spd001: tak to malo byť, aj keby si niekde stiahol nové mapy, asi by Ti boli relatívne k ničomu. Aktualizoval si iba to, čo si môžeš aktualizovať zdarma sám.
A mapy aktualizovať zdarma nemôžeš. Myslím nemôžeš sám doma bez pomoci servisu. (O hacku sa nebudeme baviť, tam neviem pomôcť)
Pozri stránku :
http://www.kia.com/sk/popredajne-sluzby ... pdate-map/Máte nárok na aktualizáciu máp zdarma?
Nárok na 7 ročnú aktulizáciu máp získa každý novo vyrobený model Kia zakúpený po dátume 1. Apríl 2013 s navigačným systémom LG Generation 1.0/1.5.
Ja som predajca, takže sa technickým veciam venujem len v rámci pomoci prijímaciemu technikovi a nemám k všetkému prístup.
Aktualizoval som Sorento s origo kľúča od importéra s mapami. Rovnaká verzia máp bola na kľúči aj v Sorente a aktualizácia nezbehla.
Prečo? Lebo potrebuješ na aktualizáciu máp licenčný kľúč.
Vyššie uvedená stránka hovorí: V rámci záruky kvality, majú všetky novo vyrobené vozidlá značky Kia vybavené s navigáciou LG nárok na 7 ročnú aktualizáciu máp vo vybraných servisných strediskách.
Prídeš ku mne, opíšem si ID navigácie a po prihlásení sa na stránke poskytovateľa máp si overím platnosť licencie na aktualizáciu máp a dostanem nejaký licenčný kód.
Toľko teória, ja som zatiaľ aktualizáciu máp nerobil.
A čerešnička nakoniec. Nemusí to byť celkom zadarmo. Je to na stránke Kia uvedenej hore:
Na druhej strane značka Kia ponúka takúto aktualizáciu úplne zdarma.*
*Servisný poplatok v servisnom stredisku môže byť účtovaný za čas potrebný pre vykonanie aktualizácie.