Asi tak 14 dní zpátky jsem měnil vypálenou žárovku H7 v potkávacích světlech. Měl jsem montovány Osram Cool Blue a jedna vydržela necelé 2 roky. No vzhledem k tomu, že většinou jezdím přes den na denní svícení, tak to není žádný zázrak, ale investovat 400Kč jednou za 2 roky je ještě OK. Hold zkrácená životnost na úkor svítivosti.
Dnes jsem si ale všiml, že mi nesvítí ani jeden přísvit do zatáček. Při pohledu přes parabolu byly obě žárovky vypálené. To už mi tak normální nepřijde, protože jsem tam měl původní Long Life H7 žárovky a vzhledem k tomu, že přísvit funguje jen do ostřejších zatáček a žárovky se za během cesty rozsvítí jen na pár sekund, tak to je hodně chabá životnost. Hlavně mě zaráží, že odešli obě naráz, protože oproti klasickým světlům nesvítí po stejnou dobu. Další věc je, jakým stylem se vlákno vypálilo... Na konci se udělal pěkná pecka od seškvařeného vlákna a sklo se očoudilo viz. obrázek. Spíš mi to přijde, jako by elektroinstalací světel prošel nějaký větší proud. Máte někdo podobnou zkušenost?