Kia Ceed SW vs. VW Golf Variant

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Kia Ceed SW vs. VW Golf Variant

Příspěvekod Šmoulič » 02.07.2015 00:12

crui5er píše:Abych byl přesnější, tak madlo na straně řidiče je celkem OK, ale u spolujezdce je to tragédie... zvuky jak při mačkání PET lahve. Kaplička se projevuje hlavně po delším stání na sluníčku. Roletce v kufru se zase nelíbí mrazivé počasí, kdy to v ní po přejezdu nerovností vždy ostře lupne. Dále doplním sluneční clonu na straně spolujezdce. Většinou stačí rozhýbat a dá na nějaký čas pokoj. Nějaký zvuky se mi ozývají i od kaslíku, ale zdroj jsem zatím neidentifikoval. Na většinu ale pomáhá rádio :)

Tak se ti musím omluvit "crui5er"... :D Dneska jsem šel pro něco do auta a nenapadlo mě nic lepšího než začít zkoumat ty madla dveří a to jsem neměl dělat... :lol: Opravdu vržou... :thd: Ale mně teda ne za jízdy, ale jen když jsem je tak různě mačkal apod. Takže při nastupování a zavírání dveří jsem to snad ani nezaregistroval a za jízdy když tam mám někde opřenou ruku jsem taky nic nepozoroval. Tudíž to vůbec neřeším a neberu to jako problém. :)
KIA Ceed SW II 2014, 1.6 GDI FIFA
Šmoulič Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2014)
24500 km @ 6.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod HarvyM » 02.07.2015 06:30

dong píše:
HarvyM píše:Ještě jsem reklamoval chromované kryty mlhových světel, které se mi po první zimě zničily. Na tom chromu se udělaly jakoby bublinky.

Vyměnili ti je? Tohle mám totiž taky a když jsem jim to ukazoval, tak se kroutili, ze na to neni zadny servisni predpis, ci co.
Asi to budu muset zkusit znovu.

Ano v Autobranka Mělník, sice to trvalo asi 3 hodiny (musí se sundat celý přední nárazník) ale absolutně bez problémů vyměnili a nárazník krásně napasaovali zpět.

K těm madlům u předních dvěří: Mě také vržou jen při otevírání a zavírání to jsem neuvedl. Za jízdy nevržou. Takže jen když se jich dotýká někdo rukou.
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

12. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod zaplosak » 02.07.2015 10:02

Šmoulič píše:
crui5er píše:Abych byl přesnější, tak madlo na straně řidiče je celkem OK, ale u spolujezdce je to tragédie... zvuky jak při mačkání PET lahve. Kaplička se projevuje hlavně po delším stání na sluníčku. Roletce v kufru se zase nelíbí mrazivé počasí, kdy to v ní po přejezdu nerovností vždy ostře lupne. Dále doplním sluneční clonu na straně spolujezdce. Většinou stačí rozhýbat a dá na nějaký čas pokoj. Nějaký zvuky se mi ozývají i od kaslíku, ale zdroj jsem zatím neidentifikoval. Na většinu ale pomáhá rádio :)

Tak se ti musím omluvit "crui5er"... :D Dneska jsem šel pro něco do auta a nenapadlo mě nic lepšího než začít zkoumat ty madla dveří a to jsem neměl dělat... :lol: Opravdu vržou... :thd: Ale mně teda ne za jízdy, ale jen když jsem je tak různě mačkal apod. Takže při nastupování a zavírání dveří jsem to snad ani nezaregistroval a za jízdy když tam mám někde opřenou ruku jsem taky nic nepozoroval. Tudíž to vůbec neřeším a neberu to jako problém. :)

Vidíš - a od teď ti budou vrzat taky..... :)
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod crui5er » 02.07.2015 17:33

@Šmoulič: Někdy je lepší nevědět :) Za jízdy to taky nepozoruji, takže mě to až tak netrápí. Myslím, že kdybych to reklamoval, tak si s tím v servisu nějak poradí. Na ruských fórech to většinou vylepují textilní páskou, takže bych to šlo vylepšit i v domácích podmínkách :)
crui5er Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Šmoulič » 02.07.2015 18:19

Jasně, ale jak říkáš, za jízdy to nic nedělá, takže mě to taky netrápí a neřeším. :)
KIA Ceed SW II 2014, 1.6 GDI FIFA
Šmoulič Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2014)
24500 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod mv12 » 03.07.2015 15:17

Moje finální rozhodování při loňské koupi auta bylo taky mezi Ceedem a Golfem, poté, co jsem z cenových a praktických důvodů a dlouhých dodacích termínů vyřadil Mazdu 3. Jen to bylo mezi krátkými verzemi. U mě vyhrál Ceed a to jsem dokázal rozdíl v ceně stáhnout díky dvěma akcím a vyjednaným slevám jen asi na 40 tis. slabší 1.4 TSI vs. 1.6 GDI (byl ale zásadní rozdíl ve výbavě - u Golfa myslím Comfortline, Ceed FIFA, oba ale měli mé min. požadavky). Dodnes nevím, jestli jsem se rozhodl dobře, ale se Ceedem nemám problém a jsem až na pár drobností celkem spokojený.
Co se týká vrzání, při úchopu madla dveří to opravdu u Ceeda vrže, ale nijak mi to nevadí. Za jízdy mi zatím nevrže nic. Golf měl tvrdší podvozek a komfort jízdy na stejné děravé cestě byl jasně lepší u Ceeda. A to u obou verzí zadní nápravy Golfa. Byl to u mě jeden z plusů pro Ceeda. Obě auta ale mají svá pro a proti.
Ceed se dá na víkend celkem snadno půjčit, tak bych si obě auta projel. U golfa to asi bude problém, aspoň já nesehnal nikde golfa k zapůjčení, vše byly jen jízdy s prodejci na vedlejší sedačce.
Osobně bych při tak velkém cenovém rozdílu do Golfa nešel ani náhodou. Při menším, bych i dnes váhal.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod PavelS » 13.07.2015 11:59

Ahoj, jen pro zajímavost...zobrazují se na displeji Supervision zařazené stupně u automatu (1,2,3,4,5,6,7)?
Vždy jsem na obrázcích viděl jen zobrazení PRND...

Počítám, že ani u současného FL nebude přenos info z navi na displej mezi budíky...nebo ano?
Kia Cee`d SW Top Spin 1,6 CVVT (prodáno)
PavelS Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
30000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod maxipes6 » 13.07.2015 13:12

1. Nikde som to nevidel na fotkách ale osobne som s automatom nejazdil, takže 100% odpoveď dajú tí, čo ho majú.
2. Podľa tejto fotky http://auto.pravda.sk/fotogaleria/60395-kia-ceed-je-po-modernizacii/#15 a informácií, že 2015 Facelift bude mať navi totožnú s novým Sorentom, tak bude konečne prenos Audio/Navi informácií do Supervision (toto jediné mi u tejto generácie chýba, a to dosť).
Kia Cee'd II 1.6 GDI TX (Výbava popísaná v GARÁŽI)
maxipes6 Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd II (2012)
111111 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod snike » 13.07.2015 17:28

U Sportage se zarazene rychlosti 1,2,3,4,5 a 6 zobrazuji jen v manualnim rezimu. Jinak jen PRND. A tady to bude dle mne stejne ;) Program Torque na mobilu to ale umi i v rezimu D :)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod knecht » 14.07.2015 10:09

Madla dveří vržou, ale ne za jízdy, jenom když je různě pomačkám. Za jízdy po kostkách se lehce ozývá něco v na pravé straně a někdy něco lupe v palubovce taky na pravo. Motor 1.6 GDI je srovnatelný se staršími 1.4 TSI, jak výkonem tak spotřebou, TSI je ale kvůli přeskakování rozvodových řemenů rozhodně rizikovější. TSI zase kvůli turbu ale zabírá z nižších otáček, takže na běžnou jízdu je pohodlnější. Nové TSI 2013+ mají tak o 0.5L menší spotřebu při klidné jízdě a rozvodový řemen, který by měl vyřešit totálky motorů TSI. Já osobně bych 160KKč za Golfa nepřiplácel, bezchybný taky nebude a do záručních oprav se VW nebude chtít úplně stejně. Možná jestli s tím plánuješ najet 200+KKm hlavně po dálnici, tak bys na tom rozdílu ve spotřebě mohl něco ušetřit, ale rozdíl v pořizovací ceně se ti asi nikdy nevrátí. Pokud teda nebereš jako přidanou hodnotu že vlastníš "lidové" auto od VW. Možná ještě při prodeji dostaneš víc, ale koupit o 160 dráž abych dostal při prodeji o 80 víc mi nedává moc smysl...
knecht Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2012)
60000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod LiborJ » 14.07.2015 13:59

Já jsem před dvěmi lety řešil podobný problém. Ceed nebo Golf. Rozhodl jsem se pro Ceeda SW, protože Golf 7 ještě nebyl v kombíku a za srovnatelné peníze měl jen 1,2 TSI. Rozhodl jsem se špatně! Ceed je sice moc pěkné auto, prostorné, pohodlné, s motorem 1,6 GDI jsem spokojen, 7 let záruky a servisu zdarma je fajn, ale ta spousta nedotažených detailů mě štve. A podle tohoto fora asi nejsem sám. Jestli můžu krátký seznam problémů. Začnu otevřením dveří. V zimě v pohodě, v létě (+20*C) kliky, zvláště u řidiče jdou ztuha. Jednou si moje žena ceeda půjčila a volala že se jí auto neodemklo. Bylo odemčené, jen málo za kliku zabrala. Servis - seřízeno, promazáno, v pořádku Jízda: motor bez problémů, jen po příjezdu z Chorvatska podivný bublavý zvuk z pod auta. Nyní opět bez bublání, takže neřešeno. Řazení má přesné dráhy, jen občas trochu drhne. Z 1 na 2 skoro vždy, pokud netočím jedničku přes 3 000 ot/min. Řízení začne být přesné nad 120 km/h. Do stovky dost bída, kolem střední polohy nepřesné, je problém jet rovně. A to jsem v zimě řešil tuhnutí řízení, kdy se jako by vypnul posilovač. Servis - diagnostika OK, závada se neprojevila. Brzdy další katastrofa. Na první pocit brzdí dobře, při ostřejší jízdě je pedál takový měkký, nic moc jistota a když se na silnici objeví příčné nerovnosti (D1) tak lépe nebrzdit. ABS při prvním kopanci do přední nápravy brzdy povolí a už nezabrzdí. Servis - přehrání softwaru a nikdo kromě mě si ještě nestěžoval. To že světla málo svítí, klimatizace nad 100 km/h fouká jako zběsilá a někomu vržou madla dveří jsou už drobnosti. Před Ceedem jsem měl Ford Focus, Nissan Almera a moje žena má Toyotu Yaris. Žádné prémiovky, ale výše popsané problémy jsem u žádného z aut nemusel řešit... Já osobně bych zvolil toho Golfa, raději v horší výbavě, ale po těch letech vývoje asi bez vážných nedostatků.
Kia Cee´d SW 1,6 GDI, Exclusive 2013
LiborJ Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
35000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod mv12 » 14.07.2015 16:09

Nevím, ale ty zmiňované zásadní vady asi nebudou obecné a spíš to bude vada daného kusu... Já s klikami u dveří nemám žádný problém (a slyším to i poprvé, že si někdo stěžuje), s motorem jsem zatím neměl vůbec žádný problém, brzdy taky bez problému.
S přesností řízení taky nemám problém (a určitě se nepotýkám s tím, že bych nemohl jet rovně :tongue: ). Řízení má ale téměř nulovou odezvu, což jsem už při výběru auta vnímal jako nevýhodu Ceeda, která mi vadila. Ale řekl bych, že zrovna tohle většina lidí nepozná a nebo neřeší.
Souhlasím s tím, že má Ceed problémy při rychlejší jízdě na nerovnostech, kdy "odskakuje" a ztrácí jistotu. Myslím, že to bude chybou naladění podvozku a tlumičů. S tím pak možná souvisí i problémy s bržděním a reakcí ABS na nerovnostech. Já se s tím naštěstí zatím nesetkal, ale dost často se tu ABS problém zmiňuje. Někomu přehrání SW pomohlo někomu ne.
Ceed není 100%, ale to asi žádné auto. Kdybych měl za sebe zmínit 4 největší mínusy Ceeda, tak by to bylo v pořadí: špatné odhlučnění kabiny (hluk od kol), pípání při nevytaženém klíčku ze zapalování při otevření dveří řidiče, nejistota auta při rychlém přejezdu nerovností a nakonec skoro nulová zpětná vazba od řízení. Pak už jsou to jen drobnosti, jako na můj vkus dost velká tvrdost sedaček, grafika obyčejného PP, 1,5 roku staré mapy v aktualizacích navigace, automatika rozsvěcování světel by mohla zapínat dříve, brzdové kotouče by nemusely tak rychle reznout, trochu pochybnosti mám o odolnosti laku, ale to asi bude v dnešní době vodou ředitelných laků obecný problém.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod PavelS » 14.07.2015 17:24

Měl jsem možnost si pořádně projet Ceeda SW 1.6GDI. Popravdě řečeno, očekával jsem od nové generace více, oproti mojí 2011.
Moje dojmy:
- motor - mám 1.6CVVT 92kW, takže téměř porovnatelné. Kde je těch 99kW, nevím - i když jsem využíval otáčky, tak nic moc - takový vlažný projev.
- jezdím v Podkrkonoší, takže hodně kopečků, zatáček, naložené auto s dětmi - zde boduje TSI
- motor neztracuji, jedná se o celkově příjemný agregát, ale víc mě vyhovuje TSIčko, kde je slušný točivý moment již někde ve 2.000 otáčkách
Jezdit sám, tak rozhodně zvolím GDI
- okolo 2.500ot/min vibrace z motoru (u mého ceedu zase v těchto otáčkách nepříjemně duní motor)
- brzdy - nepřesvědčily
- řízení - proti Golfu gumové, nepřesné...
- hluk od kol stále velký, pro mě velmi nepříjemný tón. Po delší jízdě vážně špatné...
- tlumení - znatelně lepší než předchozí cedník. Oproti Golfu výrazně měkčí, na velkých nerovnostech lepší tlumení, ale na úkor jistoty. V zatáčkách výrazně méně jisté, hodně mi to vadilo...(a to jezdím klidně)
- celkové odhlučnění proti Golfu výrazně horší. Tady asi hodně rozhoduje frekvence hluku, pro mě každopádně nepříjemné.
- pazvuky - pouze od madla dveří. S tím se dá v pohodě žít. Vrzání zadních dveří a roletky na nerovnostech - to mě štve.
- posaz za volantem - není to špatné (opět lepší než předchozí). Sedadla dobrá, ale na VW ergoActive nemá. Zde u mě VW boduje. Posaz je pro mě jedno z důležitých kritérií. U ceedu mě chybí nastavení sklonu sedáku. Dá se řešit el. sedačkou, ale pouze včetně kožených sedadel - to fakt ani náhodou...
Pozice rukou vůči volantu - nebyl jsem schopen najít optimální nastavení pro mě... Příjemný tvar a velikost volantu, tlačítka na volantu dobře uspořádaná a přehledná
- loketní opěrka nic moc
- ovládání - super, přehledné, logické, nijak jsem netápal.
- perfektní výhled do předoboku - výrazně lepší než předchozí
- rozměrná zrcátka - dobrý výhled vzad
- hodně hluboká palubka - to se mi moc nelíbí...ale na funkci to nemá vliv :-) Ale zase hezké ztvárnění, působí velice kvalitním dojmem.
- bez pazvuků z palubky (nové auto)
- zaříznutá střecha - tohle mě hodně vadí u stávajícího ceedu, kdy je problém nahodit kola na střechu tak, aby to neomezovalo otevření kufru. Naopak super přístup do kufru. Objem kufru normální. U Golfu po vyndání mezipodlahy výrazně větší objem - pro mě se dvěma dětmi výhoda :-) Rovnou podlahu po sklopení opěradel nepotřebuji (v životě jsem využil jen jednou při převozu dětské postele), páč mám vzadu furt dětské sedačky. U Golfu je super prostup opěradly do kufru.
- nastupování vpředu mírně pohodlnější než u Golfu, vzadu bez rozdílu
- při zatížení hodně sedá na zadek - pro mě špatně
- navigace nemá české hlasové ovládání - možná blbost, ale ve firemní O3 často využívám.
- při rychlejší jízdě nestíhá podvozek na nerovnostech
- xenony v porovnání s Golfem výrazně méně účinné (ale zase za výrazně nižší cenu) - u VW je super Dynamic Light assist
- stále není možnost vyhřívaného čelního skla - pro mě dost zásadní
- odhlučnění podběhů mizerné, dopadající kapky deště na okna a dveře jsou hodně slyšet
- není možnost adaptivního tempomatu - po zkušenostech z firemního auta ho rozhodně chci (s automatem to bude ještě pohodlnější)
- kvalitu plastů neřeším, je to +/- stejné
- Ceed SW je pro mě jedno z designově nejkrásnějších aut, v Exclusive hezké barvy interiéru. V základní červené mu to fakt sekne.

Ač tolik výtek, celkově se podle mě jedná o vyvážené auto, velmi hezké, příjemné pro běžnou jízdu, za dobrou cenu
Být lépe odhlučněno, s přesnějším řízením, lepšími sedačkami, vyhřívaným čelním sklem, tak beru Ceeda...
Je možné, že po FL se něco zlepší, ale moc tomu nevěřím... Nyní mám dobrou nabídku na Golfa, takže jsem toho využil.

Vzhledem ke kvalitě mého ceedu, jsem se rozhodl zkusit Golfa. Uvidíme, třeba se někdy ke Kia vrátím...
Jinak u mého auta opět boule na palubce - již 3x měněno, naposledy v listopadu, takže budu řešit další reklamaci (co rok, to jedna palubka)..., dále šílené pazvuky z motoru, že se lidi otáčejí, když kolem jedu...až se jeden stydí...servis nic neslyší..., pazvuky z B sloupku (skřípání i na pěkné cestě, krásně přímo do ucha - fakt super), drnčení od stropního panelu, a praskání a drnčení palubky už ani neřeším... Rádio chytne relativně slušně jen jednu lokální stanici, jinak nic. Aut. klima nedokáže udržet teplotu. Jinak mi přijde 2011 výrazně prostornější než Ceed II...
Naposledy upravil PavelS dne 15.07.2015 06:46, celkově upraveno 1
Kia Cee`d SW Top Spin 1,6 CVVT (prodáno)
PavelS Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
30000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod crui5er » 14.07.2015 19:22

mv12 píše:Já s klikami u dveří nemám žádný problém (a slyším to i poprvé, že si někdo stěžuje)

Mám úplně stejný problém. Přední kliky jsou v celku OK, ale u zadních si dost lidí při nastupování myslí, že jsou dveře zamčené. Přesně jak to popisuje LiborJ. Na druhou stranu jsem se byl podívat na lounském autosalonu a zkoušel kliky u několika vystavených Ceedů. Vše chodilo perfektně bez sebemenšího odporu. Takže jsem si seřízení klik poznamenal jako jeden z bodů pro následující garančku.
crui5er Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod LiborJ » 15.07.2015 09:05

Fungování klik je alespoň u mého auta závislé na venkovní teplotě. Když mrzne, dají se dveře otevřít malíčkem. Když auto stojí na slunci má slabší jedinec problém dveře - hlavně přední otevřít. Naopak posilovač řízení funguje v létě standartně. Ale v zimě, asi postupným prohříváním interiéru tak po asi 50 km se začne řízení kousat kolem střední polohy. Po dalších cca 100 km jízdy se vše prohřeje a posilovač opět funguje. Vše závisí na teplotě okolí. Pak je problém něco reklamovat. Auto měli v servise 4 dny, závada se neprojevila. V použitých materiálech vidím nejvěší problém kie. Dlouhodobé testování prototypů stojí veké peníze, tak se to asi trochu ošidí, auta jsou ve výsledku levnější, ale občas se pak soudruhům z NDR vloudí nějaká ta chybička :)
Kia Cee´d SW 1,6 GDI, Exclusive 2013
LiborJ Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
35000 km @ 7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW