Nedávno som sa stal majitelom faceliftovaneho Ceedu I., r.v. 2012, 1.6 CRDi 90k, M6.
Auto má nájazd iba necelých 10tis. km a pri nedávnej výmene oleja a filtov aj mechanik skonštatoval výborný stav odpovedajúci najazdeným kilometrom.
Vŕta mi však hlavou jedna vlastnosť spojkového pedálu. Prejavuje sa výradne v situácií keď je počas jazdy zaradený ktorýkoľvek prevodový stupeň, otáčky min. 1800 ot/min pri vytáčaní spojkového pedálu je cítiť v určitom mieste jeho dráhy tzv. "zalupanie". Nie je to nič extémne, avšak citelne mechanické v pedáli, nie je sprevádzané žiadnym zvukom (pokiaľ ho neprehlušuje teda motor). Pri púšťaní spojky sa nič také nedeje, hladký pohyb, žiadna "odozva", spojka taktiež zaberá kde má. Nič sa nedeje taktiež pri vyraďovaní rýchlosti v nižších otáčkach.
S autom jazdil chvíľu môj rodinný príslušník ktorý sí jav zrejme ani nevšimol dokým som na to neupozornil

Mechanikovi som dal vyskúšať a potvrdil že "zalupanie" je skutočne cítíť ale neriešil by to pokiaľ by sa to nezhoršovalo.
Auto nie je v záruke, jedná sa o neautorizovaný servis u dobrého známeho.
Stretli ste sa už s niečim podobným ? Na fóre som narazil na problémy s vibrujúcim spojkovým pedálom a s cvakavom zvuku zo spojky ale to asi nezodpovedá tejto situácií.
A možno som len paranoidný

Ďakujem vopred za postrehy.