videokamera do auta

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: videokamera do auta

Příspěvekod spd001 » 10.08.2014 10:59

tak po dlhom porovnavani som sa rozhodol pre TrueCam A7 co je inovovana novinka predchadzajuceho vydareneho modelu A5.A7 je s vylepsenym CMOS senzor s vykonnym nocnym rezimom a lepsim rozlisenim, ma ohlasovanie stacionarnych radarov pomocou GPS, detekcia jazdy na cervenu atd...Cena je sice trochu vyssia(143€ Alza+poistenie proti kradezi a poskodeniu 21€ na 2roky a predlzenie zaruky +3roky 28€ + 21€ za Kingston Micro SDHC 32GB Class10 UHS-I) ale stale som sa zmestil do mojho limitu ak nepocitam priplatky za poistenia a prislusenstvo ktore je volitelne vpodstate kamera je plne funkcna aj bez neho a navyse je to asi najlepsia volba cena/vykon co som pozeral recenzie od XY pouzivatelov(to bolo pre A5, A7 je novinka a zatial ziadne recenzie nie su a cena je vyssia iba o 14€).viac info o kamere tu http://www.truecam.cz/kamery-do-auta-tr ... ruecam-a7/ alebo na Alze tu http://www.alza.sk/truecam-a7-d2142281.htm. Do buducna si chcem zakupit aj polarizacny filter a UV filter nakolko ju kupujem na x rokov a montaz filtrov je prospesna a dost rychla.Objednana dnes o 10:00 predbezne dorucenie dnes o 18:00 centrala BA :thu: preposielaju mi ju z centrali v Prahe
Naposledy upravil spd001 dne 10.08.2014 11:42, celkově upraveno 1
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod hubo » 10.08.2014 11:30

Daj vedieť, či nie je veľmi veľká, prípadne foto, ako to vyzerá namontované. Inak vyzerá dobre. Len si neviem predstaviť, ako budeš montovať a odmontovávať tie filtre. Ten kruhovo polarizovaný filter je fajn, ale dosť znižuje priepustnosť svetla, čo znamená, že za tmy a asi aj znížených svetelných podmienok to bude robiť dosť problém. Ten UV filter je pekná blbosť, že zjasňuje farby. UV filter iba neprepúšťa UV žiarenie, ktoré môže výnimočne skresliť nastavenie expozície. Fotografi ho používajú najmä ako ochranu prednej šošovky objektívu pred fyzickým poškodením, čo v aute nehrozí, keďže je pred ňou ešte čelné sklo. Lacný UV filter tiež zhoršuje prechod svetla, no u kvalitných je to 99,9%, takže tam je to v pohode. V každom prípade som zvedavý na ďalšie info a ako to bude vyzerať v praxi.
Obrázek
hubo Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2012)
88048 km @ 6.85 l/100km

Příspěvekod spd001 » 10.08.2014 14:15

tej velkosti sa trochu obavam aj ja a je to jedina vec co ma dodnes odradzala, ale ked to inak nepojde tak na GPS modul si spravym predlzovak aby sa dala namontovat vyssie.Ten UV filter som vylucil po precitani prispevkov k nemu ale ten polarizacny som si hned doobjednal nakolko tam jeden majitel pisal ze pri sikmych sklach je nutne ho pouzit a co sa tyka montaze a demontaze tiez som zvedavy.ono az tak moc v noci nejazdim(s vlastnym autom) cize je mozne ze ho demontovat ani nebudem.prva skuska bude asi hned dnes cestou z BA do SA tak potom napisem a nafotim aj ked na kvalitnu montaz budem potrebovat cely den a to bude buduci vykend.inak ja ju nemienim demontovavat vobec a aj preto som si priplatil poistenie proti kradezi :D a zaruka +3r je pri tej cene vyhodna len som zvedavy ci je plnohodnotna ako ta standardna 2r

edit: takze poistenie proti kradezi a poskodeniu je v podstate vyhodne, ale v pripade kradezi je nutne nahlasit policii a ta musi nasledne ukoncit pripad co moze trvat aj 3 mesiace ale aj viac rozhodne je uplne jedno ci vynnika najdu alebo nie iba musi byt pripad ukonceny a s poskodenim si myslim ze to bude "kdyz ptacka lapaji....A co sa tyka predlzenej zaruky je vraj plnohodnotna rovnako ako od vyrobcu.alza ma pochopitelne vlastne servisne centrum ale vraj vo vacsine pripadov posielaju do autorizovaneho servisu cize v dnesnej dobe stoji za zvazenie mat predlzenu zaruku(ved aj preto mam kiu :D )
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Ice_B » 10.08.2014 22:21

Ahojte.
Ja som si pred časom kúpil A5-ku a som spokojný. Veľkosti kamerky sa netreba obávať, je v pohode, akurát GPS modul trochu vytŕča dohora, tak som musel dať kameru na nalepovací držiak a teraz sa tam vojde úplne v poriadku.
Ohľadom UV filtra chcem dodať len toľko, že je to zbytočná vec, ja som si ho kúpil a keďže UV filter sa montuje medzi objektív a polarizačný filter, na nasnímanom videu je potom v ľavom hornom rohu vidieť zakrivenie polarizačného filtra. Hneď som ho teda aj demontoval.
Tak isto, ako jednému z recenzentov, aj mne (asi pri druhej jazde) "odišiel" napájací adaptér, takže teraz napájam kameru z rozbočovača na 12V s USB portom - zatiaľ stíha v pohode.
Ice_B Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
182000 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod pomalej » 10.08.2014 23:42

Jako amatér se věnuji se fotografii již cca 45 let. UV filtr se i u videa použije na odfiltrování ultrafialových paprsků (odstraní modrý nádech v poledních hodinách, projasní dálky=trochu odstraní opar ve vzduchu) a také chrání čočku objektivu, protože jinak barvy nemění. Polarizační filtr pomůže při vhodném natočení zvýraznit modrou barvu oblohy, projasnit barvy celkově a dokáže potlačit odlesky na sklech, kapotě, v okolí auta na lesklých předmětech. Zároveň však ubere světlo, které jím prochází dále do čočky objektivu. Prakticky skoro každý foto-video filtr potlačí UV záření (paprsky). Ve foto-video praxi se kombinace UV-Pol.filtr, nebo Pol.filtr-UV nepoužívá. Při takové kombinaci pak může dojít k tomu, že na snímku (videu) je zachycena část objímky filtru, protože objektiv zabírá snímek větším úhlem (rozsahem) než mu umožní kroužek filtru před ním. Jinak hodně zdaru v používání. :photo: :)
pomalej Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2014)
73000 km @ 5.3 l/100km

Příspěvekod spd001 » 11.08.2014 20:20

No tak kamera je od vcera doma a po prvej skuske cestou domov z BA som spokojny s kvalitou videa cez den ale aj v noci(a to som zabudol odlepit foliu z cocky :lol: :lol: ) a co sa tyka tej velkosti je ovela mensia ako som si myslel.ano s prisavkou na okno(nenormalne silno prilnava ba dokonca aj na mieste okolo spatneho kde je ta bodkovana folia) je to dost obludne alenezavadzia a ja ju nemienim vyberat cize ju urcite nalepim a co ma fakt potesilo je pripojenie toho GPS nadstavca cez USB cize ho mozem kludne schovat pod tapac alebo do odkladacky na okuliare pomocou predlzovaku a tym padom je kameru mozne schovat za spatne zrkadlo napr. vedla snimacu vlhkosti nech je po ruke.foto dodam po odbornej montazi cez vykend zatial som ju mal iba s prisavkou vedla spatneho na pravej strane a tiez bez problemov akurat clonitko sa nedalo sklopit.pripojovaci kabel je dostatocne dlhy ba dokonca aj dlhsi ako udava vyrobca(3m ale realne 3,5m) cize nebude problem ho pretiahnut cez A alebo aj B stlpik jedine co ma mierne sklamalo je otrasny zvuk pri stlacani gombikov(znie to ako neaka lacna cinska atrapa) ale nic co by sa nedalo vydrzat.a ten filter sa montuje uplne jednoducho a bez problemov ba dokonca som ho demontoval aj pocas jazdy..
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod rudolf.tomka » 12.08.2014 09:20

KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod spd001 » 23.08.2014 14:21

no foto z montaze kamery a docasneho umiestnenia pomocou prisavnej cucky gallery/album.php?album_id=802

ohladne kamery spomeniem plusy: vysoke rozlisenie, GPS modul pripojeny cez USB(moznost ho schovat a tym kameru umiestnit vyssie), extremne silna prisavka na sklo, jednoduche menu, jednoducha kazdodenna montaz, moznost vypnut display aj mikrofon, HD video s 60 fps a FullHD s 45fps,moznost dodatocnej montaze polarizacneho filtra, dlzka privodneho kabla(3,5m), mikrofon zaznamena aj zvuk zapnutej smerovky dokonca aj pri pustenom radiu ju pocut ale zas ked nejde radio pocut dost sumenie, detekcia radarov cez GPS(zatial nevyuzita)

a minusi: raz za den mi zamrzne(vzdy to spravi pri prvom spusteni) ale po resete ide normalne dalej(kontaktoval som vyrobcu a ak nebude novsi firmware tak ju vratim a zoberiem druhy kus zatial cakam na odpoved), otrasny zvuk gombikov, LED prisvietenie je zbytocne, s prisavkou trochu vacsie rozmeri ale aj tak sa da namontovat kompletna kamera bez toho aby zavadzala vo vyhlade, detekcia prejazdu na cervenu zrejme nefunguje, komentare p. Zimu su fajn ale pri jazdeni po meste s castym startom mi zacal startovaci komentar liezt na nervy(nastasie sa to da zmenit pripadne vypnut zvuk), pri tej cene tam mohli dat aj SD kartu aspom 16GB alebo vstavanu pamat

Co sa tyka nocneho videa netreba cakat zazraky ono je to urcite lepsie ako lacne kamery do 50€ ale na druhej strane este je co vylepsit no pri nepriamom svieteni na SPZ sa da precitat(napr pri jazde v 2pruhoch sa da precitat SPZ vedlajsiemu autu ktore nema priamo osvetlenu SPZ pochopitelne v meste kde je aj poulicne osvetlenie)zatial tolko a neskor hodim daake video
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Nemo55 » 23.08.2014 16:48

Na vánoce pod stromeček jsem si přál :roll: kameru iGET Guard F80 HD, jéééža mi přáni splnil :D .
Njn, ale po dvou reklamacích :shock: ( rozmazané trhavé video, nefunkční pohybové čidlo, nefunkční přepis starého záznamu atd.) jsem obdržel omluvu a vrácené penize :yes: .
Takže si pročtu Vaše příspěvky :help: a zvážim jakou si pořídím. :?
TrueCam A7 nevypadá špatně, až na tu velikost držáku :cry: , spd001 dodáš video?
Naposledy upravil Nemo55 dne 23.08.2014 17:52, celkově upraveno 1
Škoda 1000MB, Škoda120L, Peugeot 605 2,0 TD, Hyundai Getz 1,1 3D, Kia cee'd SW 1.4 Comfort+(2010)
Každou jízdu si už 9 let užívám :-) je to bůh na tři písmena
Tohle nepotřebuje ani komentář http://www.youtube.com/watch?v=N8eCcSFcukA
Nemo55 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
55000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Nemo55 » 23.08.2014 17:17

KIASTORM píše:Vitajte v Bratislave

https://www.youtube.com/watch?v=e61BeQI4Itw

Hoj ahoj :drink: , jakoupak kamerou je to natáčené :?
Škoda 1000MB, Škoda120L, Peugeot 605 2,0 TD, Hyundai Getz 1,1 3D, Kia cee'd SW 1.4 Comfort+(2010)
Nemo55 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
55000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod achiles » 23.08.2014 18:07

mas to napsane primo v obraze videa - dod ls430w. Take mam DOD (F-900LHD) a jsou to dobre kamery za slusne penize.
Kia Cee'd SW II (2013) Casa White, 1.6 GDI 99KW, exclusive + p. Ultra 3 ... Obrázek
Kia ProCeed GT (2024) Orange Fusin, 1.6 T-GDI 150KW
achiles Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
115000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Nemo55 » 24.08.2014 15:23

Díky :D jsem slepouš :oops:
Nemo55 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
55000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod spd001 » 24.08.2014 20:02

Nemo55 píše:TrueCam A7 nevypadá špatně, až na tu velikost držáku :cry: , spd001 dodáš video?

takze prve videa su tu:
startovaci komentar K.Zima https://www.youtube.com/watch?v=ziyCAdR8tIo
jazda bez CPL a potom s CPL filtrom(od 1:45) https://www.youtube.com/watch?v=ydR0487_q3Y
cez den v obci a mimo obci https://www.youtube.com/watch?v=JxIOVTOdWiQ
D1 + dazd https://www.youtube.com/watch?v=I1hUapzj67o
D1 + prietrz mracien https://www.youtube.com/watch?v=XLPvLAjUDBE
v noci + dazd v BA a potom D1 https://www.youtube.com/watch?v=4pver43ssaM
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Nemo55 » 25.08.2014 13:43

Díky za video :)
Zatím váhám :? to zamrzání je asi docela problém http://podpora.magicam.cz/support/discu ... 1000036547 :cry:
Nemo55 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
55000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod spd001 » 28.08.2014 15:27

tak to teda je a ani moc nevahaj ja ju asi vraciam nakolko za tyzden neni nikto z kompetentnych schopny odpovedat ci uz je dostupny novy firmware a navyse pri A7 mali byt tieto problemy mynulost a nie ze ich je viac ako pri A5.
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion