chcel by som sa opýtať,mám kiu ceed kombi 1,6 CRDI 66kw/90hp rocnik 2007, najazdené 120xxxkm a už mi začína štrajkovať radenie, zo začiatku jazdny je to ok ale po čase mi začne ísť ťažie zaradiť jednotku,neskôr aj dvojku a trojku a spiatočka ide cez zuby, aj napríklad keď idem naštartovať auto a mám hodenú jednotku,stlačím spojku a naštartujem tak cukne auto dopredu a keď mám spiatočku tak cukne dozadu, spojka zaberá úplne dolu, myslím teda že to bude spojkou.
Neviete mi povedať,či neviete o nejakej chybe od výroby, alebo to už môže byť opotrebovaním?
Písal som do dvoch Kii, z jednej mi odpísali že by to mohlo byť spojkou ale že najskôr by trebalo urobiť diagnostiku, no ale uvažujem nad tým pretože nerád by som vyhodil nejakých 50e za diagnostiku a prídem na to že to je len tá spojka.
Z druhej mi odpísali že mám doviezť auto a výmena spojky aj s prácou výjde na 459e. to sa mi zdá moc, v neautorizovanom servise mi to spravia snáď za polovicu alebo okolo 300e.
Ide mi proste o to, či mám risknúť tú diagnostiku alebo mám dať rovno vymeniť spojku. Pri krátkych jazdách sa radí normálne, horšie je to v kolónach, po cca desiatom zaradení ledva zaradím jednotku a spiatočku len ťažko a so spočítaním všetkých zubov aj tých mojich

Za odpoveď veľmi pekne ďakujem.