Ceed před a po FaceLiftu

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Ceed před a po FaceLiftu

Příspěvekod romandown » 21.05.2014 12:51

Zdravím všechny Ceedaře. vážně uvažuju o koupi Ceedu SW. Snad jen váhám mezi Kia a Ford Focus, ale dá se říct, že jsem více rozhodnut pro Kiu, protože Focusů v benzínu jsem moc v nabídkách bazarů nenašel. Bohužel nikde jsem na netu nenašel seriózní porovnání "verzi" před a po faceliftu, který byl, tuším, v roce 2009. Cenový rozdíl ojetin je docel znát, tak bych rád věděl, jestli má smysl přidat a raději koupit novější verzi po faceliftu. Dokáže mi tu někdo poradit, jestli se jedná pouze o designové změny, popř. přiskrcení výkonu motoru, nebo došlo i k podstatnějším změnám, popř. odstranění nějakých "nedostatků" verze např. z roku 2008. Omlouvám se za možná hloupý dotaz, a předem děkuji za každou radu či poznatek.
K tomu bych měl ještě jeden dotaz - jestli je někdo schopen říct, jak dlouhý střešní box se dá na ceeda posadit. Mám Neumanna (neznám přesný model, myslím že Whale ... cosi), délka přesně 200cm, posunutelné úchyty.
Ještě jednou děkuji všem.
romandown Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Ceed před a po FaceLiftu

Příspěvekod ohen10 » 21.05.2014 15:32

no co viem, tak urcite bola zmana v prevodovke. myslim, ze 1.6 benzin dostala 6-stupnovu ako aj nafta. S tym benzinom som si neni isty, ale nafta urcite. Dalej co viem, ze zlepsili su svetla. stretavacie svetla svietia lepsie ako pred FL.
Na druhu stranu som pocul, ze kvalita audia sa zhorsila po FL.
Ja osobne by som siel do FL, je krajsi a urcite tam je zopar veci, co vychytali. A btw auta vyrobene do 31.12.2009 maju euro 4 a od 1.1.2010 maju euro 5, co pre naftu znamena filter pevnych castic. V tomto sa mi podaril FL a euro4, cize bez filtru. Ale ako som pochopil, ides po benzine.
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod spd001 » 21.05.2014 17:33

Poslaním faceliftu je vychytať či pozmeniť niektoré detaily a predovšetkým nadviazať na obdivuhodné predajné úspechy.Najmarkantnejšou zmenou na prvý pohľad je upravená maska chladiča v štýle tzv. tigrieho grilu.Modifikácie sa okrem masky dotkli aj svetlometov (koncových i predných), nárazníkov či kapoty. Pribudli tri nové tvary hliníkových diskov a aj päť nových farebných odtieňov. Z matematického uhľa pohľadu narástol faceliftovaný cee´d do dĺžky o 25 mm. Rázvor, výška i šírka ostali zachované. Volant má nový tvar a je vyhotovený z materiálu s drsnejším povrchom. Ovládanie hlasitosti sa nachádza na ľavej strane a obsluhuje sa páčkovým prvkom. Na spodné dvojité rameno volantu sa dostal prepínač funkcií palubného počítača (Trip), ktorý sa pred faceliftom nachádzal na stredovej konzole. Samotné funkcie palubného počítača sa už nezobrazujú na centrálnom displeji umiestnenom na vrchu palubnej dosky, po novom sú integrované do prístrojovky, konkrétnejšie do centrálneho budíka.Na zoznam výbavy pribudlo rozhranie bluetooth.Nové je aj podsvietenie, z oranžového sa prešlo na červené. Vymenené sú tiež páčky pre obsluhovanie smeroviek či stieračov. Faceliftovaný cee´d dostal impulzné ovládanie smeroviek.Radiaca páka dostala úplne odlišný tvar, spiatočku teraz zaradíte po zatlačení prvku pod hlavicou. AATTDD..

