Zdravim Vas.
mam nasledujuci (zrejme komplexnejsi) problem s Kia Ceed SW, 1.6 CRDI, r.v. 2008. Tu je jeho geneza (mozno v nej odbornik najde suvislosti):
1) nepresiel som emisnou - klasika dymovost -> tak som pridal Diesel anti smoke a moju Kiu som "trocha" poprehanal na dialnici, aby sa vycistili potrubia. Druhou emisnou som uz presiel
2) po par tyzdnoch po emisnej zacalo horsie startovanie (motor nechcel naskocit, starter v pohode krutil), ale dalo sa to obist stlacenim plynu pri startovani a motor naskocil. Tento maly problem po mesiaci akosi sam zmizol. (zeby problem v palivovom systeme?)
3) Uz druhy krat vramci poslednych 2 mesiacov sa mi ale stala nasledovna (uz neprijemnejsia) vec: Nastartujem motor, rozbehnem sa a po 10 metroch sa motor vypne (nie zdochne, ale plynule tichucko zhasne), zaroven sa mi rozsvietia kontrolky ESP a imobilizera. Nasledujucich x startovani motor nenaskoci (pri toceni klucom v spinacej skrinke sa kontrolka imobilizera rozsvieti a zhasne presne tak ako ma, teda na problem cisto s immo to nevyzera)
Ked to startovanie uz skusam (x+1)-krat, a skusam to s tym plynom a (zo zufalstva) aj s brzdovym pedalom, tak motor naskoci v momente, ked stupim na brzdu. Co ma brzda spolocne so startovanim? Zeby chyba v elektrike?
Ked po tom (x+1)-vom konecne uspesnom nastartovani jazdim, tak otacky motora nejdu cez 3000 - OK, nudzovy rezim, ale bez akejkolvek ikony na panely. pridem domov, motor vypnem a znova nastartujem (uz bez problemov) a otacky bez problemov idu cez 3000, cize problem akoby vyrieseny.
Bol som uz 2 krat na diagnostike, raz v neautorizovanom, raz v autorizovanom kia servise. vsetko je OK, takze vlastne nevedia, co konkretne riesit.
Ak mate skusenosti s podobnym problemom, resp ma viete nasmerovat na nieco konkretne, budem vdacny.
pekny den prajem vsetkym
M