Ahoj, objevil jsem drobné škrábance, tak jsem na ně použil Turtle Wax odstraňovač škrábanců. Škrábance zmizely a při pohledu zezhora je vše ok. Když se ale na opravené místo podívám proti světlu, tak tam jsou patrné "šmouhy". Netušíte, jak si s tím poradit? Díky
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Já vloni taky rozlešťoval. Z určitého úhlu je to přirozeně vidět, protože tato plocha jinak odráží světlo než zbylá. Já jsem to neřešil, umýváním se to postupně ztratilo. A nebo leštěnkou naleštit celé auto, aby se to dorovnalo nebo aspoň doztracena v okolí této plochy.
Přesně tak, TEMPO dokáže zázraky. Používám ho už několik let a naprostá spokojenost. Navíc je lepší než např. odstraňovač škrábanců Turtle Wax Safe Cut, protože je mnohem jemnější a dokážeš tak vytvořit větší lesk
já bych teda tempo na novej lak nevzal, protože obsahuje abrazivní složky a je tedy určený na hlubší škrábance a hlavně na starší laky. Ale určitě ne na nějaké šmouhy po leštění...
Na toto bych vzal radši nějakou jemnou leštící pastu.
Kia Cee'd SW II (2013) Casa White, 1.6 GDI 99KW, exclusive + p. Ultra 3 ... Kia ProCeed GT (2024) Orange Fusin, 1.6 T-GDI 150KW
nejlépe zajít do obchodu s barvami a laky, kde ti poradí. Já jsem tam takovou pastu kupoval v malém kelímku a stálo to asi stovku, ale název ti nepovím. Prodává se toho spoustu. např:
Z colorshopu jsem nakupoval i ja, akorat jsem mel trosku smisene pocity z nakupu, protoze treba meli u urcite znacky nastavce na lestici kotouce skladem a samotne kotouce nedostupne, od jine znacky zas meli kotouce a nastavce ne. Nekupoval jsem 3M pasty byly moc drahe, ale koupil jsem Festool pasty a taky splnily svuj ucel. Jiz nekolikrat jsem s nima lestil skrabance a i treba na sklicku od hodinek. Bral jsem 6000covku a 10000covku.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
@achiles: podle toho co píšeš si viděl TEMPO jen na obrázku Ano, obsahuje abrazivní složky, ale to obsahuje každá finišovací leštící pasta, protože jinak by jsi škrábance jen maskoval. To že je na staré laky, je jen slogan z balení. TEMPO používám na všechny auta a motorky v rodině a výsledek je vždy perfektní. Pokud tedy někdo potřebuje opravit drobné škrábance na laku, mohu jen doporučit.
Sorry, ale tempo fakt není finišovací pasta a ty abraziva tam má daleko hrubší, než nějaká leštěnka, která je tam má v mikroskopické velikosti.
To co se snaží tazatel rozleštit je jen holografický film, na což je tempo úplně zbytečné a akorát by si ztenčoval vrstvu laku. Nehledě na to, že obsahuje silikon, čímž si auto akorát zamastíš a budeš mít pak problémy při případném stříkání...
Kia Cee'd SW II (2013) Casa White, 1.6 GDI 99KW, exclusive + p. Ultra 3 ... Kia ProCeed GT (2024) Orange Fusin, 1.6 T-GDI 150KW
Neříkám, že tempo je finišovací pasta... u kus výše si ale zmiňoval, že by jsi tempo nepoužil právě kvůli abrazivu. Bez abraziva to ale nejde a problém by jsi jen dočasně maskoval. Silikon vadí jen pokud by to místo chtěl přelakovat, ale profi lakýrník si povrch stejně musí připravit. Uzavřu to asi tak, že pokud nechceš utrácet stovky korun za přípravky značek 3M, Sonax nebo špičku jako Meguiars, tak si kup univerzální pastu TEMPO za 9 pětek. Z té fotky je stejně prd poznat, takže se ani neodvážím to hodnotit na holograficky film nebo něco podobného. Ze zkušenosti vím, že je lepší než použitý Turtle Wax odstraňovač škrábanců, který je proti tempu jak 400 brusný papír a nejde s ním leštit. Pokud budeš investovat do značek, tak v 99% stejně nedocílíš tíženého efektu bez mechanického leštění.
Tak tak také používám a zatím ke spokojenosti TEMPO
Škoda 1000MB, Škoda120L, Peugeot 605 2,0 TD, Hyundai Getz 1,1 3D, Kia cee'd SW 1.4 Comfort+(2010) Každou jízdu si už 9 let užívám je to bůh na tři písmena Tohle nepotřebuje ani komentář http://www.youtube.com/watch?v=N8eCcSFcukA