viac sa docitas na http://autoviny.zoznam.sk/cl/100203/551 ... d-facelift a takych clankov je na nete fura len treba lepsie hladat :wink:
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod romandown » 22.05.2014 06:36

Děkuji za odpovědi, musím přiznat, že mě víc naklonily na stranu po faceliftu. Ještě bych měl jeden dotaz. V nabídkách autobazarů se většinou z benzínu vyskytuje 1.4. V recenzích i testech jsem se dočetl, že na "běžnou" jízdu je to dostatečné. Přesedlávám z Felicie Combi, takže nepatřím mezí závodníky, proto si zatím myslím, že by mi tento motor opravdu mohl stačit. Máte k tomuto nějaký poznatek nebo zkušenost?
romandown Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod dong » 22.05.2014 08:29

Nejlepsi bude, kdyz to nekde vyzkousis. Protoze co clovek, to nazor - nekomu ten motor staci nekomu ne. Treba ja bych ho asi nechtel ani zadarmo :-)
Pak je tu jeste dalsi faktor, jak a kde budes jezdit. Neco jineho jsou jizdy prevazne ve meste a okoli a pak treba nejaka delsi vzdalenost.
A dalsi faktor je, ze cednik (hlavne v kombiku) bude skoro o pul tuny tezsi nez felda.
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

Příspěvekod romandown » 22.05.2014 09:27

Jízdy - po městě, na chatu - cca 40 km, občas nějaký výlet s dětmi - dejme tomu do 50 km. Jednou za rok dovolená u moře.
Samozřejmě, že je úplně o něčem jiným oproti feldě hmotnost, ale taky věřím, že "síla" motorů je někde jinde, jak kdysi u škodovky. Nebráním se 1.6, spíš jde o to, že jako ojetina se v bazarech objevuje málo :-(
romandown Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Skrew » 22.05.2014 10:38

Mám 1.4 a na závodění to opravdu není. Ve 4 dospělých je to do většího kopce líné a to nesmíš mít zapnutou klimatizaci, to bys tam musel dát trojku, možná dvojku :no: Jinak po dálnici to celkem jede, letos jsem s tím byl v Italských alpách (4 lidi, plný kufr, rakev) a pohoda. Má to jen 5 rychlostí, takže ve 130km to už má nějaké otáčky a tah. Ale opět nečekej žádné bleskové předjíždění. Kdybych s tím nejezdil většinou sám a po rovinkách (což je naprosto v pohodě), tak už bych ho asi prodal. Ale opravdu nejlepší bude zkusit si to sám. S 1.6 zkušenosti nemám.
Riso Sportivo
Skrew Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2010)
111111 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod figaro » 22.05.2014 14:30

Tiež mám 1.4 FL krátky Ceed, výkon 105 HP. Robím na ňom každodenné krátke trasy do práce a spať (cca 40 km). Vozím sa sám a úplne to stačí. Keď ideme celá rodina (4 dospelí ľudia) na dlhšiu trasu cca 400 km, tiež žiadny problém. 3-krát som absolvoval na nom Chorvátsko - Makarska, plne naložený kufor + 3 dospelí ľudia, absolútne bez problémov. Po diaľnici rýchlosťou cca 110 km/h, spotreba 6,5 litra. Rýchlosti nad 130 ma nejako nelákajú. Nie som žiadny pretekár. Od auta vyžadujem spoľahlivosť a bezpečnosť. Na krátke trasy a jazdu po meste musíš rátať so spotrebou 7,0 l. Podľa mňa na bežné používanie stačí aj motorizácia 1,4. Ak ho budeš využívať častejšie na dlhšie trasy a si "akčnejší" vodič, možno by bola lepšia 1.6 predsa SW je o niečo ťažší ako ED. Ja som prechádzal na Ceeda tiež z Felicie a poviem ti, že ten prechod bol obrovský skok k lepšiemu. Keby som ale dnes kupoval nové auto, pravdepodobne by som kúpil 1.6 benzín.
Naposledy upravil figaro dne 23.05.2014 10:30, celkově upraveno 1
Kia XCeed (2024), 1.5 T-GDi, A 7DCT, 118 kW/160 hp, GT-Line, zelená Celadon Spirit Green (CE6), MY2024
Kia Ceed III (2018), 1.4 T-GDi, A 7DCT, 103 kW/140 hp, First Edition, modrá Blue Flame (B3L), MY2019
figaro Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2024)
12000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod romandown » 23.05.2014 10:02

