Tento týden auto stálo 5 dnů bez zatažené ruční brzdy a při rozjezdu bylo auto jak přikované. Přilepila se snad každá destička co na tom autě je, hlavně od předních kol to byla celkem rána.
Subaru Outback 2.5i Executive Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
urcite ze zaradena rychlost v kopci neprospieva ale zeby ti kvoli tomu nieco odislo to pochybujem.ja nepouzivam ani rucnu ani kvalt (ak parkujem v garage) ak nie davam radsej rucnu ako kvalt predsa len rucna-parkovacia brzda je nato urcena a dalej sa unavuje pruzina ktora ti vracia paku do stredu co si clovek vsimne na starsich autach vylagrovane radiace paky a ich mechanizmi(ale aj na 2-3 rocnych som videl aj u nas v robote,auta co jazdia denno denne po terene blate a radia 1-2 max 3 maju vibite paky) ze 1-2 ide lahko paka do lava ako 5-6 do prava(samozrejme ak auto jazdi vacsinou po meste)ja ked napr. vyradujem tak zvyk byva zamykat pakou aby sa clovek uistil ze paka je v strede ale ked to clovek robi pravidelne iba napr do lava tak sa ta struna opotrebuje skor a preto vyradujem do prava smerom k 5-6 aby som to vykompenzoval kedze dost jazdim po meste a casto radim lavu radu 1-2 a rovnako sa skor opotrebuje ked stale v noci bude zaradena 1-ka.Ked uz tak potom to striedat a nepouzivat na parkovanie iba 1-ku ale aj R.samozrejme ze sa ti mechanizmus nevibije za 2-3 roky beznej prevadzky ale napr po 5-tich rokoch by to mohlo byt vibite prave kvoli tomu ze kazdy den je napr 10hod. zaradena 1-ka a mechnizmus je zbytocne namahani.ale dobre to napisal crui5er ze pred ukoncenim jazdy brzdi trochu zohrejem(nie prehrejem) nech sa ta voda odpari a obzvlast ked vapkujem auto a aj brzdi tak chvilu idem na rucnej a zatial ziadne problemi
Taktiež parkujem vždy so zatiahnutou ručnou brzdou aj rýchlosťou a nikdy nič na žiadnom aute a či to bola škoda, renault, vw, či Kia. Lenže ja ju hlavne v zime používam aj za jazdy
Volal jsem si s autorizovaným servisem kvůli výměně oleje a zeptal se i na to přirezání - pán o tom evidentně věděl a říkal, že za to může ručka - prý nemám používat. Odstranění obrysů po přireznutí je prý nejlepší mírným přitažením ručky za jízdy, kotouč se obrousí (lepší než nožní brzdou, kde je omezovač).
Zrovna v sobotu jsem po vánocích po čtrnácti dnech vyjel a přesto, že ručku nezatahuju, tak brzdy byly přirezlý. Už se mi to kdysi jednou stalo. Nechápu jak můžou přireznout,když není zatažená ručka? To by se museli málo rozevírat.
Taky se mi to stalo. Nedávno,když hodně pršelo, projel jsem několik velkých louží. Nějak nebylo kde brzdy vysušit a po 12. hodinách lupanec. A ručku jsem zatazenou neměl.
Ruční brzda na to vůbec nemá vliv, přirezají i přední brzdy. Na prvním ceedu jsem s tím nikdy problém neměl (narozdíl od některých zde na foru), ale na tomhle velice často.
Subaru Outback 2.5i Executive Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Stejný problém. Také mohu potvrdit, že jak na i30 1.6 GDI, tak i na Pro_Cee´du GT se destičky občas přilepí. Nedávno jsem se ani nemohl rozjet, přilepili se úplně všechny desky a chtělo to dost plynu, aby povolili, ale ta ráno potom... Měli by si tím hoši začít něco dělat
Samozřejmě, že se neustále dotýkají. Jestli víš, jak pracují brzdy, tak na tom není nic divného. Destičky jsou jen přitlačovány pistkem na kotouč, ale nic je zase nevrátí zpět
zpět je zase vrátí až jedna otáčka kola... a házivost kotouče destičky od sebe odhodí. Pístek brzdiče se vrací sám díky vnitřní gumičce která se šponuje a kůli svému tvaru se vrací.