Tak to nemůžu bohužel teď říct... Zítra to jedu teprve nechat nazout na disky, ale na auto to hodím až později...
Barumky jsem měl na starým autě, ale byly to jen 165/70 R13, takže úplně jiné. Na běžný ježdění stačily.
Díval jsem se teď do databáze testů pneu v nezávislém dTestu a dal porovnat ty Nokiany s Barumkama a Kleberem. Bohužel jen Nokiany byly v testu na rozměr 205, takže porovnat se dají jen v rozměru 195. Obsah dTestu je placený, tak ti posílám print screen do SZ. Dle testu jsou Barumky naprosto s Nokiany srovnatelný na sněhu. Za sebe mohu říct, že jsem s nimi taky neměl na sněhu žádný problém, ale mluvím o těch 13"... Zaostávají na mokru. Kleber ale vyšel na mokru ještě hůř...
Já šel do Nokianů, že zkusím něco lepšího. Za Continentaly se mi už peníze dávat nechtělo. Osobně bych se Barumek nebál a za ty peníze do nich klidně šel. Myslím že jak Nokiany tak ty Barumky jsou výborný poměr cena/výkon. Jediný otazník u Barumek mám, jak si stojí ve větších rozměrech tj. i právě v tom našem 205/55. Asi jsou spíš zaměřený na běžné menší pneu, kde nabízí spolehlivý průměr za supr cenu...
Jen na okraj, Nokiany jsou většinou Made in Russia, zimní Barumky zase Romania