Tak mi dnes dorazily pedály. Mám ale problém, moc mi nepasuje plynový pedál. Ostatní šly OK, ale plynový jsem tam zpátky dostával trochu na sílu a když to uchytím, mačkání a vracení pedálu nejde plynule ale trhaně, zmáčknu, musím překonat odpor a pak jde lehce. Ale tím, jak musím překonat odpor, pedál se pak promáčkne hodně dolů. Když pedál pustím, jde plynule nahoru, pak se kousek před koncem zastaví, což je na chvilku a nakonec vystřelí úplně nahoru.
Dost jsem se s tím natrápil, asi 4x to rozebral a zase namontoval (docela pakárna), až jsem nakonec zjistil, že to uchycení nahoře do pedálu, je oproti originálu o 0,5 cm posunuté nahoru (viz. fotky), takže to je ta příčina, proč to zlobí... Myslím, že kdyby to bylo tak o 1-2 mm níž, tak není problém, ale takhle mi to zlobí a nenašel jsem možnost, jak bych to mohl doladit jinde... Dal jsem nakonec zpátky originál, protože nemíním riskovat, že se mi to při jízdě sekne a nevrátí se plyn nahoru do 0... Ostatní díly jsem tam nechal nerez, takže to vypadá dost divně a nevím, co s tím provedu...
Vy jste s tím problém neměli? Máte tu díru pro uchycení jako na originál pedálu nebo jako já?
Všechny díly, které došly byly zabalený a opatřený nálepkama Hyundai, tváří se jak originál. Jen mi je divný, že brzdový pedálky i ta opěrka na nohu mají na pytlíku i hologramy, jen ten plynový díl ne...
Nevím tedy, zda je nějaký rozdíl v plyn. pedálu i30 / ceed nebo je to nějaký neorig. zmetek nebo mi poslal něco jinýho... Díl ale jinak vypadá naprosto stejně a i kvalitně...