|---|
|  Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ   Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579 | 

Re: Udrzba

edit safi: držte sa prosím témy a nepleťte oleje so žiarovkami. motory- oleje , žiarovky patria inam . forum má rozdelené témy , dodržujte to prosím .
 edit safi: držte sa prosím témy a nepleťte oleje so žiarovkami. motory- oleje , žiarovky patria inam . forum má rozdelené témy , dodržujte to prosím . 

Re: Udrzba aký olej chceš dať do auta, ja mám v aute benz. motor a požívam Shell Helix Ultra 5W-40  a do dieslov-CRDi  je lepší   Shell Helix Ultra Extra 5W-30, veď máš auto v záruke
  aký olej chceš dať do auta, ja mám v aute benz. motor a požívam Shell Helix Ultra 5W-40  a do dieslov-CRDi  je lepší   Shell Helix Ultra Extra 5W-30, veď máš auto v záruke   , ktorá na TEBA prechádza aj keď si auto privezieš zo zahraničia
 , ktorá na TEBA prechádza aj keď si auto privezieš zo zahraničia

milan1 píše:A menil si už v zadných svetlách žiarovky?čítal som že je to celkom riadna nervák.
 , aj pre mňa amatéra-automechanika to bola jednoduchá robotička
  , aj pre mňa amatéra-automechanika to bola jednoduchá robotička   na pár minút / zvládneš to aj pri poruche na ceste /, takže žiadna panika, len treba odskrutkovať pár skrutiek a vymeníš ktorúkoľvek žiarovku
  na pár minút / zvládneš to aj pri poruche na ceste /, takže žiadna panika, len treba odskrutkovať pár skrutiek a vymeníš ktorúkoľvek žiarovku   
   P.S. a opäť sme pri tom , že kto sa do áut nerozumie, tak nech prosím radšej vyžíva služby servisu
   P.S. a opäť sme pri tom , že kto sa do áut nerozumie, tak nech prosím radšej vyžíva služby servisu  

prispevok z 22. a 23.4.2011. Vhodnost, ci nevhodnost oleja neriesi viskozita oleja, je to podruzny udaj. Hlavne aby sedela vykonostna specifikacia. Ja pouzivak Mobil 1 ESP Formula 5W-30.
  prispevok z 22. a 23.4.2011. Vhodnost, ci nevhodnost oleja neriesi viskozita oleja, je to podruzny udaj. Hlavne aby sedela vykonostna specifikacia. Ja pouzivak Mobil 1 ESP Formula 5W-30.

Re: Udrzba servisu . Máš blízko Púchov, aj Žilinu  / čo Ti však odporúčam, ale TY asi nemáš záujem o ZÁRUKU  / tak si vyber tebe dobrý servis aspoň na výmenu oleja , lebo dnes sa to už nenosí vymieńať olej doma na dvore / aj ja som to robil na starých autách , lebo výmena bola drahšia ako olej
  servisu . Máš blízko Púchov, aj Žilinu  / čo Ti však odporúčam, ale TY asi nemáš záujem o ZÁRUKU  / tak si vyber tebe dobrý servis aspoň na výmenu oleja , lebo dnes sa to už nenosí vymieńať olej doma na dvore / aj ja som to robil na starých autách , lebo výmena bola drahšia ako olej   / nehovoriac trošku o ekológii, keď toto svinstvo z auta likviduje servis a nemáš starosti z olejom a servisom. Keď si pozrieš mwoj rozpis  2. garančky , tak "doma" si vieš vymeniť vzduchový a peľový filter, brzdové doštičky skontrolovať, prečistiť, neviem možno aj sviečky vymeniť / je to trošku odbornejšia práca
 / nehovoriac trošku o ekológii, keď toto svinstvo z auta likviduje servis a nemáš starosti z olejom a servisom. Keď si pozrieš mwoj rozpis  2. garančky , tak "doma" si vieš vymeniť vzduchový a peľový filter, brzdové doštičky skontrolovať, prečistiť, neviem možno aj sviečky vymeniť / je to trošku odbornejšia práca   / možno aj brzdovú kvapalinu, ale Olej radšej niekde v servise, a pokiaľ nemáš nijaké problémy a autom tak Ti ani diagnostiku neterba
  / možno aj brzdovú kvapalinu, ale Olej radšej niekde v servise, a pokiaľ nemáš nijaké problémy a autom tak Ti ani diagnostiku neterba   ale...  neviem či ti ešte poradiť, možno by bolo dobré ak chceš  niečo viac o aute a údržbe tak zavolaj , pošlem ti kontakt cez SZ
  ale...  neviem či ti ešte poradiť, možno by bolo dobré ak chceš  niečo viac o aute a údržbe tak zavolaj , pošlem ti kontakt cez SZ  Rudy. P.S. nech TI to jazdí
 Rudy. P.S. nech TI to jazdí   a zaves nejaké
   a zaves nejaké   .....
   .....    

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé