rozhoduji se o výměně mého Ceedu (2011), za nový vůz.
Vzhledem k nespokojenosti se stávajícím jsem začal uvažovat o konkurenci - Golf 7 Variant Highline 1,4TSI DSG. U současného auta mě trápí různé pazvuky v interiéru, divné zvuky z motoru, tvrdý podvozek (rány při přejíždění nerovností), boule na palubce (každý rok výměna palubky...) a i posaz za volantem je pro mě poměrně nepohodlný.
Zkusil jsem Golfa, a naprostá spokojenost - ale za více peněz...

Ale pokud je Ceed II již vychytaný, jsem ochotný mu dát šanci.
Jak to vidíte vy? Jaké máte zkušenosti s kvalitou současného Ceedu?
Objednával bych 1,6GDI s DCT, Exclusive, s výbavou: paket Winter, xenony, Smart key, paket Tech, paket Convinience, možná paket Luxury (ale tady mi asi nebudou vyhovovat kožená sedadla...)
V Ceedu II jsem krátce, ale opravdu krátce seděl, a sedadla mi přišla proti předchozímu pohodlná...
V tuto chvíli není podstatný výkon motoru, takže prosím neporovnávat výkony a charakteristiku TSI a GDI. Spíš mě jde o komfort řazení automatu, spolehlivost (dle zkušeností, ne teoretická), vnitřní prostor (z tohoto důvodu jsem zavrhl aktuálního Focuse).
Z praxe vím, že když s TSI člověk nejezdí jako prase, nenakládá mu hned po startu, tak je naprosto v pohodě. Většina problémů je u lidí, kteří si myslí, že 1,4 je "závodní" motor.
S GDI nemám zkušenost. To samé s DCT. Co vy na to?
Díky moc za pomoc

P.