Dovolená 2012

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Dovolená 2012

Příspěvekod mbiron » 12.12.2012 08:35

Berka píše:Ten Egypt není ani tak dovolená pro mne jako spíš pro manželku s dcerou. Já musím jet protože samotné prostě nepoletí :( O Marsa Alam jsem už něco slyšel, ale když se podívám a Google maps tak vidím jen hotelové resorty různě daleko od sebe, ale jinak nic. Pusto, prázdno, poušť. Nedokážu si představit že se na týden zavřu do areálu hotelu, proto musím někam vypadnout. Manželka ta dokáže ležet na pláži měsíc v kuse, ale já toho mám plné zuby po 2h.
Podívám se ještě na ten resort Taba, potřebuji něco odkud se dá rozumně někam dopravit.

Nevim jak Taba ale Makadi bay ( Hurghada ) je asi vyhodnejsi, vylet do Luxoru byl pro me asi tim nejsilnejsim zazitkem, od same cesty az po navstevu Udoli kralu, Jantarovou dilnu, Karnak, chram kralovny Hatšepsut, papirosovy institut. Tohle proste v cechach nenajdete. Clovek nechape jak nekdo vubec dokazal neco tak uzasneho postavit.
Taky nemam rad se jen valet v hotelu nebo u more, koneckoncu jsem v nem ani nebyl :D
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod kapitan » 13.12.2012 17:41

V Tabě jsem byl před 2 lety. Pěkné,klidné místo,ale hlavně možnost návštěvy Izraele. Jeruzalém byl neskutečný,ta historie tam dýchá z každého metru.Mrtvé moře taky zajimavé( ale čekal jsem více).Přes záliv je Jordánsko a tam doporučuji návštěvu Petry. Stejně mně ale nejvíc nadchnul Izrael,takže si dovedu představit dovolenou tam...
Jinak ten Egypt na mně dnes nepůsobí moc pozitivně ,ale každý ma jiný práh bezpečnosti...
Škoda Superb 4 L&K,2,0 TSI
VW Polo 1,0 TSi
Kia Rio 2007
KIA Sportage; Comf+;1,6GDi - prodáno
kapitan Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

9. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (13) TOP sponzor (2) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Superb (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Berka » 16.12.2012 09:23

Zatím mám vybrané toto místo http://www.eximtours.cz/zajezdy/egypt-marsa-alam/happy-life-resort-marsa-alam/
Pročítal jsem recenze a samozřejmě se občas najde někdo komu hotel nevyhovuje, ale většina lidí ho hodnotí pozitivně. Pro Marsa Alam jsem se nakonec rozhodl z důvodu údajné čistoty moře. Různé výlety si mám podle cestovky zařídit na místě, teď to nemá smysl (vyjádření Čedoku)
Hurghada by byla bezesporu lepší z pohledu větší pestrosti turistických aktivit, ale kvalitou moře se prý nemůže rovnat. Navíc nemám rád když je hlava na hlavě a obávám se většího rizika ruských turistů. Jednou jsem je zažil ve Španělsku, kde na ně musel nastoupit ředitel hotelu a oznámil jim, že pokud se okamžitě neuklidní, nechá je uprostřed noci vystěhovat ven policií. Pak byl konečně klid.
Taba vypadá také lákavě, hlavně z důvodu možnosti výletu do Izraele, ale přiznám se, že jsem nenašel hotel který by splňoval můj poměr ceny a kvality. Kvalitnější hotely přesahují limit který jsem si stanovil (17000 Kč na dospělou osobu). Navíc je zde letos horší bezpečnostní situace a je rozdíl jet někam sám, nebo s rodinou. Takže je možné že do Taby se snad podíváme někdy v příštích letech.
Teď už jen doufat, že si ten stát během nějakých nepokojů nezničí a že bude v rámci možností bezpečný.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Jaroslav Sladky » 16.12.2012 20:31

Berka dobrá volba,znám ten hotel.Jen pozor na ten vstup přes molo ,pro někoho je to ohromný problém.Jsou tam vlny které znepříjemní vstup do moře.Já byl letos i minulý rok v Abu Dabab ,je to nejhezčí zátoka kde jsou želvy a nekončící korálové útesy a vstup do vody je pozvolný a ráno téměř bez vln.Budou tě tam určitě nabýzet výlet a v tomto období se tam vrátil i gugong-mořská kráva,psali kluci co se tam ted potápěli že ho zahlédli.A můžeš od tamtud i vyzkoušet ty čtyřkolky,dělají výlet do hor a dá se usmlouvat i dobrá cena,jelikož je to mimo sezonu.Co se týče bezpečnosti je to v pohodě,už tam nejsou vojáci a můžeš se tam v pohodě pohybovat.Ten malý incident v létě na letišti, byla jen malá stávka beduínů kteří pro tebe nejsou nebezpečný.Oni jsou jen ohromně chudý a vláda na ně kašle tak chtějí na sebe upozornit.Jinak jsou milý a přátelský a stávky které vedou v Hurgádě ,o nich ani neví.Tak jestli pojedeš tak si to užij.
Jaroslav Sladky Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1) Organizátor srazu (1)

Příspěvekod Berka » 17.12.2012 19:12

A jéje :| toho vstupu do moře jen přes molo, jsem si nevšiml, díky za upozornění.
Takže znovu :cry: Co tenhle http://www.eximtours.cz/zajezdy/egypt-marsa-alam/three-corners-sea-beach-resort-3/539771/?tab=1 zatím jsem četl dobré recenze, hlavně na personál a stravu, což je z mého pohledu hodně důležité. Myslím ta strava.

@ J. Sladký - je to ten resort o kterém píšeš? http://www.eximtours.cz/zajezdy/egypt-marsa-alam/sol-y-mar-abu-dabbab-3/
Možná bych nakonec připlatil.
Ještě se mi líbí http://www.eximtours.cz/zajezdy/egypt-marsa-alam/sentido-oriental-dream-3/ který má také skvělé reference.

Tak pánové, poraďte prosím. Já to musím do konce týdne koupit :(
Ještě technická, jedu až v létě, během července.
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mbiron » 17.12.2012 20:27

Jen takova mala vsuvku na hlavu cestovni kancelare EXIM, s nim uz leda do hrobu. Nejhorsi cestovka co do zajisteni sluzeb. Pokud nekoho bude zajimat proc tak rad poslu referenci pres SZ. :thd:
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Jaroslav Sladky » 19.12.2012 00:09

Berka píše:A jéje :| toho vstupu do moře jen přes molo, jsem si nevšiml, díky za upozornění.
Takže znovu :cry: Co tenhle http://www.eximtours.cz/zajezdy/egypt-marsa-alam/three-corners-sea-beach-resort-3/539771/?tab=1 zatím jsem četl dobré recenze, hlavně na personál a stravu, což je z mého pohledu hodně důležité. Myslím ta strava.

@ J. Sladký - je to ten resort o kterém píšeš? http://www.eximtours.cz/zajezdy/egypt-marsa-alam/sol-y-mar-abu-dabbab-3/
Možná bych nakonec připlatil.
Ještě se mi líbí http://www.eximtours.cz/zajezdy/egypt-marsa-alam/sentido-oriental-dream-3/ který má také skvělé reference.

Tak pánové, poraďte prosím. Já to musím do konce týdne koupit :(
Ještě technická, jedu až v létě, během července.

Ano Berka Sol-y -Maru jsem byl minulý rok.Hotel se rozšiřoval a letos už fungoval celý komlex.Ještě na začátku roku měl 5hvězd,ale už mu jednu hvězdu sundali a právem.Letos jsem byl hned vedle v Hiltonu,který má 5hvězd ,to je jiný kafe ,fakt dobrý luxus.Od moře je to cca.500m a když jsi líný odveze tě tam vláček.Sol-y-Mar je dobrý střed ,ale musíš trochu přihmouřit oči nad hygienou,zastaralý sociálky a i když je to relativně nový hotel je to trochu všechno ošuntělý a proto ta hvězda dolů.Ubytování v pohodě i strava ,jak říkám dobrý střed.Jestli jsi ale náročnější v Hiltnu nepochybýš.Zátoku u které oba hotely stojí jsem ti už popisoval.Abu Dabbab,jinak v překladu Otec Moře patří k nejlepším v Egyptě.Co se týče výletů,kousek je historické město Marsa Alam,nebo směrem k letišti luxusní město vystavěné šejkem a má podobu Paříže -Port Ghalib.Do Luxoru a na podobné památky to také nemáš daleko,ale v době kdy tam pojedeš je tam 40 ve stínu.Jinak Exim tam má suprové delegáty kteří ti ve všem poradí.Znám je osobně a když se odvoláš mím jménem budeš to mít ok.Tuhle oblast má na starosti Karem Ali.Má za manželku češku a u nás studoval,tak zná naši mentalitu a jako člověk je taky super.Já létám jen s Eximem a nemám snimi žádný problém,jen je nepříjemné že ráno musíš čekat cca.4hod. na pokoj.Když se mi zeptáš kam pojedu příští rok na dovolenou,tak opět Egypt hotel GorgoniaJe to asi o20km dál než Abu Dabbab.Je tam trochu jiný podmořský život, tak už se těším až to proákoumám
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Berka » 19.12.2012 21:32

@ mbiron Na trhu asi nenajdu cestovku která je 100% spolehlivá. Vždy je to o jednání a prostě se občas stane že mají lidé na věc různý názor a nedokážou se dohodnout. Osobně mám zkušenost s několika firmami kterým nemůžu přijít na jméno a přitom se najde několik lidí kteří je budou vychvalovat. Prostě někdy to vyjde, někdy ne. Budu doufat že to snad vyjde a nebudu se muset nechávat zastupovat právníky jako v nedávné době kdy jsem řešil jednu reklamaci.

@ J. Sladký díky za tvé postřehy, jen jsi mi trochu zklamal s hodnocením hotelu Sol-Y-Mar. Doufal jsem že to už konečně bude to pravé. Co se týká termínu, tak prázdniny jsou jediný čas kdy můžeme letět. Dovolenou během školního roku by jistě dcera ocenila, ale její angličtinářky už asi tak ne :D
Snad bych nakonec vzal i ten Hilton, ale nikdy jsem nejel do hotelu který má pláž dál jak 50m. Prostě to nepovažuji za praktické a jezdící vláček by to asi nevynahradil.
Berka Muž
KIA Family

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Jaroslav Sladky » 19.12.2012 22:02

Berka,ono s tou vzdáleností hotelu od moře to není tak divoké jak se zdá.Ty komplexi jsou velké a situované tak, že restaurace jsou u příjezdu,takže nejdále od moře.Když jsi ubytován co nejblíž moři ,máš to zase daleko na jídlo a ono to napříč třeba v Sol-Y-Maru je nejméně těch 500m.Já minulý rok byl ubytován nedaleko recepce ve 3patře.Pokoj s balkonem,takže nádherný výhled,ale za den jsem musel zdolat 300shodů a vzdálenost více jak 1,5km a přitom je hotel u moře.Letos se mi zdálo že jsem se pocitově nachodil mín a to jsem nevyužíval vláček.Tohle je ještě poslední postřech a ted už je jen na tobě jak se rozhodneš.Jinak dost obsáhlé recenze jsou na stránkách Orbionu i já odtud někdy čerpám když jedu do neznáma.
Uživatel fóra

Příspěvekod Berka » 19.12.2012 23:24

Já čerpám ze 3 informačních zdrojů. Orbion, Invia a Kia-club :D
Čím víc v tom ležím, tím víc se vracím na začátek. Pokaždé když vidím nějaký hotel tak si říkám jak vše vypadá dobře, ale nemůžu si vybavit proč jsem ho vyškrtnul ze seznamu. Po 10 minutách na to přijdu a pak si nadávám že jsem ztrácel čas.
Hilton a Sol Y Mar vycházejí +- cenově stejně. Výhoda Hiltonu je v kvalitním zázemí a servisu, nevýhodou je vzdálená pláž která je kousek od pláže hotelu Sol Y Mar. Ten má prý hezčí pláž, ale zase zaostává v ostatních věcech. Takže u obou hotelů bych musel něco překousnout.
Tím jak jsem se zaměřil na tyto dva hotely, mi poněkud z hledáčku utekl hotel THREE CORNERS SEA BEACH RESORT. Takže pátrám po informacích dál.
Zlatá dovolená na jihu Itálie... proč já tam vlastně zase nejedu? Aha, chtěl jsem vidět jiný písek...
Berka Muž
KIA Family

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod ladlen » 19.07.2015 00:11

Pred pár rokmi tu bolo dobrým zvykom pochváliť sa, kto cestoval autom zn. KIA po Európe na dovolenku. Ja sa chystám aj v tomto roku a rád napíšem skúsenosti, pridáte sa niektorí?
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Předchozí

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion