Má smysl originál navigace?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Má smysl originál navigace?

Příspěvekod a.l.f » 26.12.2014 23:48

Ve výbavě TOP něco chybělo, už přesně nevím co to bylo. Konfigurace výbava Exclusive + paket Ultra vychází cenově lépe. Ještě jsem chtěl prosklenou střechu, ale to už mi "doma" neprošlo :lol:
Zřejmě v brzké době nákup Kia Ceed SW 1,6GDI Výbava Exclusive s Paketem Ultra
a.l.f Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod achiles » 27.12.2014 00:10

a.l.f píše:Snažím se neustále najít nějaké konkrétní informace - typové označení, SW verzi, na čem to jede a tak :) Nemáte nějaké bližší info? Je tam Win CE 6.5? Nebo něco "vlastního" ?

v ceedovi je navigace LG LAN2050EKJD s MIPS procesorem a os WinCE 6.0. Lze se dostat do systemu a dohrát i nejaký další soft jako prohlížeč fotek, přehrávač videa (divx) nebo dokonce jinou navigaci. Spustil jsem tam např. Navitel nebo iGO, ale bohužel navigace v ceedovi II má oproti starším LG navigacím (do rv. 2012) asi jiný komunikační GPS protokol (je potřeba zřejmě nějaký driver/můstek) a ty alternativní navigační programy prostě nemají GPS signál.

a.l.f píše:Mimo jiné jsem zjistil, že stejnou navigaci používá i Škoda v Octavii 3 :) Rádia Columbus, Amundsen, Bolero a Swing.

stejné jsou možná tak navigační podklady (navteq), ale navigace jsou úplně jiné. Pro škodovku to dělá tuším Siemens VDO.
Kia Cee'd SW II (2013) Casa White, 1.6 GDI 99KW, exclusive + p. Ultra 3 ... Obrázek
Kia ProCeed GT (2024) Orange Fusin, 1.6 T-GDI 150KW
achiles Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
115000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod spd001 » 27.12.2014 00:23

Otec ma Columbus a to menu je rozhodne lepsie spravene aj dotykovy display lepsie reaguje a navyse berie DVD.inak u nas na :SK: su tiez aktualizacie na 7 rokov zadarmo tusim ze vybava nema vpliv na tuto akciu.ta kamera je rozhodne velke plus clovek tam krasne vidi aj do bokov co sa zide ked cuvam z parkoviska zpomedzi dvoch aut cez ktore nic nevidim, uz dalsie auto bez kamery ani nechcem
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod a.l.f » 27.12.2014 00:33

Achiles, díky za info. Win 6.0 je perfektní, s tím se "dá pracovat". Otázkou je pak jen zjistit, na jakém portu je GPS. Co se týká škodovky, myslel jsem podklady, navigaci mají samozřejmě jinou
a.l.f Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mv12 » 27.12.2014 01:19

@achiles Na základě tvé informace jsem si vygooglil a pročetl celé vlákno u konkurence :) (http://hyundaiclub.net/viewtopic. ... 0&start=60) a koukám, že jste si tedy docela vyhráli :D Já v podstatě necítím žádnou potřebu něco měnit, jedině, že by to umělo FLAC, ale ani to by asi nebyl dostatečný důvod, abych se do toho pouštěl. MP3 na auto stačí... Teoreticky ten video přehrávač by se mi možná mohl někdy v budoucnu hodit, zatím ale nehrozí, že bych v autě pouštěl filmy. Ale jestli někdy rozchodíte GPS, tak informuj ;)
Naposledy upravil mv12 dne 27.12.2014 01:20, celkově upraveno 1
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod achiles » 27.12.2014 01:20

a.l.f píše:...s tím se "dá pracovat". Otázkou je pak jen zjistit, na jakém portu je GPS...

jak jsem psal, tak tato navigace používá něco nestandardního okolo GPS čipu a navigační programy tomu GPS protokolu na COM portu nerozumí (na všech starších LG navigacích do roku 2012 je to OK). Zkoušel jsem testovat iGO, které podporuje všechny GPS protokoly (SIFR, NMEA, HIPPO...) a strávil jsem hledáním řešení opravdu hodně času a nepřišel jsem na to. Originální navigace používá jakýsi můstek pro práci s GPS - proces jupiter.exe, který po killnutí COM port uvolní, ale stejně to nefunguje.
Kia Cee'd SW II (2013) Casa White, 1.6 GDI 99KW, exclusive + p. Ultra 3 ... Obrázek
achiles Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
115000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod a.l.f » 27.12.2014 01:40

Ano, ale dokud si to nevyzkouším, neuvěřím :D
a.l.f Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod achiles » 27.12.2014 02:33

tak good luck :)

Vím o jedné cestě, jak tam spustit alternativní navigaci. Uživatel Menavrus (nějaký Rusák) prodává za 50$ upravený firmware / shell, který dokáže ten nestandardní GPS protokol (DR lib?) převést na protokol pro navigace srozumitelný (NMEA), takže pokud si dobrý programátor, tak to třeba také zvládneš :)
achiles Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
115000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod a.l.f » 27.12.2014 11:02

Nebo mu těch 50 doláčů pošlu :D Vždyť to není žádná hrozná palba. Nebo se složit ve více lidech a je to :)
Například Mazda3 používá navigaci, která je defacto úplně mrtvá a nedá se s ní nic moc dělat, proto mám radost z Win 6 a navigace v Ceedu :) Do nové stejně vrtat nebudu, pár měsíců mi to bude stačit, až po delší době.
a.l.f Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod achiles » 27.12.2014 11:55

ten člověk to má nějak ošetřené, že to lze aktivovat jen v jedné konkrétní navigaci, ale pokud nějaký jednotlivec bude chtít, tak je tu tato cesta. Mě 50$ přijde dost
achiles Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
115000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Alesw » 03.01.2015 19:49

Já vlastním Ceed FIFA s vestavěnou navigací a musím říci, že mě ta navigace zklamala. Dříve jsem používal kapesní navigaci iGo s mapami od Tomtom (Teleatlas). Bydlím na moravě a zde jsou mapy z té originální navigace (od Navteq) ubohé, mapy od Teleatlasu jsou na tom mnohem lépe. V těch mapách Navteq je tolik chyb, že do cíle ve městech dovedou jen stěží (chybí jednosměrky, kruhové objezdy, za silnice se považují chodníky, "nové ulice" (staré několik let) tam nejsou vůbec). Ani výpočty tras nejsou optimální, což je asi chyba těch map. Dokonce pamatuji, že mě někde ta navigace vedla po dálnici, i když jsem měl v menu zakázané dálnice i placené silnice. Dále mi u té originální navigace velmi chybí hlasové upozorňování na překročení povolené rychlosti, na což jsem byl dříve zvyklý. Aktualizace map 1x za rok je také málo, Navteq i Teleatlas aktualizuje mapy pro iGO každé 3 měsíce. Také nevím, když jsou zdarma ty aktualizace map na 7 let, tak proč je neuveřejní na web, aby si je mohl každý po registraci stáhnout a provést aktualizaci sám. Místo toho se to musí řešit přes servis.
Ta originální navigace má pěkně provedené grafické prostředí (asi snaha zaujmout při koupi), ale vlastní jádro je na dnešní dobu hodně podprůměrné. Pokud by ta navigace používala mapy od Teleatlasu, zdokonalila se optimalizace tras + upozorňování na překročení rychlosti, tak by byla špičková. Možná jsem moc náročný, ale překvapuje mě většina pozitivních názorů v této diskuzi. Pokud se někomu podaří rozjet na té navigaci iGO, tak dejte vědět...
Alesw Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod jarosi » 03.01.2015 23:45

Alesw ten tvoj príspevok ma rozosmial. Síce originál navigáciu :kia: v aute nemám, ale mám prenosnú navigáciu, ktorú som si prerobil na iGo a mal som tam zo začiatku mapy TomTom. Mapy bol dobré do väčších miest, ale keď som potreboval ísť niekam na vidiek (vesnicu) tak TomTom bol v koncoch, totiž nedalo sa tam zadať číslo domu, jediná možnosť bola stred obce. Potom som skúsil vymeniť mapy za Navteq a to je už o inom, tu si zadám presnú adresu aj číslo domu na vidieku a odvtedy nemám problém sa niekam dostať. Trošku ťa poopravím, Navteq minulý rok (2014) vydal len dve akualizácie čiže Q1/2014 a Q2/2014. Na záver môjho príspevku ťa možno poteším, iGo sa dá nainštalovať aj do originál navigácie :kia: , lebo aj on podporuje operačný systém WinCE 5.
jarosi Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
7000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Nalim2 » 05.06.2015 16:41

mv12 píše: Vadí mi jenom, že to neumí u většiny měst v ČR adresy vč. popisných čísel, ale třeba se to zlepší.
Aktualizaci map dává :kia: :CZ: na 7 let zdarma (řeší se přes servis). Něco se dá stáhnout či koupit na navigation.com. Co po 7 letech zatím neřeším, přes USB by snad neměl být zásadní problém to nějak zaktualizovat i neofiko...

Máte někdo aktuální zkušenosti? Stále to neumí u většiny měst v ČR nastavovat adresy včetně popisných čísel? Resp. pouze adresy ulic bez popisných čísel?
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod HonzaV » 05.06.2015 16:56

pro jarosi
Zdravím,můžete dát návod jak dostat IGO do origo.navigace Kia ceed 2015 , výbava TOP?
děkuji
Honza
HonzaV Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mv12 » 05.06.2015 23:46

@Nalim2: Nedokáži posoudit, zda a jak se to zlepšilo, ale někde to č.p. umí, jinde ne. Šla mi Praha, Karlovy Vary. Do jiných velkých měst v ČR jsem zatím od aktualizace navigaci nenastavoval. Malá to ale stále neumí. Kde je hranice nevím, nezkoušel jsem. V Německu to asi umí vše, šel mi Norimberk i malá vesnička 150 km od něj...

@HonzaV: Co vím tak nainstalovat neofiko navigaci do originální navigace Ceeda jde, ale je problém s tím, že KIA nějak zakódovala signál od GPS antény, takže ty nainstalované neoriginální navigace jsou bez GPS signálu a je to proto úplně na nic. Jestli se něco v poslední době změnilo a někdo přišel na to, jak signál od GPS antény rozkódovat a navigace rozběhnout nevím, nesleduji to, protože mi originál naprosto postačuje.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW