Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Tak jsem se konečně dočkal. Chtěl jsem si k stáru dopřát vůz s automatem a po delším zvažování volba padla na Rio. Trochu byl problém s nemožností zkušební jízdy, neb nikde v okolí stejná specifikace nebyla na skladě, nicméně manuál jsem si zkusil a rozhodl jsem se koupit tak trochu zajíce v pytli (samozřejmě na netu neexistuje odkaz k tématu, který bych nečetl a též malou osobní zkušenost s klasickým automatem jiného výrobce jsem taky měl). Takže13.ledna jsem auto objednal u Auto Štěpán MB a po nekonečném čekání jsem od 14.července majitelem. Zatím jsem natočil asi 450km a musím konstatovat, že všechny mé předpoklady vyšly a požadavky se splnily. Po prvních jízdách jsem téměř nadšen, převodovka řadí sametově, v ručním režimu reaguje dostatečně rychle, auto je velmi tiché a pohodlné. Automat samozřejmě výkon trochu otupí, ale závodit nechci. Takže zatím paráda...
Zdravim tak som po siedmich rokov vymenil moju Kiu rio za novu ,bielej farby,vybava ex,plus mi dali zimne gumy,cuvaci senzor,povinnu vybavu a gumenne rohože,to vśetko zadara,oproti 2 rady ,je to fakt rozdiel,uvidime ako bude sluźiť,ale verim tomu,źe ako sluźilo Rio stare ,tak aj nove.Pekny deň.
Ahoj, jsem tu nový. Po velkém výběru a když nepočítám Oltcita (to byl děs) moje první nové a doufám kvalitní auto. Objednáno v autosalonu v Kladně. V K.Varech nechtěli dát žádnou slevu. Dnes jsem dostal zprávu že z důvodu počasí má loď měsíc zpoždění a Kia Rio snad bude koncem července k převzetí. Už se těším a snad jsem neudělal chybu. Skoro ve všech testech jí chválí a některé i vyhrála. Při zkušební jízdě dobrý. Ale po K.Varech potkám jezdit tak jednu max. 2 denně. No uvidíme.
Myslím, že nebudeš zklamaný. Já už mám RIO přes dva roky a jedinej problém zatím byl s parkovacím čidlem ... to mi po několikerém dohadování v servisu vyměnili a už je všechno OK. Jo, je pravda, že potkat jiné RIO je svátek, ale to mě na tom právě baví [SMILING FACE WITH SMILING EYES]
No právě, že mi na jedné straně pípalo, i když za mnou nic nebylo. Nejdřív ho zkoušeli natáčet, jestli se jenom nepootočilo, ale nakonec ho vyměnili a od té doby je to v pořádku ...
Nejazdil som na tom 1.25l, ale slabsi ako 1.4 by som nebral. V nizkych otackach je uz aj ten moj na hrane pouzitelnosti, vo vysokych slape jak hodinky Co zrejme mensi objem nebude az tak dobre zvladat, hlavne obiehanie na trojku apod.
Kia Rio 1.4 CVVT (2013) Kia Cee'd 1.6 CRDi DCT (2016) Kia Optima 1.7 CRDi DCT (2016) Ford Kuga 1.5 EB 8AT (2024)
Tuto tvoju recenziu som mal citat skor Ja mam 1.25 a do kopca je to utrpenie. Obiehanie ma naucilo analytickemu mysleniu, ktore neraz dostalo facku. Ja sa rozhodujem medzi 1.4 Rio a 1.4 resp 1.0 cee´d.
Sucasnost: Rio III 1.25 CVVT, 62,5 kW Minulost: Sephia 1.5, 59 kW