videokamera do auta

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: videokamera do auta

Příspěvekod spd001 » 28.03.2015 22:40

Celkom dobre vyriesene ale taketo nieco by som prijal jedine ze to bude prepojene s navi v aute :D .Neviem ale ja by som nechcel kameru bez moznosti okamzitej prehliadky(neratam prehadzovanie karty do mobilu) a u mna GPS jednoznacne v kamere musi byt.Ak by si kupoval autokameru do 150€ co by si vybral??lebo svagrinka latku zdvihla na 150€ a teraz neviem ci mam kupit este jednu TrueCam-A7 alebo MIO-568 ci Cel-Tec E08 ci nieco ine :? Podmienka je stale to GPS a dobre nocne zabery aspom ako A7
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mv12 » 29.03.2015 09:07

Pokud si spokojen s A7 a i jí by se líbila, tak proč spekulovat a zkoušet něco jiného? V tomto případě bych hledal jedině, pokud by jí na A7 něco nevyhovovalo...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Rastiksvk » 29.03.2015 10:05

spd001 píše:Celkom dobre vyriesene ale taketo nieco by som prijal jedine ze to bude prepojene s navi v aute :D .Neviem ale ja by som nechcel kameru bez moznosti okamzitej prehliadky(neratam prehadzovanie karty do mobilu) a u mna GPS jednoznacne v kamere musi byt.Ak by si kupoval autokameru do 150€ co by si vybral??lebo svagrinka latku zdvihla na 150€ a teraz neviem ci mam kupit este jednu TrueCam-A7 alebo MIO-568 ci Cel-Tec E08 ci nieco ine :? Podmienka je stale to GPS a dobre nocne zabery aspom ako A7

MIO ok ale preco priplacat za nezmysel ( dotykovy display) cca 40 eur... MIO 538 je to iste ako 568 akurat 568 dotykac ktory nie vzdy reaguje , hlvane v zimnom obdobi :) Tiez som chcel 568 ale cital som recenzie a vyslo to nakoniec na 538 a ja som snou strasne spokojny ;) A ak stiahnes so stranky mio sof do pc pekne sa vies hrat z videom ;) akurat nieje pribaleny kabel USB/micro USB ale to je zalezitost centov
KIA CEE'D 1,6 GDi SLOVAKIA X.EDITION -Dark gun metal
Rastiksvk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
78000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod spd001 » 29.03.2015 12:40

Priznam sa tie MIO som az tak moc nestudoval a pokial je tam jedina zmena dotykovy displej tak su to ozaj iba vyhodene peniaze.S A7 som spokojny a hlavne uz nezamrza od aktualizacie firmware co bolo kratko po kupe cize za tu dobu co ju mam ide bez problemov, myslim ze jej nemam co vytknut jedine tu velkost ale kym sa zmesti za spatak tak je to akceptovatelne a trosku to pouzitie max 32GB karty v dnesnej dobe by mohla brat aj 64GB.Mam len jeden vacsi problem ktory sa tiez da ovplivnit: Prvy start studeneho motora trva asi o ca 1sec. dlhsie(myslim ze je to akesi opatrenie kvoli preskoceniu rozvodov prave kvoli tomu ze olej je steceny z kanalikov a jedna otacka navyse zabrani naskoceniu motora pred tym ako sa nasponuje retaz) ako ked je motor zohriaty a prave tato ca 1 sec. ma na svedomi ze kamera po otoceni klucika sice nabehne ale po starte hned aj vypne a nasledne uz nenabehne.U ceeda totiz pri starte vypne stavu do zasuvky 12V a ak tento vypadok trva dlhsie ako 1sec. tak kamera sa vypne ale opatovne sa nezapne ani napriek tomu ze ta stava 12V znova nabehne.Da sa to oklamat tak ze nepockam kym pozhasinaju kontrolky ale hned nakopnem a kamera je este vo faze nabehu cize tento vypadok nepostrehne.Pocas dna to uz neurobi a myslim ze aj tento problem osetri dalsia pripadna aktualizacia firmware alebo napojim zasuvku 12V na stalo a zacnem vyuzivat naplno aj Motiondetect ci Parkingmode
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Rastiksvk » 29.03.2015 13:03

Tak postuduj .. co som dal odkaz na forum tam presne pisu o 568 a aj v diskuziach ze su to vyhodene peniaze kedze display reaguje ako prve dotykove telefony cize nic moc :lol: co sa tyka karty ja mam 32GB a uplne postacuje ... mam nastavene 3 minutove videa co uplne staci a nahra mi to v pohode cely den v praci kedze ju vyuzivam tam, a ak bude casu prehodim si ju do KII ... inak ta MIO ma otrasovy senzor.. dost citlivy musel som znizit citlivost inak vacsia diera a nahravala nudzovy rezim co znamena ze ti hadze nudzovy rezim do zvlast priecinku ktory sa nikdy nemaze a zostava v pameti.. klasika jazda sa po zaplneni premaza ;) a ano MIO je troska vacsia kamerka ale dost velky display co mi uz aj pomohlo ked ma zastavili "mudry" policajti a hadali sa so mnou a ked som im hned pustil zaznama sklopilj uska utrepli pysky a pekne krasne odisli :lol: cize urcite vsetko ma svoje + aj - ... inak cital som aj diskuzie o cinskych kamerach a tam opisujj ako su nekvalitne plasty ze po 2 rokoch im odisla kamera kedze plast nevydrzal v letnych mesiacoch silne slnecne ziarenie :lol: preto som volil MIO predsa vyrobca ktory uz ma svoje renome v navigaciach ;)
Rastiksvk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
78000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod zdenek.r » 30.03.2015 08:25

diskuzie o cinskych kamerach a tam opisujj ako su nekvalitne plasty ze po 2 rokoch im odisla kamera kedze plast nevydrzal v letnych mesiacoch silne slnecne ziarenie :lol: preto som volil MIO predsa vyrobca ktory uz ma svoje renome v navigaciach ;)
no, vono jestli čína nebo tai wan mi připadá skoro nastejno. :D
zdenek.r Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
12000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod Rastiksvk » 30.03.2015 15:34

Tak jasne dnes sa 3/4 veci vyraba u sikmookych ... ale ako sa hovori : " cez den vyrabaju kvalitu a po nociach odpad " :lol:
MIO je proste znacka ktora ma svoje meno , a aj kvalitu ;) ale to je kazdeho oosbny nazor.. predsa ak kupis v cine Fake MIO nebude to ta ista kvalita ako "origo" MIO nie ??? Ak je cena nizsia tym samozrejme lacnejsie suciastky a komponenty to je jasne ;)
Rastiksvk Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
78000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod spd001 » 30.03.2015 17:48

Aj china vyraba kvalitne vyrobky len ich treba zaplatit.Mam kopu el. zariadeni ktore su vyrobene v Chine a funguju uplne bez problemov no nepatria medzi tie najlacnejsie na trhu ;)
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Rastiksvk » 30.03.2015 19:05

jj ved otom presne pisem ;) ze su "lacne a drahe" cize shit a good ;)
Rastiksvk Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
78000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod spd001 » 31.03.2015 19:28

Dnes som skusal tu A7-ku napojit priamo na baterku, spravil som si provizornu zasuvku na skusku.Bohuzial ale aktualny firmware v A7 nevie rozoznat 12V od 14V cize darmo je kamera pod stalou stavou aj tak po nastartovani nenabehne-nevie to rozoznat a je otazne ci to dalsi firmware vyriesi.Jedina nevyhoda u ceeda je ze tych 12V v zasuvke vypne pri startovani ak by to nerobil bolo by vsetko v poriadku.Stacilo by napojit zasuvku tak aby do nej islo +12V az po nastartovani a nie hned po otoceni kluca do polohy ON alebo po otoceni kluca do polohy ON ale s tym ze by nevyplo pri starte tu stavu.No nasiel som este jedno riesenie A7 ma v nastaveniach moznost odlozeneho startu o 10,20,30sec. a ak tu funkciu zapnem tak pri starte kamera nezhasne ani napriek tomu ze +12V do zasuvky pri starte prerusi ale aj to ma hacik lebo kamera bez stavy si po vybiti internej baterky nezapamata zrejme nic a neviem ako dlho vydrzi baterka ked sa kamera nepouziva.Mna to netrapi viem to obist ale nerad by som aby kamera haprovala bratovi a zatial neviem ci ma stavu v zasuvke stale alebo az po nastartovani a ci ju vypina pocas startovania :? Zaujimave ze Nemo55 tento problem nema s jeho A7
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Rastiksvk » 31.03.2015 19:41

kamos to napajal na to stropne svetielko ;) a id emu to .... no on je odvazny ked auto v zaruke a saha na elktroniku :lol:
Rastiksvk Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
78000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod spd001 » 31.03.2015 19:57

Aj nad tym som rozmyslal len ceed aj tam tusim odpaja elektrinu pri startovani.jedine co svieti pri starte su denne LED.Ak by som ta poprosil nemohol by si tu tvoju kameru MIO otestovat v ceede ci ma obdobne problemi prave kvoli odpajaniu stavy pocas startu.Bol by som ti vdacny lebo do piatku musim kameru aspom objednat a v sobotu bude jedina volba alza BA.Este zistujem ako to ma vyriesene bratova Zafira ci ide stava stale alebo az po starte len je to komplikovane kedze zije mimo :SK: :?
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Rastiksvk » 31.03.2015 20:19

a co chces otestovat nechapem ?? Pouzivaj ju aj v mojom Ceede ked idem mimo KE ju prehadzujem
Rastiksvk Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
78000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod spd001 » 31.03.2015 21:26

No tom som chcel pocut a ked nastartujes tak sama pekne nabehne ci si ju musis manualne zapnut??A ked nabehne sama nestane sa ti ze sa hned aj vypne prave kvoli tomu ze ceed odpoji stavu pocas startu do zasuvky??
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod crui5er » 31.03.2015 21:34

@spd001: napájení se u stropního světla při startu nevypíná. Můžeš si to jednoduše ověřit, že přepneš stropní světlo z automatiky na zapnuto a nastartuješ. Mám takto napájenou kameru.
crui5er Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion