Když sklo připojistíš, tak ti uhradí celou cenu až do limitu připojištění a bez spoluúčasti. Z havarijka zaplatíš spoluúčast a můžeš přijít o část bonusu. Ale já sklo také nepřipojišťuju, protože je to drahá záležitost a statisticky se to nevyplatí. Už jsem za dobu, co jezdím, na ušetřeném pojistném uspořil na min. 2 nová skla. Navíc teď s novým Ceedem platím poprvé havarijko, takže bych hradil jen 5000 a při první škodě ani nepřišel o bonus. Náhoda je sice blbec, ale mě se to zatím vyplatilo si sklo nepřipojišťovat a doufám, že teď to nezakřiknu a nebudu mít víc smůly...
Musím to zaklepat, ale čelní sklo jsem měl za 12let rozbité jen jednou od projíždějícího náklaďáku. Ulítl kamen z pod kol, pěkná pecka, a bylo vymalováno... Naštěstí mi to uhradila pojišťovna z povinného ručení toho náklaďáku. Zavolal jsem policii, nahlásil, co se stalo vč. SPZ náklaďáku, oni to sepsali a dali mi i kontakt na firmu, které auto patřilo. Uplatnil jsem na nich škodu a protože to bylo zaprotokolováno policií a i oni si dohledali, že tam jejich auto jelo, tak se naštěstí ani oni ani jejich pojišťovna nebránili to uhradit...