Problém je v tom, že KIA (a není sama), má cenovou politiku postavenou na stupních výbavy s velmi omezenou možností konfigurace. Možnosti příplatkové výbavy jsou miņimální a spíš po balíčcích. Tak to prostě je a asi se to nezmění. Umožňuje jim to snižovat výrobní náklady

a navíc si lidi asi často koupí i to, co ve výbavě nepotřebují, protože kvůli jedné věci jdou do vyšší výbavy než by museli...
Mě se spíš nelíbí, že bohužel i ty minimální možnosti konfigurace omezili skoro na nulu

Jestli to bude lidem vadit, tak to budou muset změnit, jestli ne, tak smůla...
Ale co se týká stupňů výbavy, tak věř tomu, že to nedělají od stolu a mají dost přesné podklady, o co je či není zájem a jaké jsou většinové požadavky. Navíc se s tím musí vejít do nějaké dané cenové relace a brát ohled na situaci na místním trhu a konkurenci. Proto si výbavu určují pro každou zemi jinak... Když vezmeš, kolik možností v té výbavě máš a že jsou jen 4 stupně, tak se prostě jen málokomu trefí přesně do jeho představy... To, že ty máš jiné požadavky ještě neznamená, že takové má i většina zákazníků. Ano, můžou se plést a nikdy to nestanoví úplně ideálně, ale určitě se většinovému vkusu blíží víc než názory jednotlivců tady z fóra... Já bych to pro sebe taky poskládal úplně jinak... Musel bych min. do Gold, protože bych chtěl automatickou klimu, ale např. by mi tam vadilo vyhřívání sedadel a další věci...