Hadice pod autem, čidlo venkovní teploty

"Máte štěstí, že jdu zrovna kolem, říkají o mě, že jsem odborník".

Hadice pod autem, čidlo venkovní teploty

Příspěvekod harry.callahan » 25.03.2015 18:22

Dnes jsem se jen tak po zimě díval pod auto a koukam pod autem kouká kousek hadice, je to tak v pořádku nebo něco upadlo? obrázek (před měsicem jsem měl návštěvu kuny tak nevím jestli je to OK, domnívám se, že je to odtok kondezátu?)), ještě občas mi ukazuje blbosti čidlo venkovní teploty, kde se v novém Ceedu nachází, abych jej zkontroloval.
harry.callahan Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Hadice pod autem, čidlo venkovní teploty

Příspěvekod spd001 » 25.03.2015 18:25

neviem ci tu hadicu mam aj ja az tak extremne vysunutu ale na 99% je to odtok kondenzu a ta kuna ti mozno nacala kable pre teplomer lebo mne ukazuje pomerne presne bez vykyvov ked ho porovnavam s dialnicnymi meracmi
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod harry.callahan » 25.03.2015 20:46

snad ta hadička je takhle v poho
no ráno přijdu do auta a teploměr -1 teplota sedí. Popojedu kousek do práce teplota +- sedí. Auto nechám odstavené přijdu odpoledne venku 15 a teploměr -1, než se teplota srovná třeba i 20 minut jízdy, divné, myslím, že čidlo teploty je vidět spodní mřížkou chladiče taková kostiška dole na chladiči, ale nevím.
harry.callahan Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod ivano » 25.03.2015 22:52

Je to veru divné. Tiež mi ukazovateľ teploty ukazuje zmätky. Ja som sa na uloženie čidla pýtal tiež na fóre, ale v súvislosti so šklbaním motora. Príde mi, že teplota má priamy vplyv na elektronický plyn a otáčky po štarte a ak čidlo nemeria dobre resp. dáva zmätočné info riadiacej jednotke môže to spôsobiť problém.Stalo sa mi už ako píše harry, že teplota sa zmenila aj skoro o 20 stupňov.
ivano Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod spd001 » 27.03.2015 22:40

Treba to reklamovat na to tu zaruku mame :)
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Symber » 11.05.2015 21:01

Taky mi takto čidlo blbne, ráno +2 správně, odpoledne z práce po nastartování i když je +17°C pořád ukazuje +2 (pípne a rozsvítí se i signálka náledí) a teplota vyleze až třeba po 10 minutách takřka skokově na správné číslo. Navíc nevím jestli to je možné, protože to takto neblbne vždy, ale když to špatně ukazuje tak klima i když je v autě vedro najede velmi laxně (navoleno auto 23°C soft). Když to ukazuje dobře, najede klima poměrně ostře tak na minutu a pak se ztlumí. Nevím, jestli to může mít souvislost, že klima si myslí, že venku je zima a proto nemusí příliš klimovat a spíše bere jen vzduch z venku bez většího chlazení. Volal jsem do servisu, řekli že to dají na diagnostiku, ale že to prakticky nemají jak zkontrolovat, tak že čidlo vymění. Že to může být špatně nakalibrované.
Kia Ceed SW II Top 1,6 GDI 2015, Black Pearl
Symber Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod spd001 » 13.05.2015 18:27

vonkajsia teplota ma vpliv na klimatizaciu tusim pod +5C ani nezapne
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Symber » 08.06.2015 15:23

Takže jsem se konečně s tím čidlem dostal do servisu.....čidlo vyměnili a problém zůstává....ráno třeba +7°C, odpoledne z parkoviště venku 27°C a auto pořád ukazuje 7°C....vzpamatuje se to tak za 10 min. Volal jsem do servisu, že problém odstraněn nebyl, škrábou se na hlavě zprava zleva a neví....že se budou dotazovat na centrále. Řešil toto ještě někdo ? A neví někdo čím to může být, když čidlo je vyměněno ? :(
Symber Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Beda » 08.06.2015 20:09

Podobny problem jsem mel na Santa FE, psal jsem o tom na Hyundai klubu

Mne to ukazovalo stale teplotu 20°C no a po hledani na netu, jsem zjistil, ze je to vyrobni vada :? V pojistkove skrini v motorovem prostoru kam je cidlo pripojene je studenak v kontaktech. Je treba odstrihnout nekolik dratu od patic a natvrdo je rovnou spojit, od te doby mam pokoj.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Symber » 06.07.2015 11:05

Symber píše:Taky mi takto čidlo blbne, ráno +2 správně, odpoledne z práce po nastartování i když je +17°C pořád ukazuje +2 (pípne a rozsvítí se i signálka náledí) a teplota vyleze až třeba po 10 minutách takřka skokově na správné číslo. Navíc nevím jestli to je možné, protože to takto neblbne vždy, ale když to špatně ukazuje tak klima i když je v autě vedro najede velmi laxně (navoleno auto 23°C soft). Když to ukazuje dobře, najede klima poměrně ostře tak na minutu a pak se ztlumí. Nevím, jestli to může mít souvislost, že klima si myslí, že venku je zima a proto nemusí příliš klimovat a spíše bere jen vzduch z venku bez většího chlazení. Volal jsem do servisu, řekli že to dají na diagnostiku, ale že to prakticky nemají jak zkontrolovat, tak že čidlo vymění. Že to může být špatně nakalibrované.

Symber píše:Takže jsem se konečně s tím čidlem dostal do servisu.....čidlo vyměnili a problém zůstává....ráno třeba +7°C, odpoledne z parkoviště venku 27°C a auto pořád ukazuje 7°C....vzpamatuje se to tak za 10 min. Volal jsem do servisu, že problém odstraněn nebyl, škrábou se na hlavě zprava zleva a neví....že se budou dotazovat na centrále. Řešil toto ještě někdo ? A neví někdo čím to může být, když čidlo je vyměněno ? :(

Takže v servisu vyměnili celou skříň palubního počítače (teda tu krabici s displayem zapnutí pásů a teploty - asi to není palubní počítač, ale nevím jak to nazvat). Vytáhli to z auta, které měli k prodeji na saloně - stejný typ, motorizace i výbava. A světe div se.....problém zůstává. Vzdali to a dotazovali se nějakého hlavního technika KIA v Praze. Ten jim sdělil, že to není vada, ale vlastnost (nechápu proč) a že to je u všech vozů, že on to má taky tak. Taky, že jestli se zákazník dožaduje, zašlou nějakou technickou dokumentaci. Nedožadoval jsem se, stejně bych tomu nerozuměl, ale nechápu, proč to nemůže ukazovat rovnou měřenou teplotu ihned po nastartování, ale až po cca 10 minutách. Ukazovali mi zobrazení dat z diagnostiky a čidlo venkovní teploty ukazuje správně, až palubní počítač ukazuje nesmysl. Taky jsem ještě vypozoroval, že kdy se ta teplota začne zvedat (jak jsem psal asi 1°C co 2 - 3 sec a zastavím, teplota se zastaví taky a nedoleze na správnou venkovní, až když se zase rozjedu. Taky když nastartuju, kousek ujedu a zastavím (teplota se ještě nezvedla), můžu stát třeba 1/2 hod. a teplota se nehne. Řekl bych, že to je nějaká softwarová chyba, se kterou si neví rady nebo to ani neřeší. Fakt nevím a asi to vzdávám. Jo a na klimu to vliv nemá, byl to jen dojem - ta funguje dobře. :|
Dělá to někomu taky tak ? - Ceed 2014 -15 SW Top 1,6 GDI
Symber Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod spd001 » 07.07.2015 17:10

vobecnie, mne to ukazuje pomerne presne +/- 0,5C oproti meracom na dialnici auto je vyrobene a kupene 04/2014
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod mv12 » 13.07.2015 09:33

Já taky nikdy nezpozoroval, že by to teplotu ukazovalo špatně nebo se zpožděním. Myslím, že to ukazuje hned dle skutečnosti.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Žuky » 13.07.2015 10:57

mv12 píše:Já taky nikdy nezpozoroval, že by to teplotu ukazovalo špatně nebo se zpožděním. Myslím, že to ukazuje hned dle skutečnosti.

Napodobne aj u mna.
Kia Cee´d SW II 1.4 CVVT Amber
Žuky Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2014)
50000 km @ 7.5 l/100km

Zpět na Technický koutek