Rozhodně se nepovažuju za závodníka, nemám sice problém jet svižně a rychle, na dálnici s radostí 130 využiju, pokud to dálnice a provoz dovolí :-) ale rozhodně nepotřebuju nějaký prudký akcelerace, myšky apod. Z tohoto pohledu by mi asi 1.4 stačila. Na druhou stranu, ale tu někdo psal, že při naloženým autě se kopce vyjíždí i na dvojku. To mne docela zarazilo ... :-(
romandown Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Stefi » 23.05.2014 10:57

:? Dnes je to víc jak rok měl jsem motorizaci 1,6 litru jako náhradní auto, má po FL 6 rychlostí, na normální ježdění stačí, no v té době jsem byl nespokojen nakolik jsem měl daleko výkonnější motor(2,0 Crdi), absolvoval jsem s nim možná do 1000km, jak v šumavských hvozdech a i v okolí ČB, jezdí to dobře, v krátké verzi do FL má tuto verzi motoru kolega a je spokokojen a honí to hlavně po Šumavě a okrajově v Bavorsku :roll: , motorizaci mohu doporučit, když tak spíš počkej a jdi do nové 1,4 to auto je už o třídu i víc lepší jado do FL, i po něm, koukni někde po předváděčkách , nebo skladovkách dají se sehnat za slušný peníz :kia: :thu:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod romandown » 23.05.2014 11:19

... ale pořád to bude cenově asi někde úplně jinde.
romandown Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod spd001 » 23.05.2014 16:16

romandown píše:Rozhodně se nepovažuju za závodníka, nemám sice problém jet svižně a rychle, na dálnici s radostí 130 využiju, pokud to dálnice a provoz dovolí :-) ale rozhodně nepotřebuju nějaký prudký akcelerace, myšky apod. Z tohoto pohledu by mi asi 1.4 stačila. Na druhou stranu, ale tu někdo psal, že při naloženým autě se kopce vyjíždí i na dvojku. To mne docela zarazilo ... :-(

to je bezne u slabsieho motora a so slabsim motorom urcite neusetris (jedine pri kupe noveho auta)lebo spotreba bude rovnaka ak nie vyssia ale je pravda ze medzi jazdenymi 1.4 je ovela vacsi vyber.urcite by si mal vyskusat aj jeden aj druhy motor a potom sa rozhodnut ci ti ta 1.4 staci
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Mikalo » 24.05.2014 12:35

Taky mám 1.4 a na dovolenou jsem měl narvané auto, ale do kopce, když nejelo nic pomalého jsem nikdy na druhý stupeň nejel.
Trojka to vždy zvládla a to motor určitě nekuckal. O něco větší výkon by určitě bodl, ale zas taková slabota to není. Za cenu pod třista tisíc jsem celkově spokojen.
Když už nevíš kudy kam, tak si zakřič: Nejsem sám!
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod vlafi » 27.05.2014 01:21

Malá připomínka.Až budeš vybírat,tak se u 1.4 koukej na kW.Před FL má 80kW a nevím,jestli všechny po FL (už nemám přehled) mají 66kW
vlafi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod murarikm » 27.05.2014 18:41

Po FL mají 77kW. Mám ji doma, rok 2011.
KIA CEED SW 1,4 SPORT, srpen 2011, tmavě modrá
murarikm Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2011)
0 km @ 0 l/100km

Další

Zpět na ceed